کد خبر: 1394528
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵

پیروزی لیبرال‌ها در کانادا؛ به نفع مسلمانان یا عربستان؟

گروه بین‌الملل: شکست حزب جدایی‌طلب استان «کِبک» در انتخابات پارلمانی و پیروزی لیبرال‌ها باعث خوشحالی شهروندان مسلمان شد ولی نکته‌ای که در این میان نادیده گرفته شده است، روابط بسیار نزدیک میان «فیلیپ کویارد»، رهبر حزب لیبرال و مقامات آل‌سعود است.

خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انتخابات پارلمانی استان «کِبک» کانادا که عرصه رقابت بین حامیان طرح استقلال و جدایی این استان از کانادا و مخالفان این طرح بود، سرانجام با پیروزی مخالفان جدایی‌ به پایان رسید و فیلیپ کویارد، رهبر حزب لیبرال به عنوان نخست‌وزیر جدید این ایالت فرانسه‌زبان کانادا انتخاب شد.

حزب جدایی‌طلب کبک که منشور ارزش‌ها را برای ممنوع کردن نمادهای دینی به‌ویژه پوشش اسلامی در اماکن عمومی و ادارات و مراکز دولتی و آموزشی به پارلمان ارائه کرده بود، در این انتخابات شکست خورد و همین امر باعث خوشحالی شهروندان مسلمانی شد که طی ماه‌های اخیر با برپایی تظاهرات مخالفتشان را با این منشور اعلام کرده بودند.

فیلیپ کویارد 56 ساله به عنوان رهبر حزب لیبرال‌ها و پیروز میدان رقابت‌های انتخاباتی اخیر، سی و یکمین نخست‌وزیر ایالت فرانسه‌زبان کانادا است که سال‌ها در عربستان سعودی فعالیت‌های اقتصادی و سیاسی انجام داده است و با مقامات آل‌سعود به‌ویژه «بندر بن‌سلطان بن عبدالعزیز آل‌سعود»، رئیس سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی، روابط بسیار دوستانه و نزدیکی دارد.

لیبرال‌ها در این انتخابات با استفاده از آرای مسلمانانی که از این حزب به دلیل مخالفت با طرح منشور ارزش‌ها حمایت کردند، به پیروزی رسید و حتی اعضای کمیته اجرایی اجلاس مسلمانان کانادا وابسته به اتحادیه جهانی اسلام، مستقر در عربستان سعودی، حمایت خود از فیلیپ کویارد را اعلام کردند.

نخست‌وزیر جدید ایالت فرانسه‌‌زبان کانادا بین سال‌های 1992 تا 1996 برای انجام امور اقتصادی و همکاری با شرکت نقتی «آرامکو»، وارد عربستان سعودی شد و در سال 2010 به عنوان مشاور ویژه وزیر بهداشت عربستان فعالیت کرد.

فیلیپ کویارد پس از بازگشت به کانادا نیز روابط اقتصادی و شخصی خود را با عربستان ادامه داد و دیدارهای زیادی با رئیس سرویس اطلاعاتی و امنیتی این کشور داشت. وی در دوره قبلی حاکمیت حزب لیبرال به عنوان وزیر بهداشت کبک تلاش زیادی برای جذب پزشکانی انجام داد که تحصیلاتشان را در عربستان سعودی به اتمام رسانده بودند.

رسانه‌های کانادا در دوره‌ای که کویارد در عربستان مشغول کار بود با انتشار خبری مدعی شدند که پلیس دینی عربستان سعودی با یورش به منزل وی در آستانه سال نو میلادی، درختی را که وی به مناسبت نوئل در مقابل منزلش قرار داده بود، قطع کردند و فیلیپ کویارد هیچ واکنشی حتی پس از بازگشت به کانادا نسبت به این اقدام نشان نداد.

بررسی کوتاه فعالیت‌های کویارد و روابط وی با مقامات آل‌سعود این شبهه را به‌ وجود می‌آورد که آیا شکست حزب جدایی‌طلب کبک به معنی از میان رفتن طرح منشور ارزش‌هاست یا ورود اندیشه وهابی به این استان فرانسه‌زبان کانادا؟!

منشور ارزش‌های استان کبک لااقل تا دور بعدی انتخابات پارلمانی از دستورکار خارج خواهد شد و همین مسئله فرصتی برای مسلمانان است تا نفس راحتی بکشند و با خیالی آسوده به انجام تعالیم دینی بپردازند و نگران اخراج از محل کار به دلیل پوشش حجاب نباشند ولی در عین‌ حال فرصتی مناسب برای عربستان سعودی هم هست تا با استفاده از روابط نزدیک خود با نخست‌وزیر جدید، اسلام وهابی را جایگزین اسلام میانه‌رو کند.

نکته مهم این است که سازمان‌های اسلامی ایالت کبک کانادا از فرصت پیش‌آمده به نحو احسن استفاده کنند و علاوه بر تقویت جایگاه خود و به تبع آن، تقویت نقش شهروندان مسلمان در اداره امور این استان، اجازه ورود اندیشه‌های افراطی را به زندگی پیروان اسلام ندهند و سعی کنند تا مردم را از خطراتی که وهابیت و آل‌سعود برای مردم به همراه دارد، آگاه کنند.

شهروندان مسلمان کانادا همان‌طور که موفق شدند تا مانع  پیروزی جدایی‌طلب‌ها به‌ عنوان پیشنهاد‌دهنده اصلی منشور ارزش‌ها به پارلمان، شوند، می‌توانند با هوشیاری مانع سوء‌استفاده آل‌سعود از پیروزی لیبرال‌ها و دوست صمیمیشان یعنی فیلیپ کویارد، شوند.

 

captcha