کد خبر: 1391653
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۶
رافع خبر داد:

تبدیل طرح نیابت به طرحی ملی/ هیچ سالمندی تنها نخواهد ماند

گروه سلامت: رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از همراهی جوانان داوطلب هلال احمر با بیش از 10 هزار سالمند تنها، طی عید نوروز خبر داد و گفت: این طرح به طرحی ملی تبدیل و در طول سال اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فرحناز رافع، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر امروز دوشنبه 18 فروردین ماه در نشست خبری ارائه گزارش عملکرد جمعیت هلال احمر در ایام نوروز با اشاره به اینکه طرح کمک به سالخوردگان در جوامع شهری تحت عنوان «نیابت» به عنوان برنده جایزه توسعه داوطلبان سال 2013 از سوی فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر انتخاب شده است، گفت: در ایام نوروز 10 هزار و 827 سالمند تنها توسط چهار هزار و 674 داوطلب همراهی شدند.
«هیچ سالمندی امسال تنها نیست»، محقق شد
وی کمک در خانه تکانی، خرید، تهیه سفره هفت‌سین و حضور در کنار سالمندان برای داشتن عیدی شاد را از جمله اقدامات این داوطلبان اعلام کرد و گفت: این طرح با شعار هیچ سالمندی امسال تنها نیست در سراسر کشور اجرا شد اما این فعالیت چندان گسترده نبود چرا که بر اساس آمار سال 90 در کشور بیش از دو میلیون نفر سالمند بالای 65 سال وجود دارد که 17 درصد آنها یا در خانه سالمندان هستند و یا تنها زندگی می‌کنند.
تنها توانستیم 3 درصد سالمندان را تحت پوشش قرار دهیم
رافع ادامه داد: تنها توانستیم سه درصد این سالمندان را تحت پوشش قرار دهیم اما امیدواریم با افزایش مشارکت‌های مردمی این طرح را به صورت گسترده‌تر اجرا کنیم.
وی در خصوص نحوه اجرای طرح «داوطلب‌یار امداد و نجات» طی تعطیلات نوروز نیز گفت: از 23 اسفند ماه 92 تا 17 فرودین ماه 93 به همت سازمان امداد و نجات و با همکاری هزار و 454 پزشک و پیراپزشک داوطلب که 72 نفر از آنها بانوان بودند این طرح اجرا شد.
توزیع 137 هزار سبد عیدانه میان نیازمندان/ بیشترین سبدها به بیماران صعب‌العلاج رسید
رافع از ارائه خدمات پزشکی به دو هزار و 76 نفر طی  طرح «داوطلب‌یار امداد و نجات» سخن گفت و در خصوص توزیع سبدهای عیدانه به نیازمندان نیز اعلام کرد: در طرح فرشتگان رحمت با هدف توزیع سبد عیدانه در میان نیازمندان در حال انجام است، 137 هزار سبد به مبلغ 13 میلیارد و 700 میلیون تومان میان هموطنانمان توزیع می‌شود.
وی از گستردگی کم توزیع این سبد نیز خبر داد و گفت: براساس آمار بیش از دو میلیون و 548 هزار و 72 نفر زن سرپرست در کشور وجود دارد که 820 هزار نفر از آنها بیکار هستند و ما توانستیم 63/2 درصد از این تعداد را تحت پوشش سبدهای عیدانه قرار دهیم.
پوشش تنها 10 درصد سالمندان در طرح سبدهای عیدانه
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از پوشش تنها 10 درصد سالمندان در طرح سبدهای عیدانه نیز خبر داد و گفتن: 17 هزار و 407 خانواده زندانیان نیز سبد دریافت کردند همچنین بیش از 40 هزار سبد به بیماران صعب‌العلاج داده شد.
وی از آموزش کاهش‌خطرپذیری و آگاهی والدین و مربیان در 802 پایگاه نبر خبر داد و اعلام کرد: چهار هزار و 703 داوطلب در این طرح آموزش‌ها را ارائه و بیش از 120 هزار نفر نیز آموزش‌ها را دریافت کردند. بسته‌های فرهنگی نیز میان 150 هزار نفر توزیع شد.
رافع از تبدیل شدن طرح نیابت به طرحی ملی نیز خبر داد و گفت: این طرح به صورت مستمر در طول سال اجرا می‌شود و قرار است برای سالمندان تنها، شناسنامه ایجاد و داوطلبان کمک به آنها نیز آموزش‌های لازم را دریافت کرده و تأیید صلاحیت شوند.

captcha