به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در افتتاحیه اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن که صبح امروز، 20 فروردینماه در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، اظهار کرد: طی سالهای گذشته با همکاری و همدلی اساتید و مدیران قرآنی و همکاری شورای عالی قرآن و سایر دستگاههای قرآنی در سازمان اوقاف و امور خیریه حرکت خوب و رو به جلویی شروع شده است تا بخش کوچکی از دیدگاههای بلند قرآنی و پرمحتوای رهبر معظم انقلاب محقق شود.
وی عنوان کرد: همانند مقام معظم رهبری که رهبری جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارند، در هیچ جای دنیا چنین رهبری وجود ندارد؛ این حرفی است که قاریان و اساتید کشور مصر نیز بارها عنوان کردهاند و گفتهاند که باید به دلیل داشتن چنین رهبری به خود ببالید.
مسابقات قرآن متعلق به نظام جمهوری اسلامی ایران است
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مسابقات کشوری و بینالمللی قرآن که هر ساله برگزار میشود، گفت: درست است که سازمان اوقاف به عنوان برگزارکننده این مسابقات است، اما اینکه بگوییم مسابقات قرآن اوقاف درست نیست؛ زیرا مسابقات قرآن متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و قاریان و حافظانی که در این دوره از اردوی آمادگی حضور دارند، متعلق به جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی ادامه داد: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای انقلاب اسلامی آغاز شده و سهم تبلیغی و تشویقی دارد و این ابعاد باید در تمامی ابعاد رشد پیدا کند. ما در سازمان اوقاف و امور خیریه نیز تلاش داریم تا این مسابقات را در تمامی ابعاد رشد دهیم؛ توجه به مسائل فنی، ایجاد فضای مناسب برای برگزاری مسابقات، اجرای مسابقات در سه مرحله و... برخی از اقداماتی بوده که طی سالهای گذشته به جدیت انجام شده است.
یاراحمدی در ادامه افزود: سه مرحلهای بودن مسابقات قرآن موجب شده تا نظم و انضباط خوبی به مسابقات حکم فرما شود و رقابتها بزرگ شده و به جایگاه کشوری برسد.
مسابقات قرآن به دنبال انتخاب بهترینها است
وی با بیان اینکه طبیعی است مسابقات قرآن که به صورت فنی و تخصصی در کشور برگزار میشود، به دنبال انتخاب بهترینها باشد، گفت: شرکتکنندگان در مسابقات کشوری قرآن به صورت سالانه از نظر کمی و کیفی در حال رشد هستند و زمانی که به صورت آماری مسابقات قرآن را از نظر کمی و کیفی بررسی میکنیم، درمییابیم که سال به سال وضیعت شرکتکنندگان رو به رشد است و امتیازات و نمرات شرکتکنندگان بالا میرود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه عنوان کرد: بالای 80 درصد شرکتکنندگان در رشته حفظ در مسابقات قرآن سال گذشته از نظر نمره، بالای 85 درصد را گرفتند که این امر نشاندهنده رشد خوب مسابقات بوده است. البته اساتید برجسته کشور نیز کمک بسیار موثری در این زمینه داشتهاند.
وی ادامه داد: با این حال ابعاد فنی مسابقات باید باز مهندسی و به روز شود و ما ضمن اینکه مسائل فنی را در مسابقات قرآن دنبال میکنیم، اما ابعاد دیگر را نیز مورد توجه قرار میدهیم تا مسابقات با رشد خوبی روبهرو باشد.
یاراحمدی در ادامه عنوان کرد: یکی از مهمترین کارهایی که انجام میدهیم؛ تاثیرگذاری، فضاسازی و ایجاد موج قرآنی است که این امر شاید از مسائل فنی نیز بالاتر باشد؛ مسابقات قرآن اگر به عنوان یک رویداد قرآنی تلقی میشود، باید موجآفرین و تأثیرگذار نیز باشد و تمام استانی را که میزبان برگزاری مسابقات قرآن است را درگیر کند تا مسئولان استانی احساس کنند که این کار باید با برنامهریزی درست و کامل انجام شود.
موجآفرینی و تأثیرگذاری نیز در مسابقات قرآن دنبال میشود
وی با اشاره به سی و ششمین دوره مسابقات قرآن به میزبانی استان شیراز گفت: تمامی تلاش خود را کردیم تا بحث موجآفرینی و تأثیرگذاری در استان شیراز رخ دهد. البته با تلاش مسئولان استانی این اتفاق افتاد و مسابقات قرآن که در شیراز برگزار شد، از نظر درگیر کردن مسئولان، مردم و... و همچنین برگزاری محافل و مراسمهای قرآنی، برپایی نمایشگاه و ... در سطح بسیار بالایی بود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: یکی دیگر از ابعادی که مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران میتواند داشته باشد، حضور قاریان و حافظان ممتاز در عرصههای جهانی است تا مسابقات قرآن بتواند یک کارکرد تبلیغی برای دفاع از شیعه و اسلام نیز باشد.
وی یادآور شد: قاریان و حافظانی که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات دیگر کشورها شرکت میکنند، باید حضور بسیار قوی داشته باشند و قدر خود و زحماتی که از سوی اساتید برای آنها کشیده شده را بدانند و جایگاهی که در جمهوری اسلامی ایران دارند را بشناسند.