کد خبر: 1403038
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۵

رقابت قرآنی 510 مددجوی بهزیستی در جوار امام هشتم(ع)

گروه فعالیت‌های قرآنی: مرحله کشوری مسابقات قرآن و عترت سازمان بهزیستی از 22 اردیبهشت در مشهد مقدس آغاز می‌شود و این مسابقات به مدت شش روز با حضور 510 شرکت‌کننده ادامه خواهد داشت.

اردشیر بهلولی، سرپرست اداره کل فرهنگی سازمان بهزیستی کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه سازمان بهزیستی کشور متولی اشاعه فرهنگ بهتر زیستن در کشور است گفت: حوزه فعالیت این سازمان از قبل از تولد افراد شروع و حتی تا پس از مرگ آنها نیز ادامه دارد.

توجه به آموزه‌های قرآنی در مهدهای کودک
بهلولی اظهار کرد: یکی از وظایفی که سازمان بهزیستی کشور برعهده گرفته است، بحث نظارت بر روی آموزش‌هایی که در مهدهای کودک با نظارت بهزیستی انجام می‌شود. بهزیستی تلاش کرده است که شیوه و سبک آموزش به کودکان را براساس آموزه‌های قرآنی برنامه‌ریزی کند و در حال حاضر در مهدهای کودک، منابعی برای آموزش معرفی شده است که پایه آنها براساس آموزه‌های قرآنی است.
وی با اشاره به اینکه همین کار نگاه به عملیاتی کردن قرآن در جامعه خواهد بود، گفت: در عین حال در حوزه‌های مختلف نیز این رویکرد در جریان است، به عنوان مثال در سازمان بهزیستی در حوزه اخلاق و آداب زندگی مشترک، برنامه‌های خاصی را آغاز کرده‌ایم که پایه آنها براساس آموزه‌های قرآنی است. ما به دنبال این هستیم که برای همه اقشار و در برخورد با تمام مراحل زندگی منابعی را تدوین کنیم که سبک زندگی به آن معنایی که مقام معظم رهبری فرموده‌اند در آنها رعایت شده باشد.

جشنواره قرآن، ترویج فرهنگ قرآنی را به دنبال دارد
سرپرست اداره کل فرهنگی سازمان بهزیستی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به جشنواره‌ قرآنی این سازمان اشاره کرد و افزود: برگزاری مسابقات قرآن، ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه را به دنبال دارد و بحث ترویج فرهنگ قرآن نیز متولیان خاص خود را در سطح جامعه دارد، ما نیز به نوبه خودمان در سطح جامعه مخاطبانی داریم که مأنوس شدن آنها با قرآن تأثیرات خودآگاه و ناخودآگاه بسیار زیادی را بر زندگی آنها خواهد گذاشت.
بهلولی تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآن و عترت که از سال‌های گذشته آغاز شده است حرکت بسیار اثرگذاری بوده است که باعث ورود قرآن به لایه‌های مختلف زندگی جامعه هدف سازمان بهزیستی شده است. سال گذشته برای اولین بار از بین جامعه هدف این سازمان در تمامی استان‌ها شاهد آمار خیره‌کننده حضور بیش از 50 هزار نفر در مسابقات قرآن و عترت بودیم. قطعاً فرهنگ قرآنی توسط این 50 هزار نفر در خانواده‌ها، دوستان و گروه‌هایی اجتماعی که حضور دارند نیز نفوذ خواهد کرد.

آغاز جشنواره قرآنی سازمان بهزیستی از 22 اردیبهشت
وی اظهار کرد: امسال نیز مرحله کشوری این مسابقات از روز 22 تا 27 اردیبهشت‌ماه و به میزبانی مشهد مقدس برگزار خواهد شد، با توجه به اینکه یکی از اهداف سازمان، گسترش سفرهای زیارتی برای مددجویان بهزیستی است تصمیم گرفته شد تا شهر مشهد به عنوان میزبان مشخص شود و یک جایزه معنوی برای همه شرکت‌کنندگان نیز به حساب بیاید. مراسم اختتامیه این مسابقات نیز با یک فاصله زمانی تقریباً 10 روزه در تهران و همزمان با مبعث حضرت رسول اکرم(ص) برگزار خواهد شد.
سرپرست اداره کل فرهنگی سازمان بهزیستی گفت: مرحله مقدماتی مسابقات مربوط به گروه‌های روشندلان، کارکنان و خانواده کارکنان، معلولان جسمی و حرکتی، مراکز شبه‌خانواده، زنان سرپرست خانوار، مراکز آسیب اجتماعی و ... از ابتدای سال 92 با ارسال اقلام آموزشی به استان‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی کلید خورد، استان‌ها هر کدام براساس آیین‌نامه‌ای که داشتند مسابقات را در بخش‌های مکتوب، شفاهی و هنری برگزار کردند.

حضور 510 نفر در مرحله کشوری جشنواره قرآنی
وی با بیان اینکه مخاطبان سازمان بهزیستی دارای قابلیت‌های بسیار زیاد و متفاوتی هستند که بسیاری از مردم عادی از انجام آن عاجز‌ند، گفت: امسال در مجموع در رشته‌های مختلف 510 نفر در مرحله نهایی حضور دارند که از این تعداد در رشته‌ قرائت تحقیق 108 نفر، رشته ترتیل 151 نفر، اذان 89 نفر، حفظ پنج جزء 72 نفر، حفظ 10 جزء 38 نفر، حفظ 20 جزء 24 نفر و حفظ کل قرآن کریم 28 نفر شرکت کرده‌اند.
بهلولی افزود: تلاش ما بر این است این مسابقات را هر سال با کیفیت بیشتر و بالاتری نسبت به سال‌های قبل برگزار کنیم و توسعه کیفی این جشنواره را در دستور کار قرار داده‌ایم و محورهای جدیدتری همچون محورهای هنری را به این مسابقات اضافه خواهیم کرد.

وی در ادامه حضور 50 هزار نفر در مسابقات قرآنی را آمار بی‌نظیری عنوان کرد و افزود: محدودیت‌های فیزیکی و برخی معلولیت‌ها که جامعه هدف ما از آن برخوردارند مانع از حضور این افراد در مسابقات قرآن نشده است، اگر یک ارزیابی از نهادهایی که به صورت تخصصی برنامه‌های قرآنی را اجرا می‌کنند داشته باشید متوجه خواهید شد که شرکت‌کنندگان مسابقات قرآن بهزیستی به مراتب بیشتر از آنها بوده است. الان بسیاری از افرادی که از سلامت کامل جسمی و روانی برخوردارند از روخوانی صحیح قرآن کریم عاجزند اما بسیاری از مددجویان بهزیستی در سطح بسیار بالایی مبادرت به حفظ و قرائت قرآن کریم کرده‌اند که واقعاً باید به آنها غبطه خورد.
سرپرست اداره کل فرهنگی سازمان بهزیستی کل کشور در پایان با بیان اینکه جامعه هدف این سازمان از لحاظ مالی نیز مشکلات خاص خودشان را دارند، گفت: اینکه با وجود این مشکلات مددجویان بهزیستی در زندگی تکیه به قرآن دارند و فرامین آن را مورد توجه قرار می‌دهند بسیار ارزشمند است و این از معجزات خود قرآن کریم است و باید از عشقی که مددجویان نسبت به قرآن دارند درس‌های زیادی را آموخت. کسب رتبه مددجویان بهزیستی تنها محدود به مسابقات قرآن این سازمان محدود نشده است و هر جا در مسابقه‌ای شرکت کرده‌اند موفق به کسب رتبه‌های برتر شده‌اند.

captcha