کد خبر: 1389314
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۶
در گفت‌و‌گو با هنرمندان تأکید شد:

مدیریت جهادی مقدم بر عزم ملی در راستای ارتقای فرهنگی

گروه هنر: پیش از مجاب شدن مردم به منظور عزم ملی در ارتقای سطح فرهنگی جامعه، مسئولان در هر نهادی باید زمینه‌های لازم را برای تحقق آن فراهم نمایند و این نیاز به فعالیتی جهادی و همه‌گیر در سطح مدیریتی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سال 93 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری شده است، این مسئله بهانه‌ای شد تا نخستین واکنش و اظهار نظر نمایندگانی از جامعه تئاتری را در این زمینه جویا شویم که در زیر می‌خوانید:
هادی مرزبان، نویسنده و کارگردان تئاتر، این نامگذاری را هوشمندانه خوانده و می‌گوید: به هر حال اقتصاد و فرهنگ بدون اولویت یکی بر دیگری، در این زمانه جزء ضرورات جامعه ماست؛ اما اینکه نقش کدامیک یعنی عزم ملی یا مدیریت جهادی در این زمینه پررنگ‌تر است، نیاز به کار کارشناسی و تفسیر دارد.
آنچه از گفته این هنرمند پیشکسوت تئاتر استفاده می‌شود اینکه به هر حال عرصه فرهنگ و هنر در اغلب زمینه‌ها و به ویژه تئاتر وابستگی به تصمیم‌گیری و تزریق قابل ملاحظه اعتبارات و بودجه دارد و برای همه‌گیر شدن آن در جهت ارتقای سطح فرهنگی جامعه، عزم ملی به تنهایی کارساز نیست.
شهرام کرمی، نویسنده و کارگردان تئاتر، نیز در این مورد به اظهار نظر پرداخته و می‌گوید: تئاتر یکی از شاخص‌های مهم در ارتقای سطح فرهنگی جامعه است، شاید هنرمندان به عنوان بخش از عزم ملی، خواستار فعالیت در حداکثر ظرفیت خود باشند اما همچنان زیرساخت‌های تئاتری ما تنها جوابگوی بخش کوچکی از این مطالبات است.
درصد ناچیزی از بودجه فرهنگی هرساله سهم تئاتر می‌شود که غالب آن نیز کفاف برگزاری جشنواره‌های تئاتری را ـ چه درست و چه غلط ـ می‌دهد و در زمینه تولید نمایش‌های فاخر با استفاده از حداکثر توان فنی اقدامی صورت نمی‌گیرد که بنا به گفته شهرام کرمی همه اینها ناشی از فراهم نبودن امکانات و تجهیزات متناسب تئاتری است.
حسن باستانی، نویسنده و کارگردان تئاتر به موارد دست و پاگیر جاری در ممیزی تولیدات نمایشی اشاره می‌کند و می‌گوید: اغلب هنرمندان التزام به قوانین و مقررات تولیدات فرهنگی و هنری دارند اما حساسیت‌های بی‌مورد برخی مسئولان در جریان تولید یک اثر نمایشی که باید در کمتر از این زمانی که برای آن وقت گذاشته می‌شود به نتیجه رسیده و روی صحنه برود، از به وجود آمدن حرکتی جهادی و فراگیر در عرصه نمایش جلوگیری می‌کند.
بازنگری در برخی قوانین صدور مجوز به تولیدات نمایشی نیز یکی از مصادیق ایجاد بستر مناسب برای فعالیت مؤثر هنرمندان تئاتر است که نتیجه آن خلاقیت بیشتر هنرمندان در تولیدات نمایشی، جذب تماشاگر و رونق اقتصادی است، موردی که این هنرمند تئاتر روی آن تأکید دارد.
به هر حال در یک کلام می‌توان از صحبت‌های هر چند موجز این هنرمندان به نمایندگی از جامعه تئاتری به این نتیجه رسید که در عرصه هنر نمایش به عنوان یکی از مؤثرترین شاخصه‌های فرهنگی، مدیریت جهادی مسئولان  بیشتر از عزم ملی به منظور تغییر شرایط و بهینه‌سازی آن نقش دارد.

captcha