به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیکشهر در نشست «از فرزندان آخرت باشید» طی سخنانی با اشاره به ضرورت آشنایی با الگوهای گمنام قرآنی و بومی و اینکه سبک زندگی قرآنی را از یک کار خوب به یک فعالیت لازم تبدیل کنید، گفت: زندگی مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی، از علمای زابل در کمال بیآلایشی و دور از تجملات بود.
وی بیان کرد: او خوشبختی را در بندگی خدا و فتح مرتفعترین قلههای تقوا و کمال میدانست و معتقد بود همسر خوشسلیقه و فداکار میتواند خانه را به صورت بهشت برین و مهد پرورش کودکان خوب و استراحتگاه شوهران مجاهد و پرتلاش خویش در آورند. زن فرشته انس خانواده و با نشاط، طراوت، صفا و صمیمیت است که در این صورت همسر و فرزندان در کمال آرامش و شادابی زندگی خواهند کرد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: شغل اصلی و اساسی زن، خانهداری، همسرداری و تربیت دینی و قرآنی فرزندان است و اعضای خانواده میتوانند کتابهای مذهبی و علمی معتبر مطالعه کنند. مرحوم ملاعباس از اختلاط زن و مرد در مراسم عروسی و اجرای برنامههایی که خداوند راضی نبود به شدت منع کرده و امر به معروف میکرد و بیتفاوت نبود. همه ما دوست داریم برنامههای عروسی شاد و دلنشین باشد ولی نباید به گناه و معصیتآلوده شود.
وی گفت: گاهی یک شب گناه میتواند هزاران روز انسان را تیره کند. وی توصیه میکرد مراسم ازدواج را آسان بگیرید و خرج این مراسم در حد معمولی و متعارف باشد و از رقابت منفی و چشم و هم چشمی جداً پرهیز کنید. در زندگی نگاهها، برخوردها و رفت و آمدها همه شیرین و به یادماندنی است.
حجتالاسلام لطفیان یادآور شد: مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی معتقد بود میزان پایبندی شوهر به زندگی به میزان تقوا، اخلاق و دین او بستگی دارد و گرنه سنگینی مهریه نه تنها ضامن بقای زندگی نیست بلکه مایه کینه و کدورت شوهر است. مهریه سخن از معامله، خرید و فروش نیست. قلب با نگاههای آلوده برخوردهای ناسالم و غیرعفیفانه تاریک میشود و جاذبه نیرومند تمایلات جنسی بر آدمی غالب میشود.
وی عنوان کرد: نگذارید بهانهگیریها، سختگیریها، چشم و همچشمیها و تجملات جوانان ما را از ازدواج سالم و به موقع دور کند. زن با خودداری و خود نگهداریهای ظریفانه خود نه تنها شخصیت خود را حفظ میکند که به مرد نیز شخصیت میدهد. امروز ترویج فساد و ابتذال و سوق دادن پسران و دختران به بیبند و باریهای اخلاقی از بارزترین نشانههای حمله دشمن است. دشمنی که میکوشد با برداشتن مرزهای حیا و عفاف، زنان و دختران را به زشتترین شکل به صحنههای اجتماع بکشاند؛ پس خانوادهها همیشه برای دفاع از شرافت و حیثیت فرهنگ اصیل خود آماده باشند.
لطفیان افزود: مرحوم ملاعباس سرگزی در امر به معروف با گناهکار به گونهای برخورد میکرد که او بفهمد این طرز برخورد تنها به خاطر گناه اوست. بعد با نرمی و رعایت ادب ملایمت، احترام و لطافت روحی اما با قاطعیت، صلابت و کوتاه نیامدن و با ذوق، سلیقه و ابتکار فرد را ضمن مراقبت از خود به صورت تدریجی سعه صدر و با انگیزه اعتلای دین با احساس خوشایند با وقت گذاشتن و صبر و حوصله از گناه دور میکرد.
