کد خبر: 1387355
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۱
محمدیان تصریح کرد:

بیداری قرآنی و حاکمیت معارف الهی؛ رویکرد اساسی برنامه‌ دهه چهارم انقلاب

گروه فعالیت‌های قرآنی: رویکرد دهه چهارم انقلاب باید، بیداری قرآنی و حاکمیت معارف قرآنی باشد؛ لذا آنچه که به‌عنوان یک فرصت در این دهه تلقی می‌شود، این است که قرآن کریم یگانه چیزی است که امت اسلامی بر آن توافق دارند.

مهدی محمدیان، مدرس دانشکده علوم قرآنی خمین در خصوص رسالت فعالان قرآنی در دهه چهارم انقلاب در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: با توجه به گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی درهم شکستن هیمنه و سلطه نظام شاهنشاهی، ذلت استکبار، حاکمیت اسلام و قرآن در جامعه ایران و به‌دنبال آن به وقوع پیوستن بیداری اسلامی ملت‌های مسلمان در منطقه با الگوگیری از انقلاب اسلامی و آموزه‌های دین مبین اسلام میسر شده است.

وی اضافه کرد: اکنون وقت آن است تا ایران اسلامی که به‌عنوان الگوی بسیار موفق برای کشورهای مسلمان منطقه و جهان تبدیل شده، بتواند ضمن حفظ این نقش، زمینه را برای سرنگونی نظام استبداد و حاکمیت اسلام و قرآن در جهان ادامه دهد.

عرضه اسلام ناب به دور از هرگونه افراط و تفریط

محمدیان افزود: البته این امر به معنای اسلام و قرآن نباید تلقی شود؛ بلکه وظیفه ما این است که اسلام ناب را بدون هرگونه افراط و تفریطی به جهانیان عرضه کرده و زمینه را برای پذیرش اسلام از سوی آنان فراهم آوریم.

وی با تأکید بر اینکه رویکرد دهه چهارم انقلاب می‌بایست، بیداری قرآنی و حاکمیت معارف قرآنی باشد، اظهار کرد: آنچه که به‌عنوان یک فرصت در این دهه تلقی می‌شود، این است که قرآن کریم یگانه عاملی است که امت اسلامی بر آن توافق دارند؛ ازاین رو لازم است تا با استفاده هر چه بیشتر از این فرصت،‌ اتحاد و اتفاق امت‌های اسلامی که سالیان درازی است با دسیسه‌های دشمنان اسلام،‌ به کدورت و تنش گراییده است، رفع شود.

کاربردی‌ساختن معارف قرآنی در بستر جامعه

این مدرس دانشکده علوم قرآنی در ادامه، اظهار کرد: با اتکاء‌ بر قرآن کریم و کاربردی‌ساختن معارف آن در بستر جامعه اسلامی ایران و ملت‌های مسلمان و در نهایت با صدور آن به کشورهای جهان،‌ جان تشنه جهانیان را از این چشمه گوارا و دریای بیکران معرفتی سیراب کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین رسالت فعالان قرآنی در دهه چهارم انقلاب چیست، بیان کرد: با توجه به توضیحات ارائه شده، نقش و رسالت فعالان قرآن در این دهه روشن می‌شود؛ لذا در این دهه،‌ فعالان قرآنی اعم از مسئولان و متولیان فرهنگی کشور، نهادهای ذیربط و همچنین حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مؤسسات قرآنی سراسر کشور باید با یک تلاش مضاعف و یک جهاد قرآنی،‌ فضایی سراسر نور را ایجاد کنند.

محمدیان اضافه کرد: با استفاده و پدید آوردن مفاهیم نورانی قرآن در جامعه ضمن عملیاتی ساختن مفاهیم و معارف ناب قرآنی و همچنین حاکمت معارف قرآنی در جامعه می‌توان زمینه را برای صدور پیام انقلاب که بی‌شک یکی از اساسی‌ترین ارکان این پیام قرآن کریم است، فراهم کرد.

وی همچنین دولت اسلامی و نظام مقدس را به‌عنوان اصلی‌ترین متولیان فرهنگی کشور نامید و اعلام کرد:‌ لازم است دولتمردان در کنار پرداختن به مباحث اقتصادی و سیاسی و خلق حماسه در این دو مهم،‌ نسبت به اشاعه فرهنگ مردم اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

فرهنگ، اساس و روح کشور است

محمدیان بیان کرد: پرداختن به مقوله‌های اقتصادی و سیاسی نباید موجب بی‌توجهی به مسائل مهم فرهنگی و قرآنی باشد؛ چرا که فرهنگ،‌ اساس و روح کشور بوده و بدون روح، پرداختن به مسائل دیگر خردمندانه نیست.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مردم وظیفه دارند تا در کنار زمینه‌سازی که دولت با توجه به امکانات و سرمایه‌ای که در اختیار داشته و ایجاد کرده است، نسبت به مسائل فرهنگی و قرآنی خود بی‌توجه نباشند و در زمینه احیاء معارف قرآنی تمام تلاش خود را به کارگیرد.

مدرس دانشکده علوم قرآنی خمین در پایان، اضافه کرد: افرادی که سرمایه یا امکاناتی دارند که می‌توانند از آنها در راه احیاء فرهنگ قرآنی استفاده کنند، به میدان آمده و نسبت به تعلیم و تعلم قرآن اهتمام داشته باشند.

captcha