کد خبر: 1397905
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۰

تولید مستند «دیار ماندگار» در بندر سیراف کلید خورد

خبرنگاران افتخاری/ حامد فکوری: ساخت و تولید برنامه مستند «دیار ماندگار» به همت مؤسسه فیلم‌سازی سیما نمای ماندگار در بندر تاریخی سیراف کلید خورد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در بوشهر، این بندر که در شهرستان کنگان از توابع استان بوشهر در باریکه‌ای میان کوه و دریا واقع شده، در زمان شکوه و عظمت خود زیباترین منظره طبیعی را در خلیج فارس دارا بود و طبق روایت مستند مورخان، در فاصله قرن دوم تا پنجم هجری سیراف مرکز تجارت خلیج فارس بود و با کشورها و قاره‌های هند، آفریقا و چین در ارتباط مستقیم و مستمر داشته است.



صیادی در سیراف رونق فروان داشته و آوازه صید مروارید در این بندر به اکثر نقاط دنیا رسیده بود و مرواریدهای معروف سیرافی در جهان مشتریان فراوانی داشتند. کالاهایی مانند عنبر، نارگیل، موز، عود، صندل، عاج، کاغذ، طلا، نقره، عطر و ادویه و ظرف از چین، هند و آفریقا به سیراف وارد می‌شده و از سیراف به شهرهای پر رونق زمان خود منتقل می‌شدند.



مورخان بسیاری درباره سیراف مطالب فراوانی نوشته‌اند، در باب مهارت در دریانوردی سیرافیان در کتاب «البلدان الخلافه الشرقیه» که در قرن سوم هجری نوشته شده آمده «ناخدایان و بازرگانان سیرافی دائماً در دریاها در حرکت بوده‌اند به‌طوریکه به دریا انس و الفت داشته‌اند که بعضی از آن‌ها تمام عمر خویش را در دریا می‌گذرانده‌اند» یا در کتاب اصطخری آمده «به من گفتند که مردی از سیرافیان چنان به دریا انس داشت که او چهل سال پا از کشتی به زمین نگذاشته است و اگر تغییر یا تعمیر کشتی لازم شده در همان دریا عمل می‌کرده است». نقل این خبر تاریخی را می‌توان گفت که او همان «سندباد بحری» داستان‌های هزار و یکشب یا همان بابشاد سیرافی دریانوردی که نامش در بعضی از کتاب‌های موثق تاریخی آمده است و این در حالی است که بندر سیراف که به بندر طاهری معروف شده، در کنار فازهای مختلف پارس جنوبی با محرومیت‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند و دیگر از آن اوج و عظمت و بی‌نیازی مردمش دیگر خبری نیست.



بنابر این گزارش، فیلمبرداری این مستند تلویزیونی «دیار ماندگار» چهار قسمتی، ۳۰ دقیقه‌ای به مدت ده روز در منطقه تاریخی سیراف در حال انجام است و علاوه بر این تهیه مستند «دیار کهن»، تهیه «نماهنگ تصویری از جاذبه‌ها و بناهای اسلامی - تاریخی» دو قسمتی، جهت پخش از شبکه ملی و استانی، در دستور کار مؤسسه فیلم‌سازی سیما نمای ماندگار بندر سیراف قرار دارد.



این مستند به تهیه‌کنندگی و نویسندگی امیر مزرعتی و کارگردانی مصطفی مزرعتی و تصویربرداری یوسف شیرخورشیدی و دیگر عوامل اجرایی جهت پخش از شبکه دو سیما تهیه و تولید می‌شود، برنامه‌های تهیه شده در راستای ایران‌شناسی، ایرانگردی، رونق صنعت گردشگری کشور با موضوع معرفی آثار باستانی، مردم‌شناسی، جاذبه‌های دیدنی و طبیعی، صنایع دستی و سوغات از بندر باستانی سیراف آماده پخش خواهند شد.



یادآور می‌شود، سیرافی‌ها برای نخستین‌بار مطالعه تطبیقی تمدن و ادیان را در اسلام و ایران پایه‌گذاری و نخستین سفرنامه‌نویسان در میان کشورهای اسلامی بوده‌اند و بندر سیراف نخستین شهر ساسانی ــ اسلامی در ایران بوده که همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام و ملل مختلف درآن نهادینه شده بود، این بندر تاریخی دارای ناخدایان خبره، عالمان فقیه و دانشمندان زیادی در زمان خود بود که تألیفات مختلفی در علم، طب، نجوم وادب و تاریخ داشته‌اند.

captcha