کد خبر: 1401355
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۹
میرزایی عنوان کرد:

مشکلات توزیع؛ عامل «فروشگاه» شدن نمایشگاه‌های کتاب

گروه ادب: مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب گفت: یکی از بحران‌های کشور در حوزه کتاب، مشکلات توزیع است که باعث فروشگاهی شدن نمایشگاه‌های کتاب شده است.

نجفعلی میرزایی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مشکلات حوزه کتاب گفت: در زمینه توزیع کتاب در کشور مشکل جدی داریم و یکی از بحران‌های ایران در عرصه کتاب، همین موضوع است. متأسفانه دیده می‌شود که در برخی از شهرها یک کتابفروشی بیشتر وجود ندارد.

وی افزود: اگر مثلاً همان یک کتابفروشی هم در آن شهر تعطیل شود، آن شهر از کتاب محروم می‌شود؛ این امر سبب شده تا مردم برای دیدن و گشتن به دنبال کتاب خود، به نمایشگاه مراجعه کنند.

میرزایی ادامه داد: ابتدا باید  این مشکلات را حل کرد و سپس به دنبال تقویت نمایشگاه‌های کتاب در کشور شد. از این رو نقشه‌های مدیریتی خارج از کشور را نمی‌توان در داخل کشور گرته‌برداری کرد و باید براساس ذوق و سلیقه ایرانی به وضعیت شاخص‌های فکری و فرهنگی کشور خود توجه کنیم.

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب تصریح کرد: باید با برنامه‌ریزی درست، سمت و سوی نمایشگاه کتاب شناخت وضعیت اندیشه ایران و عرضه‌گاه و نمایشگاه علم و اندیشه باشد؛ به گونه‌ای که امکان تحلیل، بررسی، شناخت و اطلاع‌رسانی دقیق برای همه مردم و مسئولان فراهم شود.

وی در ادامه بیان کرد: برای اینکه جنبه فروشگاهی نمایشگاه‌های کتاب کشور کمرنگ‌تر شود و اطلاعات مردم از آخرین داده‌ها و کتاب‌های منتشر شده به‌روز باشد، باید امکانات و تسهیلات سفارش و خرید کتاب را زیاد کنیم، در غیر این صورت نمی‌توانیم به سمت یک نمایشگاه کتاب مدرن پیش برویم.

میرزایی در رابطه با انعقاد قرارداد با ناشران خارجی گفت: ما به دنبال انعقاد قرارداد با ناشران خارجی برای نشر کتاب‌های فکری نبوده و رقیب آنها نیستیم، البته ناشران به دنبال انعقاد قراردادهایی برای تبادل کتاب هستند؛ از این رو ما قراردادهای همکاری و تفاهم‌نامه‌هایی را با نهادهای تخصصی کتاب در حوزه حوزه کتابشناسی، کتاب‌پژوهی و اطلاع‌رسانی خواهیم داشت.

captcha