کد خبر: 1395552
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۸
عباس جانفدا:

آستان قدس نگذارد قدمت جشنواره «تئاتر رضوی» نادیده گرفته شود

گروه هنر: جشنواره «تئاتر رضوی» با وجود 9 دوره برگزاری اما به دلایلی از جمله کمبود منابع اعتباری، برگزار نمی‌شود در حالی‌که آستان قدس رضوی متولی اصلی برگزاری این جشنواره است و نباید بگذارد قدمت این جشنواره نادیده گرفته شود و برگزار شدن یا نشدن آن علی‌السویه باشد.

عباس جانفدا، نویسنده و کارگردان تئاتر دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: سال گذشته که برگزاری جشنواره تئاتر رضوی به میزبانی خراسان شمالی و شهرستان بجنورد مسکوت ماند و امسال هم گویا هیچ استان، اداره و سازمانی مسئولیت برگزاری آن را به عهده نمی‌گیرد.
وی گفت: مشکلات در زمینه برگزاری جشنواره‌های تئاتری عدیده است و همگی آنها متأثر از شرایط بد اقتصادی یا برگزار نمی‌شوند و یا در صورت برگزاری از کیفیت نازلی برخوردار هستند اما تصور می‌کنم جشنواره «تئاتر رضوی» در بعد اجرایی و برگزاری با سایر جشنواره‌ها به ویژه جشنواره‌های تئاتر دینی متفاوت باشد.
کارگردان نمایش «دو چرخ موازی» شرکت کننده در دوره نهم جشنواره «تئاتر رضوی» تصریح کرد: پیش‌تر هم گفتم و باز هم اعلام می کنم که اعتقاد دارم بنیاد امام رضا(ع) به عنوان متولی اصلی برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری امام رضا(ع) نیازی به رفع مشکلات مالی بر سر راه برگزاری جشنواره‌های خود ندارد و به راحتی می‌تواند این بحران‌ها را پشت سر گذارد.
وی در ادامه گفت: راهکار این مسئله هم این است که متأسفانه در طول سال شاهد هدررفت بخشی از بودجه فرهنگی آستان قدس رضوی هستیم که صرف اموری سطحی و زودگذر می‌شود و آستان قدس بدون تحمل هیچ فشار مالی می‌تواند این بودجه‌های مرده فرهنگی را صرف امور فرهنگ‌سازی همچون برگزاری جشنواره «تئاتر رضوی» کند.
جانفدا گفت: البته باید دید که مسئولان جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) تا چه حد اراده برای برگزاری این جشنواره دارند که گویا از شواهد چنان معلوم است ترجیح می‌دهند از برگزاری جشنواره به هر دلیلی صرف‌نظر کنند و جریان دیگری را حتی شده با اختصاص بودجه‌ای بیشتر از اعتبار جشنواره «تئاتر رضوی» جایگزین آن کنند وگرنه برگزاری هر چه کیفی و مطلوب جشنواره «تئاتر رضوی» برای آستان قدس با اختصاص بخشی از همان بودجه فرهنگی که به جرأت می‌توان گفت به دور ریخته می‌شود کاری سهل و ممتنع است.
این کارگردان تئاتر خراسانی تأکید کرد: آستان قدس رضوی نباید بگذارد قدمت چنین جشنواره‌های مؤثری در حوزه تئاتر دینی نادیده گرفته شود و باید پیشقدم شده و با احیای آن، هنرمندان تئاتری که دغدغه کار دینی دارند  صاحب جشنواره‌ای شوند که هر سال نسبت به ادوار گذشته خود با شکوفایی و خلاقیت بیشتری همراه باشد؛ چیزی که حتی در مورد «تئاتر صاحبدلان» نیز باید اتفاق بیفتد و هر ساله با توجه به کمبود منابع مالی باید این جشنواره نیز با عزم ملی هنرمندان و مدیریت جهادی مسئولان همچنان سرپا نگه داشته شود.
وی که مسئولیتی در ستاد برگزاری ویژه‌برنامه اردیبهشت تئاتر دارد در ادامه گفت: قرار است امسال  اردیبهشت تئاتر از استان خراسان رضوی افتتاح شود و در یکی از مهمترین اقدامات این مجموعه برنامه، رونمایی از کتاب کارنامه تئاتری استان خراسان رضوی است که در حضور مقامات لشکری و کشوری رونمایی خواهد شد.

captcha