کد خبر: 1395484
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۶
نگاهی به مراکز و دانشگاه‌های قرآنی جهان / 4

آموزش قرائات متواتر؛ مأموریت مهم پژوهشکده قرائات و مطالعات قرآنی اردن

گروه بین‌الملل: پژوهشکده عالی قرائات و مطالعات قرآنی اردن، تشویق مسلمانان به فراگیری قرائات متواتری که قرآن کریم به ‌آن‌ها نازل شده را از مأموریت‌های مهم خود قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «www.wise.edu.jo»، پژوهشکده آموزش عالی قرائات ومطالعات قرآنی اردن وابسته به دانشگاه بین‌المللی علوم اسلامی این کشور است که تشویق مسلمانان به قرائات متواتری که قرآن کریم به آن‌ها نازل شده و نبی مکرم اسلام نیز به این قرائات، قرآن را تلاوت کرده است را از مأموریت‌های مهم خود قرار داده است.
تأسیس پژوهشکده عالی قرائات و مطالعات قرآنی اردن
این پژوهشکده توسط دانشگاه جهانی علوم اسلامی اردن در سال تحصیلی 2010 – 2011 با تصمیم هیئت مدیره دانشگاه با هدف تدریس قرائات ومطالعات قرآنی برای دانشجویان تأسیس شد و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت می‌کند.
آموزش حفظ و تلاوت قرآن کریم در تمامی دانشکده‌های وابسته به دانشگاه جهانی علوم اسلامی اردن با هدف تسلط دانشجویان بر تلاوت صحیح این کتاب الهی از جمله فعالیت‌های این پژوهشکده است.
چشم‌انداز پژوهشکده
پژوهشکده عالی قرائات ومطالعات قرآنی اردن، تربیت نسلی مسلمان و مسلط  به تلاوت قرآن کریم و آشنایی آنان با قرائت‌های متواتر قرآن را چشم‌انداز اصلی خود قرار داده است.
رسالت پژوهشکده عالی قرائات و مطالعات قرآنی اردن
این پژوهشکده تلاش می‌کند تا علم قرائات قرآن کریم را در راستای آموزش «علوم نافع» به زنان و مردان مسلمان آموزش بدهد و همچنین همگان را به قرائت این کتاب آسمانی تشویق کند.
از جمله مأموریت‌های این پژوهشکده، تشویق مسلمانان به فراگیری قرائت‌های متواتری که قرآن کریم به آن‌ها نازل شده و پیامبر (ص) به آن‌ها قرائت فرمودند و این قرائات به تواتر به ما رسیده است، به شمار می‌آید.
اعزام قاریان و معلمان قرائت قرآن کریم به دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های اردن و خارج از آن برای آموزش شفاهی قرائات قرآن با بهره‌گیری از شیوه‌‌های آموزشی جدید، تقویت سطح علمی قاریان، ائمه جماعت و سخنرانان دینی در اردن و کشورهای اسلامی، تألیف پژوهش‌هایی در زمینه قرائات و مطالعات قرآنی و نگارش تحقیقات تخصصی توسط پژوهشگران و تبادل تجریبات پژوهشی میان پژوهشکده عالی قرائات و مطالعات قرآنی اردن و مراکز پژوهش علمی از دیگر رسالت‌های این پژوهشکده است.
اهداف پژوهشکده
مهم‌ترین اهدافی که پژوهشکده عالی قرائات و مطالعات قرآنی اردن دنبال می‌کند، تحول در روش‌های تدریس قرائات قرآن، تربیت نسلی از قاریان مسلط به قرائت‌های ده‌گانه قرآن کریم، تألیف پژوهش‌های علمی و پایان‌نامه‌های دانشگاهی در زمینه قرائات و آموزش دانشجویان مسلط به قرائات قرآن کریم در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا از اهداف این پژوهشکده است.
رشته‌های تحصیلی پژوهشکده
در مقطع کارشناسی این پژوهشکده،  دو رشته «قرائات» و «مطالعات قرآنی» تدریس می‌شود و دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تنها در رشته قرائات تحصیل می‌کنند.
فعالیت‌های جانبی پژوهشکده عالی قرائات و مطالعات قرآنی اردن
اعطای اجازه‌نامه‌های قرآنی به علاقه‌مندان در زمینه تلاوت و حفظ قرآن، آموزش قرائت قرآن به یکی از قرائت‌های ده‌گانه و اعطای اجازه‌نامه در این زمینه، آموزش تلاوت قرآن از طریق اینترنت به علاقه‌مندان در سطح جهان و برگزاری دوره‌هایی در زمینه خوشنویسی قرآن از دیگر فعالیت‌های جانبی این پژوهشکده است.

captcha