دوران دفاع مقدس یادآور حماسهآفرینیهای مردانی است که در پاسخ به ندای ولی زمان خود، لبیکگویان سر و جان را فدای اسلام و میهن خود کردند؛ افرادی که هنوز بسیاری از آنها شناخته نشدهاند و ما اطلاعات کمی از این فرزندان انقلاب داریم. به همین دلیل است که امیرحسین انبارداران قلم بر دست گرفته و برای معرفی این عزیزان کوشش میکند. کتابی که اخیراً به وسیله این نویسنده متعهد نگارش شده، «صوفی» نام دارد که در زیر آن را مرور میکنیم.
حسن صوفی در خانوادهای متدین تربیت شد و دوران کودکی درخشانی سرشار از معنویت داشت. وی از سوی همکلاسیهایش با نام «آخوند» صدا زده میشد. حضور در صحنههای گوناگون انقلاب، حسن صوفی نوجوان را تا مرز مبارزه مسلحانه جلو برد، به نحوی که روشنگری در برابر سیاهنمایی منحرفان و گروهکها، حسین صوفی، دانشآموز سالهای پایانی دبیرستان را به لقب «علامه» از سوی منافقین حاضر در مدرسه ابنسینای همدان مفتخر کرد.
سفرهای متعدد به قم جهت کسب معرفت از آستان کریمه اهل بیت(ع) و نیز از محضر علماء و امام راحل، نشاندهنده پایبندی و علاقهمندی وی به روحانیت بود.
عضویت در سپاه و رشد فوقالعاده وی در مدت حضور سه سالهاش در این نهاد، وی را به سمت مسئولیت ارزیابی سپاهیان، تئوریسین و مغز متفکر تیپ ویژه شهدا و نیز قائممقامی لشکر حضرت حجت(عج) رساند و حتی در سال 1363 کاندیدای قائممقامی بسیج کل کشور شد. ابتکار ویژه حسن صوفی منجر به تشکیل و رژه پنج لشکر همدان شد که به گواه صاحبنظران، پایهگذار وجود سپاهیان حضرت محمد(ص) است.
در بخشی از این کتاب به نقل از محسن رضایی، فرمانده وقت کل سپاه آمده است: «یکی از چهرههای استان همدان در جنگ، اعزامهای باشکوهش بود که خارج از توان یک استان بود و بسیاری از افراد را شگفتزده کرد؛ برادرمان شهید حسن صوفی در این کار مهم نقش مؤثری داشت. در روز رژه انبوهی از رزمندگان حضور داشتند؛ عظمت حضورشان دو، سه کیلومتر بود. فکر میکنم حضرت امام(ره) دو سه بار این رژه را دیده بودند و میخواستند این صحنهها باز هم تکرار شود.»
حسن صوفی 26 اسفند 1363 وقتی دوشادوش بسیجیان و رزمندگان اسلام به مقابله با تانکهای دشمن که قصد پاتک به نیروهای اسلام را داشتند، برخاسته بود، بعد از 19 ساعت درگیری و جنگ طاقتفرسا و حماسهآفرینی اسطورهای به شهادت رسید.
کتاب «صوفی» که با هدف شناساندن قائممقام لشکر حضرت حجت(عج) استان همدان در دوران دفاع مقدس توسط «امیرحسین انبارداران» به نگارش درآمده، توسط نشر فاتحان برای اولین بار در پاییز 92 در 256 صفحه، مشتمل بر 14 فصل با عناوین تولد، کودکی، نوجوانی و خانواده، انقلاب، دبیرستان و گروهکها، ارادت به حضرت امام(ره)، ورود به سپاه، ارزیابی پادگان شهدا، پرسنلی تیپ ویژه شهدا و ... در 3000 نسخه منتشر شده است.