حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالفتح دعوتی، پژوهشگر قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: اگر با یک نگاه کلی به مسئله صادر نکردن ویزا برای نماینده ایران در سازمان ملل نگاه کنیم متوجه میشویم که هدف آمریکا فقط مقابله با ایران نیست بلکه این کشور با نادیده گرفتن حقوق ایران قصد مقابله با فرهنگ و تمدن اسلامی را دارد و میخواهد به جهانیان القا کند که این تمدن را نادیده گرفته است.
وی افزود: این همان اقدامی است که خسروپرویز در مقابل فرستاده پیامبر(ص) انجام داد و نامه پیامبر(ص) را پاره و نماینده را به قتل تهدید کرد. این برای نشان دادن استکبار و خودکامگیاش بود و در نهایت نفرین پیامبر(ص) دامنگیر خسروپرویز شد. در مورد دولت اوباما نیز وضعیت به همینگونه است و نتیجهای جز شکست برای چنین سیاستهایی وجود ندارد.
آمریکا تاوان سیاستهای استکباریاش را خواهد داد
این پژوهشگر قرآنی تصریح کرد: بنابراین آمریکا تاوان اشتباهات و خودکامگیهایش را خواهد داد. سازمان ملل نیز از پذیرش مسئولیت در اینباره شانه خالی کرده و عنوان کرده است که این مسئله مربوط به ایران و آمریکاست در حالیکه این مربوط به سازمان ملل است و این نهاد بینالمللی باید پیگیر این مشکل باشد.
وی با اشاره به ابعاد حقوقی و جایگاه سازمان ملل در جهان، بیان کرد: اگرچه جایگاه و مقر سازمان ملل متحد در آمریکاست ولی از مقررات و قوانین این کشور تبعیت نمیکند چراکه این سازمان تعلق به همه کشورهای جهان دارد و صرف وجود مقر یک نهاد بینالمللی در یک کشور خاص، هیچ حقی را برای این کشور ایجاد نمیکند. دولت اوباما بدون توجه به اینکه نمایندگان سازمان ملل تابع قوانین بینالمللی هستند، از صدور ویزا برای نماینده جمهوری اسلامی ایران خودداری میکند و این خلاف مقررات پذیرفتهشده بینالمللی است.
حجتالاسلام دعوتی اضافه کرد: افرادی که قصد ورود به سازمان ملل یا دیگر نهادهای بینالمللی را دارند، برای گرفتن روادید نباید مشکلی داشته باشند. نماینده پیشنهادی ایران برای حضور در سازمان ملل، پیش از این هم ویزای آمریکا را دریافت کرده بود. در دوره پیشین ریاستجمهوری نیز، محمود احمدینژاد چند بار ضمن حضور در سازمان ملل سخنرانیهای تند و تیزی علیه سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام داد و بهطور قطع اگر کسی در آمریکا چنین سخنانی را بر زبان بیاورد با مشکلات فروانی مواجه میشود ولی از آنجاکه رئیسجمهور در یک سازمان بینالمللی سخن میگفت، دولت آمریکا نمیتوانست دراینباره کاری انجام دهد.
وی عنوان کرد: پس با توجه به این موارد، حضور نماینده کشورها در سازمان ملل ربطی به قوانین آمریکا ندارد؛ ما در آمریکا سفیر نداریم ولی نماینده ایران در سازمان ملل سفیر ایران در این سازمان است. بنابراین از نظر قوانین بینالمللی صادر نکردن ویزا برای نماینده پیشنهادی ایران نقض آشکار حقوق بینالملل به شمار میرود و شکایت ایران از آمریکا به دادگاههای بینالمللی قطعا به نفع ایران خواهد بود و این شکایت فعلا در جریان است.
آمریکا در پرونده هستهای کارشکنی میکند
این پژوهشگر قرآنی در بخش دیگری از سخنانش به دلایل مخالفت آمریکا با حضور ابوطالبی در سازمان ملل اشاره و عنوان کرد: یکی از دلایلی که میتوان برای اقدام خلاف قانون دولت اوباما مطرح کرد این است که آمریکا قصد دارد با چنین کارهایی خود را ابرقدرت نشان دهد و اعلام کند که تابع هیچ قانونی نیست؛ این عدم تابعیت از قانون در حمله آمریکا به کشورهای خاورمیانه نیز وجود داشت و این کشور بدون توجه به نظر سازمان ملل به صورت یکجانبه عمل کرده است.
