بهروز جنت، رئیس جدید مرکز تحقیقات حلال که به تازگی به این سمت منصوب شده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تشریح آخرین وضعیت مرکز یاد شده پرداخت و گفت: مرکز تحقیقات حلال در نیمه دوم سال 90 در شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور مصوب و اساسنامه آن در تیرماه سال 91 به تصویب وزیر بهداشت وقت رسید.
رئیس مرکز تحقیقات حلال با تاکید بر اینکه مدتی است هیچ اقدام جدی از سوی این مجموعه انجام نشده است، عنوان کرد: از سال 91 که اساسنامه این مرکز مورد تصویب قرار گرفته تاکنون اعضای هیئت امنای مجموعه تشکیل نشده و حکمی برای این افراد صادر نشده است.
جنت با بیان اینکه در ابتدای حضور خود حکم اعضای هیئت امنا آماده و به دفتر وزیر بهداشت ارسال شده است، ادامه داد: ظرف چند روز آینده نیز فراخوانی به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ارسال خواهد شد تا فعالیتهای تحقیقاتی و پیشنهادات خود را برای آغاز برنامههای مرکز ارائه کنند.
وی با تاکید بر اینکه بررسی مواد غذایی و دارویی و وارداتی از نظر حلیت و حرمت، مهمترین وظیفه مرکز تحقیقات حلال است، افزود: مجموعه درصدد است تا مشکلاتی و ابهاماتی که ممکن است در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد را با استفاده از مراکز تحقیقاتی مورد بررسی و نتایج آن را در اختیار دفاتر مراجع عظام تقلید قرار بدهد.
رئیس مرکز تحقیقات حلال در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آزمایشی برای راست آزمایی شرکتهای مختلف ارائه کننده گواهی حلال صورت گرفته است یا خیر، اضافه کرد: موضوع محصول حلال دارای چند مبنای مختلف است، یکی براساس مشاهدات و گواهی افراد صالح و تعریف شده و دیگری نیز براساس برخی آزمایشات است که تمامی موارد را نمیتوان راست آزمایی کرد ولی برخی از منابع پروتینی و حیوانی مورد بررسی و راست آزمایی قرار میگیرند.
حمایت از طرحهای جایگزین مواد حرام موجود در برخی داروها
جنت با اشاره به حمایت از طرحهای جایگزین مواد حرام موجود در برخی داروها، اظهار کرد: افرادی که پیشنهاداتی در خصوص امکان جایگزینی برخی مواد به ویژه در صنایع دارویی را دارند طرحهایشان مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا اگر امکان اجرایی و عملیاتی شدن آن وجود داشته باشد به صنایع اعلام تا آنها را جایگزین کنند.