همایون اسعدیان، کارگردان سینما، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق اظهار کرد: به دلایل متعدد مدتهاست که ژانر دفاع مقدس به فراموشی سپرده شده است، زیرا این سینما نیاز به امکانات و طرحهای ویژه برای بازسازی دارد که ما از فراهم کردن آن غافل هستیم.
وی ادامه داد: در دو دهه گذشته کمتر دیدهایم که به مسائل بعد از جنگ پرداخته شود؛ در حالی که علاقهمندی برای تولید در این ژانر بیشتر شده و شاید دیگر نمیتوانیم درک درستی از آن دوران را به تصویر بکشیم که این گونه سینمای دفاع مقدس مهجور مانده است.
اسعدیان اضافه کرد: مسئولان و مدیران فرهنگی به عقیده من نبض اتفاق را گم کردهاند. وقتی درباره جنگ جهانی در ۷۰ سال گذشته همچنان فیلم میسازند که اکثرا هم فیلمهایی مطلوب و استاندارد هستند پی میبریم که فیلمسازان دنیا شاه کلید تولید را در این ژانر پیدا کردهاند ومیدانند که چه میخواهند بسازند. شاید دید مسئولان ما که فقط از یک دریچه به دفاع مقدس نگاه میکنند، ضربه بزرگی به این گونه سینمایی وارد کرده است.
اسعدیان با بیان اینکه باید مخاطب دهه۶۰ را با مخاطب امروز سینما از هم تفکیک کنیم، بیان کرد: نباید با یکسونگریها و تکرار تجربههای منقضیشده به بدنه سینما لطمه بزنیم؛ بلکه باید به نقطهای برسیم که به آن نیاز داریم و در نسل امروز نیاز به دفاع و ایثار را جستجو کنیم و پاسخگوی نیازهای حال حاضر مخاطب سینما باشیم. فیلمهای دهه اول سینمای دفاع مقدس تاسیس این سینما را نشان میدهد و امروز فیلمها باید رنگ و بوی تاثیرگذاری را به تصویر بکشند و ایثار و از خودگذشتگی را به بهترین شکل با نگاه نو یادآوری و برای نسل امروز جاودانه نگه دارند.
وی در پایان تاکید کرد: فیلمهای سینمای دفاع مقدس و فیلمسازانش باید به دنبال سوژههای ناب و بکر جنگ و انقلاب بگردند و همین ایدههای نو و خلاقانه مستندهای شهدای ترور قابلیتهای دراماتیک و سینمایی خوبی دارد که با تحقیق میتوانیم به تولید آثار فاخر برسیم. با تولیدات کم سینما بضاعت جشنواره مقاومت هم کم خواهد شد چرا که جشنواره وابسته به تولیدات سینماگران در این ژانر است. برگزاری جشنواره فیلم مقاومت و دفاع مقدس بهترین حمایت و پاسداشت این ژانر سینمایی محسوب میشود.