کد خبر: 1396407
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۲
حجت‌الاسلام نظافت:

محبت به اهل‌ بیت(ع) از مؤلفه‌های سبک زندگی اسلامی است

خبرنگاران افتخاری/ نرگس زارعی: مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) ابراز محبت به اهل‌ بیت(ع) را از مؤلفه‌های حرکت دینی به سمت سبک زندگی اسلامی معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدجواد نظافت، مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) در سلسله همایش‌های تخصصی «نهج‌البلاغه و زندگی» که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد به تبیین حکمت‌های 45، 46 و 47 نهج‌البلاغه پرداخت.

این نهج‌البلاغه‌ پژوه در تبیین حکمت 45 نهج‌البلاغه گفت: با توجه به کلام امام علی(ع) در این کتاب شریف، حب و دوست داشتن حضرت امیرالمؤمنین(ع) ملاک ایمان در افراد است و اگر بینی مؤمن را ببرند که با آن حضرت دشمنی کند هرگز دشمنی نمی‌کند و اگر تمام دنیا را به پای منافق بریزند محب و دوست‌دار حضرت امیرالمؤمنین(ع) نمی‌شود.

حجت‌الاسلام نظافت با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) درباره حضرت علی(ع) که هیچ مؤمنى تو را دشمن نمى‌دارد و هیچ منافقى تو را دوست نخواهد داشت، بیان کرد: این حدیث اشاره به این مطلب دارد که وجود مبارک حضرت امیرمؤمنان(ع) با آن معرفت و صفات والا، معیار سنجش مؤمن و منافق هستند.

وی با بیان اینکه محبت اهل‌بیت(ع) تأثیر مستقیمی بر سبک زندگی اسلامی دارد، اظهار کرد: برای اینکه فرزندان، محب اهل‌ بیت(ع) باشند باید از کودکی آنها را با فضائل و محبت ائمه‌اطهار(ع) آشنا کنیم و با بردن آنها به اماکن زیارتی، زمینه مودت به اهل‌ بیت(ع) را در آنها پرورش دهیم.

ارزش پشیمانی و زشتی غرورزدگی

مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) در شرح حکمت 46 نهج‌البلاغه در باب «ارزش پشیمانی و زشتی غرورزدگی» گفت: گناهی که انسان را ناراحت کند بهتر از کار خوبی است که باعث تکبر شخص شود زیرا خود شیفتگی و تکبر باعث فاصله گرفتن از ایمان می‌شود، ولی سرزنش کردن خود به خاطر گناه موجب تقرب الهی می‌شود.

وی در تبیین این حکمت نهج‌البلاغه اظهار کرد: انسان معصیت‌کارى که از عمل زشت خود ناراحت مى‌شود به سوى پشیمانى، توبه و جبران آن گام بر مى‌دارد ولی آن کس که از کار نیک خود مغرور می‌شود، گامى به سوى ریاکارى بر مى‌دارد.

حجت‌الاسلام نظافت اضافه کرد: توبه، آثار شوم معصیت را پاک می‌کند در حالى که غرور و ریا از کارهاى نیک، انسان را به پرتگاه گناهان کبیره مى‌کشاند.

ارزش انسان به همت اوست

این کارشناس دینی در تفسیر حکمت 47 نهج‌البلاغه در باب «ارزش شناخت ارزش‌ها» که قدر و منزلت افراد به میزان همت و تصمیم آنها بر می‌گردد، گفت: هر اندازه تصمیمات و اندیشه‌های ما بزرگ‌تر و عاقلانه‌تر باشد، روح و همت او بزرگ‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه از منظر امام علی(ع) ارزش هر کس به اندازه همت اوست، بیان کرد: منظور از همت، تصمیماتى است که انسان براى انجام کارهاى مهم مى‌گیرد و به دنبال آن تلاش مى‌کند. هر اندازه این تصمیمات والاتر و این تلاش‌ها گسترده باشد همت انسان بلندتر است.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه همت‌ انسان در دو بخش پست و بلندمرتبه است، اظهار کرد: ایجاد فساد اخلاقی، اسیر زینت‌های دنیوی شدن، تجاوز کردن و پایمال کردن حقوق دیگران نمونه‌هایی از همت‌های پست است که روح آدمی را پست و کوچک می‌کند.

وی «حقیر دانستن دنیا»، «شناخت شخصیت انسان»، «انفاق و بخشش» و «بزرگ شمردن بهشت» را، نشانه‌های همت بلند انسان‌ها دانست.

مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) شجاعت را نشانه ایمان ذکر کرد و گفت: هر مقدار انسان، تعصب مثبت، عزت نفس و اجتناب از زشتی داشته باشد به همان میزان شجاعت دارد.

این کارشناس مذهبی یادآور شد: اندیشیدن صرف به مسائل مادی، انسان را از معنویات دور می‌کند و در سبک زندگی اسلامی پرداختن به امور بی‌ارزش جایگاهی ندارد.

captcha