وی افزود: دولت آمریکا در اقدامات خود نوعی «کدخدامنشی» را در پیش گرفته است و سعی دارد تا به جهانیان اعلام کند که حتی تابع قوانینی که خودش هم در تصویب آنها در سازمان ملل نقش داشته، نیست ولی باید گفت که دوره این کارها تمام شده است و کشورهای جهان اینگونه اقدامات را نمیپذیرند.
حجتالاسلام دعوتی تلاش آمریکا برای کارشکنی در مسئله هستهای را دلیل دیگر این مخالفت اعلام کرد و گفت: آمریکاییها همواره عنوان میکنند که جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات ژنو کارشکنی میکند در حالیکه همه کارشکنیها توسط دولت اوباما صورت گرفته است. اقدام اخیر آمریکا در نپذیرفتن نماینده پیشنهادی ایران برای سازمان ملل، نشاندهنده این است که دولت اوباما دوست ندارد توافقنامهای در موضوع هستهای امضا کند. دولت اوباما مدعی است که ایران علیرغم آگاهی از اینکه معرفی ابوطالبی مشکلاتی خواهد داشت برای ایجاد سر و صدا در محافل بینالمللی و وقتکشی در موضوع پرونده هستهای دست به چنین کاری زده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر مجلس، وزارت امور خارجه و سفیر ایران در سازمان ملل پیگیر این مسئله هستند؛ محافل بینالمللی این شکایت را ثبت خواهند کرد و چه رای به نفع یا علیه ایران صادر شود بههرحال این موضوع به ثبت بینالمللی رسیده و جمهوری اسلامی برای دفاع از حقوق خود استقامت کرده است.
موضع ایران برای معرفی ابوطالبی به سازمان ملل تغییر نکرده است
این پژوهشگر قرآنی با اشاره به برخی شایعات مبنی بر تغییر گزینه پیشنهادی ایران برای نمایندگی سازمان ملل، تاکید کرد: همه این گفتهها شایعه هستند و جمهوری اسلامی ایران پای خواسته خود ایستاده است. انتخاب ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل تثبیت و امضا شده است و ایران در اینباره از موضع خود عقبنشینی نخواهد کرد.
وی افزود: البته مقامات آمریکا نیز رای به عدم صدور ویزا دادهاند؛ یعنی دو خط کاملا مخالف و به بنبست رسیده در مقابل هم قرار گرفتهاند. نکته مهم این است که ایران کوتاه نمیآید و نهایتش این است که در سازمان ملل نمایندهای نخواهیم داشت. آمریکا میخواهد این شکست را به ایران تحمیل کند و ما هیچگاه چنین شکستی را نمیپذیریم. آمریکا خود را صاحب رسالت برای جهان میداند واین اقدامات نشان میدهد که نباید زیاد به سیاستهای این کشور خوشبین بود چراکه دولت اوباما همواره با سیاست زور و «تهدید» سخن میگوید و ما نباید تسلیم این «تهدید»ها شویم. چراکه حرف ما حق است و حق در نهایت پیروز است. ما نباید منتظر واکنش جهانی برای پیگیری این موضوع باشیم بلکه باید موج واکنش را ایجاد و جهان را از قانونشکنیها آگاه کنیم.
حجتالاسلام دعوتی همچنین با انتقاد از برخی افراد و گروههای داخلی که استقامت ایران در مقابل آمریکا و موضوع هستهای را با محاسبات ریاضی میسنجند، گفت: برخی افراد تا مسئلهای پیش میآید جانب مخالفان و دشمنان ایران را میگیرند و حتی در مسئله پرونده هستهای این سوال را مطرح میکنند که آیا این مسئله ارزش این همه هزینه را دارد یا نه! باید بگویم که بله دارد چراکه ما به این موضوع از دید مادی و ریاضی نگاه نمیکنیم.
وی در پایان تاکید کرد: ما باید این را محاسبه کنیم که توانایی ما برای جهان ثابت شده است. مهم این است که نشان دهیم با تکیه بر توان داخلی و علیرغم همه تحریمها و مانعتراشیها، میتوانیم به آنچه که میخواهیم برسیم. معتقدم که این استقامت ایران در برابر زورگوییهای آمریکا به زودی به دیگر ملل نیز سرایت میکند چنانکه آثارش را در جهان میبینیم.
باش تا صبح دولتت بدمد
کاین هنوز از نتایج سحر است