کد خبر: 1401502
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳

تربیت 70 هزار حافظ قرآن در بسیج تهران بزرگ/ راه‌اندازی مرکز تخصصی حفظ

گروه فعالیت‌‌های قرآنی: سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در نظر دارد طی پنج سال 70 هزار بسیجی حافظ قرآن را تربیت کند و در همین راستا، مرکز تخصصی حفظ قرآن 22 اردیبهشت راه‌اندازی می‌شود.

رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان این که این سازمان در نظر دارد به طور جدی تربیت حافظان قرآن کریم را در دستور کار خود قرار دهد، گفت: یکی از برنامه‌هایی که در همین راستا اجرا خواهیم کرد تربیت 70 هزار حافظ قرآن کریم است.
وی با اشاره به اینکه طرح تربیت حافظان قرآن کریم سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در طول چند سال اجرایی خواهد شد، افزود: مقدمات این طرح آماده شده است و امسال برای تحقق این هدف، گام‌های اساسی و بلندی را برخواهیم داشت، برنامه‌ریزی شده است تا این تعداد حافظ قرآن کریم در مدت پنج سال تربیت شوند.

راه‌اندازی مرکز تخصصی حفظ قرآن در 22 اردیبهشت
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ همچنین از راه‌اندازی مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم خبر داد و تصریح کرد: 22 اردیبهشت ماه و به مناسبت ولادت حضرت علی(ع) در 13 رجب مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم بسیج تهران بزرگ افتتاح خواهد شد.
قربانی بیان کرد: بخش زیادی از تربیت 70 هزار حافظ قرآن کریم توسط مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم پشتیبانی می‌شود، علاوه بر این در این مرکز دوره‌های تخصصی حفظ قرآن کریم نیز با شهریه‌های‌ پایین برگزار خواهد شد که از 10 اردیبهشت اعلام فراخوان جذب قرآن آموزان اعلام شده است و پس از پایان جذب، متقاضیان در برنامه‌های حفظ یکساله، حفظ دوساله، حفظ سه ساله، حفظ چهارساله، حفظ غیرحضوری و حفظ موضوعی قرآن کریم حضور می‌یابند.

هفتم خرداد؛ پایان مهلت حضور در دوره‌های تخصصی حفظ قرآن
وی اظهار کرد: مهلت ثبت نام برای حضور در دوره‌های تخصصی حفظ قرآن کریم تا هفتم خردادماه خواهد بود که آموز‌ش‌های آن از اول تابستان در مرکز تخصصی که افتتاح خواهد شد، برگزار می‌شود. ضمن این که این مرکز به عنوان ستاد اصلی هماهنگی و برنامه‌ریزی تربیت و آموزش 70 هزار بسیجی حافظ قرآن نیز فعالیت خواهد کرد.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ افزود: اگر مسئولان مربوطه حمایت‌های لازم را داشته باشند، آمادگی اجرای برنامه‌های قرآنی متنوع‌تری را نیز داریم اما متأسفانه حمایت‌های لازم صورت نمی‌گیرد. با وجود این که کمتر از دو سال از فعالیت سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ می‌گذرد، اما در عرصه‌های مختلف و گسترده‌ای در سطح تهران وارد شده‌ایم و فعالیت‌های زیادی را انجام داده‌ایم که موفقیت‌هایی را نیز به دنبال داشته‌اند.
قربانی با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌هایی که از ابتدای راه‌اندازی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران اجرایی شده است، گفت: افتتاح 23 مرکز قرآن و عترت، بهره‌برداری از هزار پایگاه قرآنی در شرف احداث، تأسیس مرکز تخصصی حفظ قرآن، راه‌اندازی مکتب‌خانه‌ها و مهدهای قرآنی و برگزاری جشنواره‌های قرآنی از جمله فعالیت‌هایی بوده است که در مدت کمتر از دو سال اجرا کرده‌ایم اما متأسفانه با وجود درخواست‌های بسیار زیادی که صورت گرفته است برای حمایت از این فعالیت‌ها حتی یک ریالی از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور به این سازمان تعلق نگرفته است.
وی اظهار کرد: البته ما اعتقاد داریم، بسیج منوط به هزینه‌ها نیست و با انگیزه‌ای که در بسیجیان هست با کمترین هزینه‌ها می‌تواند به راحتی بسیاری از کارها را انجام دهند ولو این که هیچ بودجه‌ای را دریافت نکند، بسیاری از مؤسسات و نهادها در سال‌های اخیر پس از این که بودجه‌ای برای فعالیت‌های قرآنی دریافت نکردند، فعالیت‌های قرآنی خودشان را تعطیل کردند، اما بسیج با توجه به انگیزه‌هایی که دارد با همه کمبودها و تنگناها فعالیت‌های خود را با قدرت پیگیری می‌کند.

توجه به فعالیت‌های قرآنی بسیج؛ ارتقای سطح قرآنی کشور را به دنبال دارد
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ همچنین یادآور شد: اگر توجه کافی به فعالیت‌های قرآنی بسیج تهران صورت گیرد نه تنها باعث ارتقای فعالیت‌ها در این مرکز خواهد شد، بلکه این توجهات به نوعی کمک به توسعه فرهنگ قرآنی در کشور خواهد بود.
قربانی تصریح کرد: با وجود این که چندین بار به شکل حضوری و مکاتبه‌ای درخواست‌های زیادی را مطرح کرده‌ایم و حتی مسئولان از برنامه‌ها و فعالیت‌های ما بازدید داشته اند و با دیدن این فعالیت‌ها به تعریف و تمجید پرداخته‌اند، اما در مقام عمل هیچ توجهی برای اختصاص بودجه معطوف نشده است.
وی با تأکید بر این که بسیج در هر جایی که خلائی ملاحظه کند بلافاصله به آن ورود پیدا می‌کند، گفت: بسیج هر زمانی اراده کند و با توجه به انگیزه‌ای که دارد تلاش خود را برای ارتقاء فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی خواهد داشت؛ همچنان که از ابتدای تأسیس این مرکز نیز همین امر مورد نظر بوده است.

راه‌اندازی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی
قربانی در ادامه از راه‌اندازی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت در سطح مناطق مختلف شهر تهران خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر این شوراها در برخی از مناطق شهرداری تهران همچون منطقه 13 و 17 تشکیل شده است و در نظر داریم تا پایان سال در تمام مناطق تهران شاهد راه‌اندازی این شوراها باشیم.
وی گفت: یکی از برنامه‌هایی که در سال عزم ملی و مدیریت جهادی در عرصه فرهنگی در نظر داریم راه‌اندازی مجامع گروه‌های تخصصی در رشته‌های تواشیح، مربیان و معلمان قرآن و حافظان قرآن کریم است که مجمع تواشیح تشکیل شده است و به زودی نیز «مجمع مربیان و معلمان قرآن» نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ هدف از راه‌اندازی این مجامع تخصصی را پیگییری فعالیت‌ها و تعاملات مشترک بین متخصصان رشته‌های مختلف قرآنی عنوان کرد و افزود: اعضای این مجامع ایده و نظراتی که در مورد ارتقا فعالیت‌های خود در سطح کشور دارند، مطرح خواهند کرد.

captcha