کد خبر: 1397873
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸

همایش «اسلام و هویت زن در جهان معاصر» در بمبئی برگزار شد

شعب خارجی: همایش «اسلام و هویت زن در جهان معاصر» به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، این مراسم با حضور حجازی، رئیس اداره کل امور بانوان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اندیشمندان، شخصیت‌های زن و فعالان امور بانوان هند و ایران شنبه، 30 فروردین، در باشگاه خبرنگاران بمبئی برگزار شد.

حجازی در سخنانی ایجاد آرامش روحی و روانی را از طریق مهر و محبت، مبنای نقش مدیریت تربیتی و انسان سازی زن از دیدگاه اسلام برشمرد و گفت: متأسفانه آنچه که هویت زن امروز را مورد تهدید قرار داده، نگاه‌های افراط و تفریطی است که در مورد حضور اجتماعی و خانوادگی زنان مطرح می‌شود.

وی در ادامه افزود: از یک سو نگاهی ابزاری به زن، وی را از کانون خانواده و نقش بی بدیل مادری و همسری جدا ساخته که رشد فزاینده ناهنجاری‌ها و معضلات اجتماعی را برای وی و جامعه فراهم کرده و از سوی دیگر با دیدگاهی تفریطی و نادیده گرفتن حقوق اجتماعی وی، نیمی از جمعیت جامعه را از رشد و تکامل فردی و پیشرفت و توسعه اجتماعی محروم کرده است.

وی ضمن تبیین الگوی زن مسلمان در شخصیت‌هایی، همچون حضرت فاطمه(س) و حضرت خدیجه کبری(س)، تنها راه برون رفت از این افراط و تفریط ها را بازگشت به آموزه‌های الهی و دینی عنوان کرد.

در ادامه مهدی حسنخانی، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی، نیز طی سخنانی الگوی دین مبین اسلام در خصوص جایگاه و شأن هویتی بانوان در اجتماع و خانواده را متضمن رشد و کمال زن از یک سو و حفظ کرامت انسانی دانست و افزود: شخصیت والای دختر پیامبر اکرم(ص) از هرجهت الگوی تمام و کمال زن در تمامی اعصار و دوران‌ها است.

وی راهکارهای مبتنی براعتقادات بومی، باورهای دینی و مشترکات فرهنگی و همسویی دو کشور ایران و هند در مقابل الگوهای وارداتی را تنها راه پیشگیری ازمسائل و مشکلات حضور زن در جامعه عنوان کرد.

captcha