محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره فعالیتهای قرآنی آموزش و پرورش در سال گذشته، اظهار کرد: اجرای فعالیتهای قرآنی در آموزش و پرورش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل نیز وزیر آموزش و پرورش بر کیفیتبخشی به فعالیتهای حوزه قرآن، نماز و عترت در این وزارتخانه تأکید فراوان دارند.
مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش افزود: در حال حاضر تلاش داریم تا فعالیتهای قرآنی وزارت آموزش و پرورش را به سمت کیفیتبخشی سوق دهیم و در حال ارزیابی فعالیتهای گذشته هستیم تا بتوانیم این برنامهها را با کیفیت و دقت بیشتری دنبال کرده و نقاط ضعف را برطرف کنیم و نقاط قوت را نیز تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه از جمله فعالیتهای شاخص آموزش و پرورش، دارالقرآنها هستند، گفت: توسعه و احیای دارالقرآنهای آموزش و پرورش را از سال گذشته در دست اقدام داریم تا بتوانیم این مراکز را همچون گذشته اداره کرده و تقویت کنیم.
فعالیت مدارس برنامهای قرآن با جدیت دنبال میشود
مسیبزاده درباره فعالیت مدارس قرآن آموزش و پرورش، اظهار کرد: مدارس برنامهای قرآن که در شیفت صبح مدارس و با هدف ارائه آموزشهای تخصصی قرآنی فعالیت دارند، از آغاز سال تحصیلی جاری فعالیت خود را دنبال کردهاند که فعالیت این مدارس در سال جدید با جدیت بیشتری دنبال میشود و تلاش داریم تا در سال جدید نقاط ضعف این مدارس را رفع کنیم.
وی در ادامه با اشاره به مسابقات قرآن و نماز دانشآموزی که هر ساله در مراحل آموزشگاه، منطقه، استان و کشوری برگزار میشود، عنوان کرد: مرحله کشوری سی و دومین دوره مسابقات قرآن و نماز دانشآموزی، تابستان امسال در استان آذربایجان غربی، شهر ارومیه و استان خراسان رضوی، شهر مشهد برگزار خواهد شد.
مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: طرح نهضت ملی حفظ قرآن که در راستای مطالبات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور از سوی آموزش و پرورش آغاز شده نیز امسال با جدیت بیشتر و در قالب حفظ موضوعی آیات قرآن دنبال میشود؛ البته پرداختن به مفاهیم و پیام آیات نیز در سال جدید در دستور کار این طرح قرار میگیرد.
برگزاری 10 جلسه کمیسیون آموزش عمومی قرآن در سال جدید
وی درباره کمیسیون آموزش عمومی قرآن که مسئولیت آن از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به وزارت آموزش و پرورش واگذار شده است، گفت: این کمیسیون تاکنون 38 جلسه با حضور اعضای کمیسیون متشکل از مسئولان و نمایندگان سازمانها و دستگاههای مختلف برگزار کرده است که در سال جدید نیز بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، 10 جلسه برگزار میشود و فعالیت این کمیسیون در سال جدید با جدیت بیشتری دنبال میشود.
ادامه فعالیت شورای سیاستگذاری مناسبتهای ولایی در سال جدید
مسیبزاده به فعالیتهای ادارهکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش در حوزه عترت اشاره کرد و افزود: در بخش عترت نیز شورای سیاستگذاری مناسبتهای ولایی فعالیت دارد که اجرای ویژهبرنامههای دهه کرامت، ماه مبارک رمضان، دهه بصیرت و ولایت و طرح «زلال سرخ عاشورا» سال گذشته از سوی این شورا دنبال شد و امسال نیز در مناسبتهای ولایی، برنامههای متعددی از سوی شورای سیاستگذاری مناسبتهای ولایی اجرا خواهد شد.
مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش درباره فعالیتهای حوزه نماز گفت: در حوزه نماز، علاوه بر اجرای مسابقات اذان، احکام و انشای نماز که هر ساله در مراحل آموزشگاه، منطقه، استان و کشوری برگزار میشود، در سال گذشته طرح «مرجعیت» را با هدف شناخت مرجعیت دنبال کردیم.
وی ادامه داد: همچنین طرح «پیوند مسجد و مدرسه» از دیگر فعالیتهای آموزش و پرورش در سال گذشته بود که این طرح نیز از طرحهای بسیار خوب بود و در کنار اجرای این طرح، تقدیر از ائمه جماعات مدارس را داشتیم که این کار نیز در تمامی استانها و شهرستانها انجام شد.
مسیبزاده در پایان با اشاره به سند جامع راهبردی نماز گفت: این سند در حال حاضر به تصویب رسیده و برای سال جدید با جدیت بیشتری اجرایی خواهد شد و تلاش میکنیم تا در سال جدید زمینههای اجرای این سند را بیش از پیش فراهم کنیم.