کد خبر: 1395935
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۳
محمود فرهنگ:

فعالیت مؤثر تئاتر دینی نیازمند مشارکت همه نهادهای فرهنگی ذ‌ی‌ربط است

گروه هنر: برای رفع دغدغه‌های فرهنگی در کشور نیازمند پیاده شدن فرهنگ قرآنی و سیره معصومین(ع) در جامعه هستیم؛ یکی از ابزارهای کارآمد در این راستا تولیدات نمایشی دینی و قرآنی است که همه نهادهای فرهنگی برای فراگیر شدن آن باید مشارکت و همکاری کنند.

محمود فرهنگ، مدیر کانون تئاتر دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق گفت: پس از تصویب لوایح بودجه سال 93 از سوی مجلس شورای اسلامی متأسفانه بودجه‌های مربوط به امور قرآنی آن چنان که باید و شاید توقعات این قشر از جامعه را برآورده نکرد و این تا اندازه‌ای بخشی از اهداف کلان فرهنگی کشور با اتکا به قرآن و سیره معصومین(ع) را به حالت تعلیق درخواهد آورد.
وی ادامه داد: به هر حال کانون تئاتر دینی علیرغم آن که در بدنه ارشاد ماهیتی هنری و نمایشی دارد اما خود را جدای از ساختار مدیریت قرآنی نمی‌داند، چرا که مجموعه تولیدات و اقداماتی که در این کانون در قالب تولیدات نمایشی به وقوع می‌پیوندد همگی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی و منطبق با مفاهیم و مضامین ارزشی و دینی است.

به فکر تعامل با نهادهای فرهنگی مرتبط با مباحث قرآنی هستیم

فرهنگ تصریح کرد: در مجموع در شرایط کنونی که با کمبود منابع اعتباری برای برگزاری برنامه‌های از پیش تعیین شده مواجه هستیم نیازمند اعمال مدیریتی هستیم که به تبع آن استفاده بهینه از آنچه که در اختیار داریم را بکنیم و لذا پیرو این هدف در قالب نشست و مذاکرات با نهادهای فرهنگی مرتبط با مباحث قرآنی و دینی، درصدد خواهیم بود تا مسئولان و مدیران مربوط مجاب به مشارکت در تولیدات نمایشی با محوریت قرآن و عترت شوند.
مدیر کانون تئاتر دینی در ادامه گفت: در روزهای پایانی سال گذشته نشست و تعامل خوبی با مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در مورد استفاده از امکانات فضایی و اعتباری آنها در راستای برگزاری برنامه‌های پیش‌بینی شده این کانون و به ویژه جشنواره «تئاتر صاحبدلان» به انجام رسید و به نتایج و توافقات امیدبخشی رسیدیم.
 

مجاب شدن مسئولان فرهنگی برای مشارکت موجب گسترش تولیدات نمایش دینی می‌شود

این کارشناس و کارگردان تئاتر افزود: امسال نیز موارد مشابهی در زمینه مذاکره و نشست‌های همکاری با نهادهای دیگر مرتبط با علوم قرآنی نظیر دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و حتی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهیم داشت تا بتوانیم با کمک و مشارکت این دوستان فعالیت در زمینه تئاتر دینی و قرآنی را جدی‌تر و گسترده‌تر از هر زمان دیگری به پیش ببریم.
فرهنگ تأکید کرد: به اعتقاد من به هیچ شکلی غیر از ترویج و پیاده شده فرهنگ قرآنی در جامعه و التزام مردم به رعایت فرهنگ دینی در جامعه نمی‌توان دغدغه‌های رهبری و نگرانی‌های ایشان در زمینه ارتقای سطح فرهنگی جامعه را محقق کرد و قطعاً یکی از ابزارهای مؤثر در این زمینه تولیدات روزافزون نمایش‌های دینی و قرآنی و اجرای آنها در سطحی گسترده در  تمام نقاط کشور است که «تئاتر صاحبدلان» با چنین رویکردی شکل گرفت و امیدواریم با مشارکت تمامی نهادهای فرهنگی و نظر مساعد معاونت هنری ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی شاهد برگزاری هر چه زودتر این جشنواره باشیم.

captcha