کد خبر: 1403416
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳
مهدی فقیه:

اهلیت و علاقه؛ دو شرط لازم برای حضور در فیلم‌های قرآنی

گروه هنر: علاقه برای حضور در فیلم‌ها و سریال‌های قرآنی یک شرط است و این که اهلیت برای این حضور فراهم باشد شرطی دیگر؛ من به عنوان بازیگر ممکن است برای حضور در این کارها علاقه داشته باشم اما برای رسیدن به آن اهلیت هم لازم است.

مهدی فقیه، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره تجربه‌های حضور خود در فیلم‌های قرآنی اظهار کرد: در ابتدا می‌خواهم روی این نکته تأکید ویژه داشته باشم که حضور در فیلم‌ها یا سریال‌های قرآنی توفیقی است که بازیگر به دست می‌آورد، بنایران حضور در چنین کارهایی به خودی خود، بالاتر از هر سیمرغ یا جایزه‌ای است، البته منظور از فیلم‌های قرآنی تنها آثاری نیست که تنها به قصص قرآن می‌پردازند، بلکه فیلمی که به مضامین انسانی می‌پردازد هم جز کارهای قرآنی محسوب می‌شود و حضور در آن برای هر بازیگری غنیمت است. برای این گفته مثالی می‌زنم. در آیه‌ای از قرآن آمده «به پدر و مادر خود نیکی کنید» یا این که «بخورید و بیاشامید اما اسراف نکیند» این دو مفهوم ه گاه در اثری به شکلی صحیح تصویر شود آن کار قرآنی خواهد بود.

وی افزود: نکته دیگر این که علاقه برای حضور در فیلم‌ها و سریال‌های قرآنی یک شرط است و این که اهلیت برای این حضور فراهم باشد شرطی دیگر. منظور این است که من به عنوان بازیگر ممکن است علاقه داشته باشم که در این کارها حضور داشته باشم، اما برای رسیدن به آن هم باید اهلیت داشته باشم. در این میان خدا را شاکرم که این اهلیت را در من شناخت تا بتوانم در دو فیلم «ملک سلیمان(ع)» و «مریم مقدس» حضور داشته باشم. در ادامه نیز آرزو می‌کنم که قسمت دوم «ملک سلیمان(ع)» ساخته شود تا باز هم افتخار حضور در چنین کاری برایم مهیا شود.

این بازیگر در پاسخ به این سوال که چرا برای پرداختن به قصص قرآنی تنها باید به سراغ پیامبران بنی اسرائیل رفت؟ گفت:از نگاه من پرداختن به انبیا جدا از توجه به ائمه نیست، چون تمامی پیامبران در کارهای خود به نوعی از ائمه معصوم استعانت می‌بردند. نکته دیگر این که کار کردن درباره ائمه معصوم سخت‌تر از انبیا است، چون حساسیت‌ها نسبت به آن کمتر است، بنابراین فیلمسازان علاقه‌مند به کارهای قرآنی سعی می‌کنند بیشتر سمت آثاری بروند که زندگی پیامبران را تصویر می‌کند.

بهترین مسیر برای پرداختن به زندگی ائمه در آثار نمایشی

وی در تکمیل توضیح فوق گفت: بهترین مسیر برای پرداختن به زندگی معصومان توجه به اطرافیان آنهاست، منظور این است که اگر می‌خواهیم زندگی حضرت علی (ع) را ترسیم کنیم می‌توانیم تصویرگر زندگی میثم تمار یا عمار یاسر باشم تا کارمان به صورت غیرمستقیم زندگی حضرت علی (ع) را تصویر کند. مثال خوب در این زمینه سریال «مختار» است که با پرداختن به زندگی مختار به بهترین نحو بخش‌های مختلف عاشورا را به تصویر کشید.

بازیگر فیلم «هور در آتش» تاکید کرد: ضعف اصلی ما در سینما این است که در مقابل برخی سختی‌ها به دنبال رسیدن به راهکار نیستیم، بلکه تنها در پی شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت هستیم، چون اگر این گونه نبود با مشاوره‌هایی که می‌توانستیم با مراکز دینی  داشته باشیم، می‌شد به بسیاری از مشکلات فائق آمد، حتی می‌توان شرایطی ایجاد کرد تا کار از تحریف‌های احتمالی در امان ماند. حسن دیگر مشاوره با مراکز دینی این است که انتظار می‌رود دریابیم در چه ظرف یا ژانری قادریم به مفاهیم مختلف قرآنی بپردازیم.

محسنات فیلم‌های قرآنی ابعادی جهانی دارد

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه محسنات کار قرآنی کردن در سینما و تلویزیون چیست؟ توضیح داد: من چند وقت پیش سفری به پاریس کرده بودم در آنجا با جوانی رو به رو شدم که فیلم «مریم مقدس» را دیده بود. وی درباره تاثیراتی که این فیلم روی خودش و خانواده اش داشت سخن گفت. امری که نشان می‌داد کاری اگر به صورت دقیق و آگاهانه به موضوعات قرآنی بپردازد تاثیرگذاری آن جهانی خواهد بود.

این بازیگر در پایان درباره علاقه مخاطبان به فیلم‌های قرآنی بیان کرد: تماشاگران داخلی عاشقانه ائمه معصوم را دوست دارند، پس اگر کارها خوب باشند از آن استقبال می‌کنند، اما در صورت دارا نبودن شرایط لازم، مطمئن باشید مخاطبان با هیچ کارگردانی تعارف ندارند. مطلب دیگر این‌که هنر اسلامی قدمت بسیار زیادی دارد. امری که نشان از علاقه مردم به هنر اسلامی از زمان‌های دور دارد. این اتفاق در زمان حال نیز وجود دارد و در آینده هم می‌تواند ادامه پیدا کند.

captcha