محمدمهدی اصفهانی، مشاور وزیر بهداشت در امور طب اسلامی و رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب در بخش نخست گفتگوی خود با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به آیه 24 سوره مبارکه ابراهیم که میفرماید «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرةٍ طَیِّبَةٍ»، عنوان کرد: شجره طیبه طب ایرانی و اسلامی میوههای خود را در زمانهای مختلف میدهد، ریشه در اعماق دارد و ماندگار است و میراث چند هزار ساله بشریت است که در دوره تمدن اسلامی به نقطه کمال خود رسیده است.
طب ایرانی و اسلامی طبی اخلاقی و آمیخته با معنویت است
وی طب ایرانی و اسلامی را طبی اخلاقی و آمیخته با معنویت دانست و گفت: باید در این حوزه از غرور پرهیز کنیم، در عین حال که به پیشرفتهای روز توجه میکنیم گذشتگان را نیز محترم بشماریم چه بسیار مسائلی که گذشتگان ما در خشت خام دیدند و گاهی ما در آیینه آنها را نتوانستیم ببینیم.
تمامی طب ایرانی و اسلامی تاکید بر روی پیشگیری و اصلاح شیوه زندگی دارد
اصفهانی در بخش دوم سخنان خود با تاکید بر اینکه از طب ایرانی و اسلامی بوی عاطفه میآید، اظهار کرد: از این طب بوی دیانت برمیخیزد و تمامی آن تاکید بر روی پیشگیری و اصلاح شیوه زندگی دارد و در حوزه درمان نیز بخش اعظمی از آنها به سادهترین مسائل چون اصلاح خواب و خوراک توجه دارد و سپس وارد درمان میشود.
طب ایرانی و اسلامی در آینده نورافشانیها خواهد کرد
اصفهانی با تاکید بر اینکه طب سنتی مبتنی بر شواهد هست و باید باشد، گفت: سوگند یاد میکنم که طب ایرانی و اسلامی دانشی است که به خاطر تفکر و روش علمی و مطلوبی که دارد در آینده نورافشانیها خواهد کرد و پاسخ به نیازهایی خواهد داد که امروز بیپاسخ است ما باید کاستیها را جبران کنیم و این راه باز است.
مخالفت برخی با مسائل طب سنتی به دلیل ناآشنایی با محتوا و دیدن الگوهای باطل است
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور طب اسلامی یادآور شد: یکی از دلایل مخالفت برخیها با مسائل طب سنتی ناآشنایی با محتوا و دیدن الگوهای باطل است، افرادی که در پیپول هستند و کارهای نادرست میکنند آنها ربطی به رازی و ابنسینا و... ندارد.
80 درصد طب سنتی حفظ الصحه است
وی با تاکید بر اینکه 80 درصد طب سنتی حفظ الصحه است، بیان کرد: نسخهای که در آن تدبیر حفظ الصحه نباشد نسخه مورد تایید ابنسینا، رازی و دیگران نیست و حتما باید تدبیر در پی آن باشد، طب سنتی آغوشش برای همکاری با نظام شبکه کشور از نظر خدمات بهداشتی و درمانی باز است، این طب میتواند تکیه گاهی برای ارتقای وضع سلامت مردم باشد.
حدیثی که باید با آب طلا بر سر در مراکز بهداشتی و درمانی نوشته شود
اصفهانی با اشاره به توجه ویژه طب سنتی به تزکیه، به حدیث گوهربار حضرت امیرالمومنین(ع) که میفرماید «من تطبب فلیتق الله و لینصح و لیجتهد» اشاره کرد و گفت: این کلام زیبا باید با آب طلا بر سردر دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی نوشته شود و هر شخصی که میخواهد به خدمت پزشکی مبادرت ورزد باید به مفهوم این حدیث توجه کند که در آن تاکید شده است: هر کس به خدمات پزشکی و پیراپزشکی مبادرت میورزد باید تقوای خدا پیشه کند و نهایت سعی و کوشش را برای ارائه بهترین و مناسب ترین خدمات پزشکی به کار بگیرد و اهل خیرخواهی و آموزش ناصحانه به دیگران باشد.
طب سنتی مورد نظر سازمان جهانی بهداشت بیشتر به طب فولکلور میخورد
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور طب اسلامی در بخش پایانی سخنان خود گفت: شاید کلمه طب سنتی برای چیزی به این عظمت رسا نباشد چرا که طب سنتی مورد نظر سازمان جهانی بهداشت بیشتر به طب فولکلور میخورد، منظور از طب ایرانی و اسلامی مکتبی است پویا که اصول و مبانی بسیار بلندی دارد.