کد خبر: 1398548
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۶

نمایشگاه «آثار و نوشته‌های شیخ بهایی» در کتابخانه آستان قدس برپا شد

گروه ادب: نمایشگاه «آثار و نوشته‌های شیخ بهایی» به مناسبت سالروز بزرگداشت این عالم در کتابخانه آستان قدس رضوی برپا شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدهادی زاهدی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: بهاءالدین محمدبن‌حسین عاملی، معروف به شیخ بهایی، هشتم اسفندماه سال ۹۲۵ خورشیدی در بعلبک زاده شد و هشتم شهریورماه سال ۱۰۰۰ خورشیدی در اصفهان درگذشت.

وی افزود: از این دانشمند نامدار که در دانش‌های فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات مهارت داشت، در حدود ۹۵ کتاب و رساله در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، هنر، فیزیک و ... بر جای مانده است و به پاس خدمات این دانشمند بزرگ شیعی به دانش ستاره‌شناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ میلادی را به نام او، سال «نجوم و شیخ بهایی» نام‌گذاری کرد.

زاهدی ادامه داد: در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بیش از 1100 دست‌نویس(نسخه خطی) متعلق به شیخ بهایی نگه‌داری می‌شود که از مجموع آنها مجموعه‌ای ارزشمند گزینش شده و در نمایشگاهی در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در این نمایشگاه، برگزیده‌ای از دست‌نویس‌های کتابخانه شخصی شیخ بهایی که توسط وی در آغاز سده یازده هجری قمری به روضه منور رضوی وقف شده و وقف‌نامه آنها به مُهر و دستخط وی است، در معرض نمایش قرار گرفته و از نظر علمی و تاریخی دارای اهمیت فراوان هستند.

زاهدی از شرح تشریح‌ الافلاک، مفتاح‌الفلاح، خلاصه‌الحساب و شرح صحیفه به عنوان برخی از دست‌نویس‌های به‌نمایش درآمده در این نمایشگاه نام برد و اظهار کرد: «نظم‌الحساب»، «اعتقادات»، «جامع عباسی»، «کشکول»، «اربعین» و «مثنوی نان و حلوا» نیز برخی از آثار چاپ سنگی به‌نمایش درآمده در این نمایشگاه هستند.

وی در ادامه به جایگاه و اهمیت این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: «از آنجا که بسیاری از آثار شیخ بهایی توسط دانشمندان و هنرمندان بزرگ عصر صفوی، کتابت و کتاب‌آرایی شده‌اند، این نمایشگاه از نظر هنر کتابت، تذهیب و کتاب‌آرایی نیز دارای اهمیت فراوانی است.

گفتنی است که نمایشگاه «آثار و نوشته‌های شیخ بهایی» حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضی‌دان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار سده‌های دهم و یازدهم هجری، از 3 - 10 اردیبهشت‌ماه، صبح و بعد از ظهر در محل کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، پذیرای عموم علاقه‌مندان به آثار فرهنگی و معنوی است.

captcha