کد خبر: 1402746
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
محمدباقر خرمشاد:

باورهای مردم با حفظ، تقویت و ساماندهی فرهنگ ارتقاء می‌یابد

گروه سیاسی: عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به لزوم حفظ، تقویت و ساماندهی فرهنگ گفت: این مسئله باید به گونه‌ای باشد که یک فرد ایرانی بتواند در پاسخ «من کیستم؟»، سریع، شفاف و روان در مورد سبک زندگی، باور و عقیده خود صحبت و به فرهنگ و تمدن خود افتخار کند.

محمدباقر خرمشاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به اهمیت عزم ملی در تحقق آرمان‌های نظام گفت: معمولا از عزم ملی زمانی سخن به میان می‌آید که خطری ملی کشور را تهدید می‌کند و نیز منافع ملی در خطر باشد.

وی افزود: تلقی رهبر معظم انقلاب این است که در عرصه اقتصاد و فرهنگ در شرایطی قرار داریم که اگر قرار باشد اتفاقی رخ دهد و کشور در شرایط مطلوب‌تری قرار گیرد، جز با عزم ملی و مدیریت جهادی امکان‌پذیر نیست.

خرمشاد عنوان کرد: یکی از بارزترین مثال‌های عزم ملی در عرصه مطالعات فرهنگ و مباحث استراتژیک موضوع جنگ است؛ در جنگ‌ها معمولا عزم ملی جزم می‌شود تا یک دشمن خارجی که به کشور تجاوز کرده است، وادار به عقب‌نشینی شود، اگر این عزم ملی اتفاق بیفتد ملت و کشور پیروز می‌شوند و اگر عزم ملی محقق نشود، هجمه دشمن بیرونی شدت خواهد گرفت.

رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: در فجایع طبیعی همچون زلزله نیز وقتی در کشوری رخ دهد، عزم ملی برای کمک در مردم آن کشور جزم می‌شود، اگر منطقه زلزله‌زده به تنهایی برای بازسازی خود بخواهد حرکتی انجام دهد، ممکن است سال‌ها طول بکشد، اما عزم ملی که برآیند احساس مسئولیت همه مردم کشور است، موجب می‌شود تا منطقه زلزله‌‌زده سریع‌تر خود را بازسازی کند.

عنصر عزم ملی در کارزار دفاع مقدس نقش مهمی ایفا کرد

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به نمونه‌هایی از تحقق عزم ملی در کشورهای مختلف گفت: کشورهایی مثل آلمان و ژاپن در جنگ دوم جهانی ویران شدند، اما عزم ملی مردم آنها موجب شد تا این کشورها امروز در مرحله پیشرفت قرار گیرند، همچنین در دوران دفاع مقدس علی‌رغم اینکه یک جبهه بسیار قوی در برابر ملت ایران شکل گرفت، اما این ملت با وجود سختی‌ها و مشکلات توانست به پیروزی برسد و عنصر عزم ملی در کارزار دفاع مقدس نقش مهمی ایفا کرد.

وی با ذکر اینکه امر اقتصاد و فرهنگ در یک مرحله خطیری قرار دارد و نیازمند استفاده از تجارب دوران دفاع مقدس است، گفت: در جنگ تحمیلی برای دفع دشمن همگان مشارکت داشتند، این عزم ملی متجلی در کمک‌های مردمی نیز بود و حتی فردی که کمک ناچیزی نیز به جبهه‌ها داشت، در این عزم ملی سهیم بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به لزوم حفظ، تقویت و ساماندهی به فرهنگ گفت: این مسئله باید به گونه‌ای باشد که یک فرد ایرانی بتواند در پاسخ «من کیستم؟»، سریع، شفاف و روان در مورد سبک زندگی، باور و عقیده خود صحبت و به فرهنگ و تمدن خود افتخار کند.

عزت ایرانی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است

رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ذکر اینکه در ساماندهی اقتصاد نیز باید عزت ایرانی که از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، حفظ شود، گفت: یک فرد ایرانی باید در زمینه اقتصادی از زندگی مناسب برخوردار باشد و عزت ملت ارتقا پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اهمیت مدیریت جهادی گفت: در مواقع بحرانی علاوه بر عزم ملی شیوه مدیریتی نیز باید جهادی باشد؛ بعد از انقلاب اسلامی یک شیوه مدیریتی مکرر تجربه شده است که همان مدیریت جهادی است، در امر فرهنگ و اقتصاد شرایط به گونه‌ای است که باید همه ملت عزم و اراده  کمک و حل این دو موضوع را داشته باشند و مدیران نه به شیوه مدیریت عادی، بلکه شبیه مدیریت جنگ وارد میدان شوند.

رئیس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: با بسیج همه توان و امکانات و مدیریت جهادی اتفاقات شیرینی در عرصه فرهنگ و اقتصاد رخ خواهد داد و امیدوارم اسفندماه سال جاری مردم مشاهده کنند وضعیت نسبت به گذشته بهتر شده است و عزم ملی و مدیریت جهادی در پایان سال تحولات مهمی در عرصه فرهنگ و اقتصاد ایجاد کند.

captcha