کد خبر: 1395423
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶
معینی عنوان کرد:

تغییر در سبک زندگی انسان معاصر، هدف اجرای نمایش «هزار آینه»

گروه هنر: با روایت برشی از زندگی بزرگان دین همچون حضرت زهرا(س) در نمایش «هزار آینه» با استفاده از تکنیک‌های روز نمایشی سعی در تغییر سبک زندگی انسان معاصر داریم.

محسن معینی، نویسنده و کارگردان نمایش «هزار آینه» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: نام نمایش «هزار آینه» را از این شعر بیدل دهلوی که «هزار آنجا که چشم سوی تو داریم و هیچ سوی تو نیست» اقتباس کردم که روایت آن به تاریخ صدر اسلام البته با محوریت شخصیت حضرت زهرا(س) می‌پردازد.
وی ادامه داد: روایان این نمایش شخصیت‌های حقیقی صدر اسلام همچون سلمان فارسی، ابوذر و همچنین شخصیت‌های متافیزیکی مانند آسمان هستند و در تکنیک و فرم اجرایی این نمایش سعی کرده‌ایم تا از شیوه تئاتر آرت استفاده کنیم منتها با روش و متد جدید  که در فضایی سه‌بعدی تعریف شده است و کار و بازی بازیگران در این فضا تعریف می‌شود.

در نمایش «هزار آینه» نیز به دنبال مفهوم استعلایی در هنر بودیم
این کارگردان تئاتر تصریح کرد: در این نمایش نیز همچون کارهای قبلی این گروه به دنبال معنا و مفهوم استعلایی و یا به عبارت دیگر آبستره در هنر بودیم که چگونه بتوانیم این مفهوم را روی صحنه بیاوریم و در کل هدف از روایت این نمایش، مفید فایده بودن آنچه که روی صحنه نقل می‌شود در تغییر سبک زندگی انسان معاصر است.
کارگردان نمایش عاشورایی «بر فرس تندرو» در ادامه گفت: در روایت این نمایش به اسناد تاریخی معتبر استناد شده است و از زمان تولد حضرت زهرا(س) نمایش آغاز می‌شود و با نقل برش‌هایی از زندگی آن حضرت که معتبرتر از سایر اقوال است، نمایش تا ماجرای مباهله پیش رفته و تمام می‌شود.
 

از هر اثر ادبی که به شخصیت حضرت زهرا(س) اشاره داشت در روایت نمایش استفاده کردیم

معینی گفت: در نگارش و اجرای نمایش «بر فرس تندرو» اتکای ما به اشعار عمان سامانی بود اما در روایت نمایش «هزار آینه» تقریباً هر اثر ادبی که به شخصیت حضرت زهرا(س) اشاراتی داشته است مورد استفاده قرار گرفت؛ از متقدمین تا متأخرین مثل عطار نیشابوری و حتی من از کتاب «کشتی پهلو‌گرفته» سیدمهدی شجاعی نیز استفاده کرده‌ام.
این کارگردان و کارشناس تئاتر تأکید کرد: از برخی از تفاسیر احادیث نقل شده از معصومین (ع) نیز در روایت این نمایش استفاده شده است و همانطور که می‌دانید بسیاری از تفاسیر بار ادبی و هنری نیز دارند و تنها تفسیر با ادبیات خشک و بدون انعطاف نیستند لذا نهایت استفاده از سبک و سیاق ادبی این تفاسیر در روایت این نمایش شده است.

برای نقش‌خوانی بزرگان دین در نمایش  باید از صدایی با اعتبار تاریخی استفاده کرد
وی در پایان گفت: سال گذشته برای نقش‌خوانی حضرت سیدالشهداء(ع) در نمایش «بر فرس تندرو» از چنگیز جلیلوند استفاده کردیم و در این نمایش برای نقش‌خوانی حضرت فاطمه(س) از صدای شیوا و دلنشین ژاله صادقیان استفاده شده است چرا که اعتقاد به این دارم که برای نقش‌خوانی بزرگان دینی در هر اثر نمایشی نیاز به لحنی است که اعتبار تاریخی داشته باشد و برای مردم خاطره‌انگیز باشد.
یادآور می‌شود، نمایش «هزار آینه» کاری از گروه نمایش «شرنگ» تا 31 فروردین هر شب ساعت 20 در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد اجرا می‌شود و در آن بازیگرانی همچون مهدی فقیه، علی طالبلو و ژاله صادقیان به ایفای نقش می‌پردازند.

captcha