کد خبر: 1400089
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۰
وحید آقاپور:

تقویت بنیان نمایشنامه‌نویسی ایرانی موجب شکوفایی تئاتر دینی و ارزشی می‌شود

گروه هنر: مشکل بنیادی‌ عرصه تئاتر ملی، ضعف موضع در خلق آثار نمایشی ایرانی است که اگر به این مهم توجه شود، گروه‌های نمایشی مجاب به تولید نمایش‌های بومی می‌شوند که این خود شکوفایی تئاتر دینی و ارزشی را در پی دارد.

وحید آقاپور، بازیگر تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطالب فوق گفت: با روی کار آمدن ساختار جدید مدیریتی در معاونت هنری ارشاد تنها چیزی که این روزها به نسبت وضعیت پیشین تئاتری تفاوت کرده است، کمرنگ شدن برخی سخت‌گیری‌ها و اعمال ممیزی‌ها در اعطای مجوز اجرای آثار نمایشی است.
وی گفت: همچنان تئاتر کشور با معضل عمده‌ای به نام کسری بودجه اختصاص یافته به این حوزه مواجه است که البته با وجود همین مقادیر کم نیز مدیریتی برای صرف آن براساس الزامات و اولویت‌های تئاتری وجود ندارد که اگر حداقل این مهم تحقق یابد، اوضاع و شرایط مطلوب‌تری به نسبت وضعیت کنونی را شاهد خواهیم بود.
بازیگر نمایش «خرمگس» که اجرای آن جمعه گذشته در سالن قشقایی تئاتر شهر خاتمه یافت تصریح کرد: مشکل سرانه فضاهای نمایشی معضل عمده دیگری است که هنرهای نمایشی با آن دست به گریبان است و البته ارائه و اعمال بسیاری از راهکارها نیز تاکنون نتوانست دردی از آن دوا کند.

فقر آثار مکتوب و نمایشنامه؛ بنیادی‌ترین مشکل تولید آثار فاخر

آقاپور ادامه داد: با این وجود اما به نظر من یکی از بنیادی‌ترین و ریشه‌ای‌ترین مشکلاتی که به ویژه در امر تولید آثار فاخر نمایش دینی و ایرانی با آن روبرو هستیم فقر آثار مکتوب و نمایشنامه  است که بتوان با پشتوانه آن، دست به تولید زد.
عضو هیئت داوران جشن شب بازیگر هفته جهانی تئاتر گفت: اگر شاهد برگزاری رویدادهای فراگیری همچون جشنواره و مسابقه نمایشنامه‌نویسی باشیم و در آن نویسندگان ترغیب به اقتباس‌های نمایشی براساس تاریخ غنی ایرانی و اسلامی شوند و پس از برگزاری، از آثار منتخب و برگزیده حمایت همه‌جانبه‌ای در امر انتشار و تولید آثار نمایشی صورت گیرد؛ نتیجه‌ای که به آن دست خواهیم یافت این است که تولید آثار نمایشی ایرانی و اسلامی فراگیر خواهد شد.
بازیگر نمایش دفاع مقدسی «ترن» در پایان تأکید کرد: گروه‌های تئاتری بیشتر تمایل کار بر روی نمایشنامه‌های خارجی و بیگانه با فرهنگ و باورهای ایرانی هستند که این نشان از ضعف در توجه به تولید آثار ملی و ایرانی دارد؛ اگر مدیریت جهادی در امر نمایشنامه‌نویسی ایرانی صورت گیرد و از نمایشنامه‌نویسی وطنی پشتیبانی شود علاوه بر ارتقای کیفیت آثار تولیدی گروه نمایشی نیز مجاب به کار روی آنها می‌شوند که البته در این صورت مسئولان نیز باید گروه‌هایی که کار روی نمایشنامه  نویسندگان ایرانی را ترجیح می‌دهند مورد پشتیبانی و تفقد بیشتر خود قرار دهند. 

captcha