فریبا کوثری، بازیگر سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این که سینمای دینی و قرآنی نیازمند حمایت است، بیان کرد: وضعیت در سینمای ما مطلوب نیست، زیرا در آن تنوع ژانر وجود ندارد و اکثر تولیدات تنها به یک یا دو گونه خاص محدود میشوند؛ رویکردی که برای سینما به هیچ وجه پسندیده نیست. دلیل این گفته نیز کاملا مشخص است، چون هنر هفتم زمانی به لحاظ کیفی و اقتصادی رشد می کند که در آن تنوع ژانر وجود داشته باشد.
وی افزود: زمانی که درباره تنوع ژانر سخن میگوییم، منظور تنها تعدد گونههای سینمایی نیست، بلکه منظور اصلی تعداد آدمهایی است که میتوانند مخاطب سینما باشند. در کلامی دیگر این موقعیت فراهم باشد تا هم کسی که دوست دارد فیلم اجتماعی ببیند فیلم مورد نظرش موجود باشد و هر فردی که میخواهد فیلم، دینی، دفاع مقدسی، طنز و... تماشا کند، امکانش فراهم باشد. با این توضیح اگر بخواهیم مقایسه کنیم در خواهیم یافت که سینمای کشور ما تنها قشر محدودی را مورد خطاب خود قرار داده است.
این بازیگر در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: از میان تمام ژانرها، سینمای دینی و قرآنی گونهای بسیار مظلوم در سینماست که به آن توجه لازم نشده است، درصورتیکه تجربه ثابت کرده هر زمان سینما به شکلی جدی به موضوعات ارزشی پرداخته از سوی تماشاگران با استقبال خوبی مواجه شده است، اما متاسفانه باز هم عدهای از منتقدان میگویند که این دسته تولیدات مخاطبان لازم را ندارد.
کوثری در پاسخ به این سؤال که آیا منظور از فیلم قرآنی تنها آثاری است که به قصص قرآن توجه دارند، گفت: مسلما فیلمهایی که به معنای قرآنی هم توجه کردهاند، جزء کارهای قرآنی به حساب میآیند، اما نباید از یاد برد که فیلمها یا سریالهایی که قصص قرآن را محور قرار دادهاند به شکل زیباتری بیانگر مفاهیم قرآنی هستند، چون به لحاظ زیباییشناسی قصص قرآنی در خود زیبایی فراوانی نهفته دارد.
وی در پایان بیان کرد: بحث اصلی در اعتلای سینمای قرآنی حمایت از این دست تولیدات است، چون کارهایی با محوریت قصص قرآنی نیازمند بودجه کلان برای تولید است که برآورده کردن آن از عهده بخش خصوصی بر نمیآید؛ لذا از مسئولان هنری و سینمایی انتظار میرود در این زمینه توجه لازم را داشته باشند.