کد خبر: 1387075
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۰

آغاز ثبت نام طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصی به حفاظ در چهارمحال و بختیاری

خبرنگاران افتخاری/ یونس اروجی: مسئول دارالقرآن الکریم استان چهارمحال و بختیاری از آغاز ثبت نام نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم همزمان با سراسر کشور در این استان خبر داد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی پرتوی، مسئول دارالقرآن الکریم استان چهارمحال و بختیاری گفت: ثبت نام حافظان قرآن کریم به منظور ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به ایشان از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی تلاوت سازمان دارالقرآن الکریم به نشانی www.telavat.ir  انجام شده و تا 25 فروردین‌ماه سال 93 ادامه خواهد داشت.



وی ادامه داد: آزمون مرحله اول نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، 19 اردیبهشت‌ماه سال آینده به صورت کتبی در مرکز استان‌ برگزار خواهد شد.



پرتوی با یادآوری اینکه آزمون مرحله اول این طرح برای حافظان 10 جزء، 20 جزء و حافظان کل قرآن کریم است، اظهار کرد: افرادی که در این آزمون شرکت می‌کنند حداقل باید حافظ 10 جزء از قرآن باشند و با شرکت در این آزمون که به صورت کتبی و چهارگزینه‌ای است به سؤالاتی در حوزه ترجمه و مفاهیم قرآن کریم و حفظ قرآن پاسخ دهند که البته 80 درصد سؤالات آزمون مرحله اول شامل ترجمه و مفاهیم قرآن کریم است و 20 درصد سؤالات نیز مربوط به حفظ قرآن می‌شود.



وی در ادامه عنوان کرد: شرکت‌کنندگان برای آمادگی آزمون مرحله اول این طرح می‌توانند از ترجمه‌های رایج قرآن استفاده کنند و دارالقرآن الکریم نیز ترجمه‌ آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی و استاد آیتی را معرفی کرده‌ است تا حافظان قرآن با مطالعه این ترجمه‌ها، خود را برای آزمون مرحله اول نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن آماده کنند.



مسئول دارالقرآن الکریم استان گفت: همچنین، به منظور آمادگی حافظان قرآن جهت شرکت در آزمون‌های طرح اعطای مدرک تخصصی، به غیر از رشته‌های 10 جزء، 20 جزء و کل قرآن کریم، حافظان 5 جزء قرآن نیز می‌توانند در طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن ثبت نام کنند که البته این افراد پس از قبولی در آزمون مرحله اول یا دوم طرح، مدرک تخصصی حفظ دریافت نمی‌کنند اما گواهینامه قبولی از سوی ادارات تبلیغات اسلامی استان‌ به آن‌ها اعطا می‌شود.



پرتوی درباره آزمون‌های طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم که هرساله در چهار مرحله برگزار می‌شود، افزود: آزمون مرحله اول هرساله به صورت کتبی برگزار می‌شود و آزمون مرحله دوم که به صورت شفاهی اجرا می‌شود نیز شامل حُسن حفظ همراه با رعایت ملاک‌های تجویدی است که این آزمون نیز هرساله در تابستان برگزار می‌شود.



وی ادامه داد: قبول‌شدگان در آزمون مرحله اول و دوم طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم به مرحله سوم این طرح راه پیدا می‌کنند که آزمون مرحله سوم نیز هر ساله در قالب مفردات قرآن برگزار می‌شود و آزمون مرحله چهارم این طرح نیز به تفسیر قرآن کریم اختصاص دارد.



مسئول دارالقرآن الکریم استان درباره شرایط معافیت حافظان قرآن از آزمون‌های مرحله اول نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن، گفت: دارندگان مدرک کارشناسی ارشد، گرایش علوم و حدیث و دارندگان مدرک سطح سه حوزه رشته علوم قرآنی و تفسیر از آزمون‌های مرحله اول این طرح معاف هستند اما این افراد نیز باید همانند سایر حافظان قرآن ثبت نام خود را از طریق سایت تلاوت سازمان دارالقرآن الکریم انجام دهند.



پرتوی درباره مدارک و درجات تخصصی که پس از اجرای این طرح به حافظان قرآن اعطا می‌شود، اظهار کرد: این مدارک طبق اعلام سازمان دارالقرآن الکریم در پنج درجه اعطا می‌شود که درجه پنجم به حافظان 10 جزء، درجه چهارم به حافظان 20 جزء، درجه سوم به حافظان کل قرآن، درجه دوم به حافظان ممتاز و درجه یک نیز به اساتید حفظ قرآن اعطا می‌شود که اعطای این مدرک پس از قبولی در آزمون‌ها انجام می‌شود.



وی در پایان عنوان کرد: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدرک طرح ارزیابی حافظان قرآن کریم، تنها مدرک معتبر حفظ قرآن در کشور است که به حافظان قرآن اعطا می‌شود.

captcha