حجتالاسلام و المسلمین حسینی پناه، مدیر پرورشی معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) بیان کرد: یکی از برنامه فرهنگی که معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران هر ساله در کل مدارس تحت پوشش خود انجام میدهد فعالیتهای قرآنی است. فعالیتهای قرآنی شامل قرائت قرآن، حفظ قرآن، ترجمه ، مفاهیم و تفسیر قرآن است.
وی با اشاره به روند مسابقات قرآن در حوزه علمیه خواهران عنوان کرد: روند اجرایی این مسابقات به این نحو است که مسابقات در آغاز سال تحصیلی با اطلاع رسانی از مدارس آغاز میشود که شروع آنها در بیشتر مدارس با کلاسهای فوق العاده و خارج از برنامه آموزشی برای کسانی که تمایل دارند در این مسابقات شرکت کنند همراه است تا از این جهت افرادی که توانایی بالقوهای در شرکت در این مسابقه دارند برای شرکت در این مسابقات تشویق و ترغیب شوند.
حسینی پناه اظهار کرد: بعد از این که مسابقات در مدارس به طور جداگانه برگزار شد افراد حائز رتبه در مدارس به مسابقات استانی راه پیدا میکنند. افرادی که بتوانند در مسابقات استانی مقامهای خوبی بیاورند و نمرات خوبی اخذ کنند. در نهایت به مرحله کشوری دعوت میشوند. بنابراین کسانی که در مرحله کشوری شرکت میکنند نخبههای خواهر قرآنی هر استان هستند که از بین آنها در هر رشته به افراد برتر جوایزی اهدا میشود و به نحو شایستهای از آنها تقدیر میشود.
وی ادامه داد: در کنار این جشنواره قرآنی بخش فراخوان مقاله و ارائه مقاله نیز در سطح کشوری برگزار میشود که معمولا موضوع ثابت هر ساله این فراخوان بررسی و تحلیل شعار سال بر اساس قرآن کریم است. البته موضوعات دیگری نیز در کنار این موضوع اصلی قرار داده میشود که مثلا امسال موضوع دیگر این فراخوان مقاله خانواده از منظر قرآن کریم بود.
مدیر پرورشی معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: اهدافی که ما در این جشنواره در نظر گرفتیم نهادینه کردن معارف قرآنی در مدارس حوزه علمیه خواهران و استفاده هر چه بیشتر خواهران از قرآن جهت معرفت افزایی درونی و بیرونی است؛ البته این جشنواره در نهایت باید به انس هر چه بیشتر خواهران طلبه به قرآن منجر شود که در حقیقت این انس با قرآن است که باعث پیوند معرفتی افراد با قرآن کریم میشود که اگر این امر محقق شود کار بسیار ارزشمند و قابل تفاخری انجام شده است و ما نیز هدف عمده و کلیمان از برگزاری این جشنواره همین است.
وی ادامه داد: البته حفظ قرآن و انجام پژوهشهای قرآنی روی دیگر این سکه هستند که قطعا اگر افراد با قرآن بیشتر انس داشته باشند این دو نیز محقق خواهد شد اما ما نیز برای محقق شدن این دو برنامهریزیهایی میکنیم و از طریق همین جشنوارهها طلاب خواهر را به این سمت و سو رهنمون کنیم
حسینی پناه عنوان کرد: مسئله دیگری که در خلال این جشنواره محقق میشود مسئله استعداد شناسی است. یکی دیگر از اهداف این جشنواره شناسایی استعداد افراد است که این هم برای خود افراد میتواند مهم و ارزشمند باشد و در پیشبرد برنامه زندگیشان مفید و سازنده باشد هم برای مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران برای برنامه ریزی بهتر برای افراد مستعد و باهوش بسیار مفید است.
وی ادامه داد: تمام طلاب خواهری که در این جشنوارههای قرآنی حائز رتبههای برتر میشوند علاوه بره اینکه از هدایای نفیسی برخوردار میشوند اگر بخواهند وارد رتبههای بعدی در حوزه علمیه خواهران شوند نیازی به آزمون ندارند و بدون آزمون میتوانند در مراحل بعدی تحصیل خود را ادامه دهند.
مدیر پرورشی معاونت فرهنگی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: تعداد شرکت کنندگان در این جشنواره هر ساله رو به افزایش است به طوری که در نهمین جشنواره که امثال برگزار شد حدود 9000 شرکت کننده در کل کشور در این جشنواره شرکت کردند که از این افراد شرکت کننده بیش از 1400 نفر به مرحله استانی راه یافتند که بیش از 146 نفر به مرحله کشوری راه یافتند که برگزیدگانی که در مراسم اختتامیه تقدیر میشوند از بین این 146 نفر هستند.
لازم به ذکر است، اختتامیه جشنواره قرآنی حوزههای علمیه خواهران 22 اسفندماه با معرفی برگزیدگان در قم برگزار شد.