علیرضا سجادپور، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره نگاه هالیوود به پیامبران در فیلمهایی چون «نوح» اظهار کرد: هنوز نسخه کامل فیلم «نوح» را ندیدهام و آنچه که تا به امروز هم مشاهده کردهام تنها بخشهای کمی از فیلم بوده است، بنابراین اظهارنظرم آن چنان که باید نمیتواند کامل و جامع باشد، اما ذکر این نکته خالی از لطف نیست که سازندگان «نوح» اعلام کردهاند که لائیک هستند، ولی سعی کردهاند با بیطرفی روایتی از زندگی حضرت نوح (ع) را ارائه دهند که مورد پسند اقشار و سلیقههای مختلف باشد. حال اینکه چگونه افرادی بی خدا میخواهند به چنین خواستهای برسند بحث دیگری است که مجال پرداختن به آن فعلا مهیا نیست.
وی افزود: من نقدهای مختلفی درباره این فیلم خواندهام که از چند منظر قابل بررسی است. برای مثال در یکی از این نقدها که به تبعات امروزی این فیلم توجه کرده، بحث محیط زیست و آسیبهایی که این کار به طبیعت وارد کرده مطرح میشود. در شکل دیگر اعتراضات، برخی معتقدند که در «نوح» نباید چهره پیامبر نشان داده میشد. نقد سوم نیز مربوط به انتقادات واتیکان میشود، زیرا واتیکان معتقد است که روایت قصه در برخی بخشهای فیلم با کتاب عهد عتیق همخوان نیست. البته خیلی مهم نیست که درباره این فیلم بحثهای مختلف مطرح شود، چون چنین کاری در ایران به نمایش درنخواهد آمد.
اهانت به ایرانیان در فیلم «300»
رئیس سابق اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود درباره قسمت اول فیلم سینمایی «300» نیز چنین گفت: درباره قسمت اول فیلم «300» سخنان و بحثهای فراوانی چند سال پیش مطرح شد. سخنانی که به نوعی میتوان آنها را در زمان حال نیز مطرح کرد. در این قبیل فیلمها در کنار اهانتهایی که به اشکال مختلف به اعتقادات ایرانیان میشود به ملیت آنها نیز هجمه وارد میشود، این امر نشان میدهد این تولیدات یک نوع عقدهگشایی است که به بدترین شکل ممکن بیان میشود.
سجادپور تاکید کرد: این فیلم به لحاظ کیفی به هیچ وجه نتوانسته با نقدهای مثبتی همراه شود. این رویکرد نیز در غرب روی داده است، چون هر بینندهای با دیدن این فیلم به مغرضانه بودن آن پی میبرد، البته مسلما چنین فیلمهایی در گیشه موفق هستند، چون با تکیه بر المانهایی چون خشونت و جلوههای ویژه مخاطبان وسیعی را به سمت خود جذب میکند. مطلب دیگر اینکه در جهان امروز دیگر تفکرات نژادپرستانه هیچ جایگاهی در سینما ندارد به ویژه اینکه این دسته فیلمها با گرایشات صهیونیستی تولید میشوند.
تهیهکننده فیلم «شکلات داغ» متذکر شد: در قسمت دوم «300» سازندگان سعی کردهاند که با وارد کردن یک شخصیت زن در داستان فضای کار را کمی تلطیف شده، تصویر کنند ولی با این وجود آنچه بیش از همه در این فیلم عیان است خشونت بی حد و مرزی است که در کار ارائه میشود. این رویه نیز هیچ دلیل و منطقی ندارد به جز اینکه تماشاگر را به هر قیمتی به سمت گیشه سوق دهند، البته نباید کتمان کرد که ممکن است عدهای از مخاطبان عام نیز تحت تاثیر چنین فیلمهایی قرار بگیرند، اما این تاثیرگذاری به هیچ وجه ماندگار نخواهد بود. در ضمن باید بگویم در برخی اکرانهای خارجی این فیلم شاهد اعتراضاتی بوده این که نسبت به شکلی روایی و دروغ بودن آن انجام شده است.
عدم حمایت از فیلمهایی چون «کوروش»
وی در پاسخ به این سوال که چرا در دوره مدیریت وی به فیلمهایی چون «کوروش» اجازه ساخت داده نشد؟ بیان کرد: سربسته میگویم، مشکلات و حواشی پیرامون این کار وجود داشت که اجازه ساخت را از این فیلم گرفته بود، البته من به شخصه معتقدم که تا میتوانیم باید به تاریخ کشورمان در سینما بپردازیم، چون در این شرایط است که دیگر به غرب اجازه نخواهیم داد تا دروغهای خود را در قالب فیلمهایی چون «300» ارائه دهد.
سجادپور در پاسخ به سوال پایانی مبنی بر اینکه چرا اعتراضات داخلی و خارجی نسبت به این فیلم همانند قسمت اول نبوده؟ توضیح داد: تجربه قسمت اول این فیلم به مخاطبان داخلی و خارجی نشان داد که «300» یک اثر جدی نیست که بشود روی آن بحث کرد، بنابراین اگر آن فیلم هم دیده میشود تنها برای رفع حس کنجکاوی است.