وی گفت: وی در احیای فرهنگ امر و نهی به جای تحقیر و توهین، ترغیب و تحسین میکرد. خوبیهای مخاطب را به جای پرخاش و عیبجویی، مهر و رأفت به خرج میداد، هرگز خودخواهی و خودستایی نداشت و تنها خشنودی خدا را در نظر میگرفت. خود را منزه از گناه و برتر از گناهکار نمیدید. دنبال صفات و اعمال نیک فرد خطاکار بود تا از طریق مثبتنگری غیرمستقیم او را متوجه اشتباهش کند.
لطفیان یادآور شد: مرحوم ملاعباس توصیه میکرد به مجلس گناه نروید و در مورد انجام گناه از هیچکس حتی از پدر و مادر اطاعت نکنید. از جمله توصیههای وی به جوانان این بود که هدف از تحصیل و درس خواندن باید خدمت به دین، قرآن و اهل بیت(ع) باشد. همچنین توصیه میکرد قبل از سن تکلیف که یک موهبت الهی است برای خود مرجع تقلید انتخاب کنند و به پدرها توصیه میکرد داشتن سال خمسی تأثیرات عجیب و پربرکتی در زندگی فردی و اجتماعی دارد. به سالخوردگان و بزرگترها احترام بگذارید. اسلام دین آسانگیر است و تمامی دستورات و فرامین آن با فطرت انسانها هماهنگ است پس دچار وسواس، افراط و تفریط نشوید.
این استاد دانشگاه بیان کرد: مرحوم ملاعباس لطفیان سرگزی همتی عالی و ارادهای پولادین داشت و از پرتگاههای خود بزرگبینی، غرور و تکبر دور بود. در صبر و تحمل ناگواریها و تلخیها الگوی خوبی بود. ملاعباس چون از هوسها و لذتهای دنیوی و گناهان دور بود قلبش نورانی و با صفا بود. او با چشیدن لذتهای معنوی که نصیب او شده بود راحتتر و آسانتر و با عشق و علاقه بیشتر به سوی قله تقوا حرکت میکرد. او بنده شکم و داشتن چشم طمع به دیگران نبود.
وی عنوان کرد: حضور ملاعباس در نمازهای جمعه و جماعت و جلسات قرآنی چشمگیر و تحسینبرانگیز بود. او نماز و تلاوت قرآن و مسجد محوری را بهترین برنامه برای تهذیب نفس، خودسازی و دوری از شهوتها و پیدا کردن اخلاق حسنه میدانست. او به نماز جمعه میرفت تا دست در دست دیگران راههای مقابله با دشمنان قسمخورده اسلام را فرا گرفته و با پیوستن به این جمعیت انبوه بر فرق استکبار جهانی بکوبد که ما بیداریم و از دشمنان بیزاریم.
امام جمعه نیکشهر بیان کرد: شرکت در نماز جماعت یعنی از فردگرایی، خودخواهی به دیگرگرایی و خداخواهی رسیدن و تمرین تبعیت از رهبری است. این عالم در نماز فکر و قلبش متوجه نماز بود و اعمال و رفتار روزانهاش را برای رضای خدا و براساس تعالیم نورانی اسلام تنظیم میکرد. او دل از دنیا و مظاهر فریبنده آن شسته بود و به حداقلها اکتفا میکرد اما در عمل به معارف دینی و قرآنی و احکام شرعی حداکثر سعی و تلاش خود را میکرد.
وی عنوان کرد: بزرگراهی که مطمئن و به سلامت و به راحتی ما را به خدا میرساند عمل به احکام شرعی و اقامه نماز است. وی سالی یک بار براساس قانون خمس، یک پنجم سود اموالش را اگر بود حساب میکرد و به دفتر نماینده مرجع تقلید خود تحویل میداد و میگفت «از کم بودن مبلغ آن نباید خجالت کشید» میگفت «همین که امام کاظم(ع) برای بیبی شطیطه از شیعیان نیشابور دعا کرد ما هم با پرداخت خمس از سیر اخلاص قطعاً مشمول دعای ائمه به ویژه امام عصر(عج) خواهیم شد.