حجتالاسلام والمسلمین محمد تقی رهبر، امام جمعه اصفهان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره خاطرات خود از فراگیری قرآن در دوران کودکی گفت: اولین معلم قرآن من قبل از آن که به مدرسه بروم خانمی بود که به شیوه سنتی آموزش قرآن میداد و این آموزش قرآن در مکتبخانههای گذشته صورت می گرفت.
وی افزود: معمولا جزء آخر قرآن کریم را کودکان نزد این خانم فرا میگرفتند و او اشکالات قرآنآموزان را اصلاح میکرد.
حجتالاسلام رهبر اظهارکرد: در یکی از مناطق حومه اصفهان به نام لنجان آموزش قرآن را فرا گرفتم و یک قاری قرآن به نام مرحوم علی پرورش علاوه بر اینکه شغلش آهنگری بود، اما به واقع یک معلم قرآن بود و در مسجد جامع لنجان شبها نزد او میرفتم و در محضر مرحوم پرورش قرائت قرآن را در سطح بالاتری فراگرفتم و کودکان زیادی با علاقه خاصی به کلاس درس او میآمدند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به شیوه آموزش قرآن در گذشته گفت: سبک آموزش قرآن تفاوت بسیاری با سبکهای کنونی داشت، ابتدا الفبای قرآن را با روشهایی که مختص به معلمان قرآن گذشته بود به دانشآموزان یاد میدادند؛ حروف را با ِاعراب میآموختیم و همچنین قرآنآموز مفردات قرآن کریم را نیز یاد میگرفت.
سبک آموزش قرآن در گذشته نیز جذاب بود
وی عنوان کرد: هر چند سبکهای نوینی اکنون برای آموزش قرآن وجود دارد، اما دانشآموز 60 سال پیش ضمن اینکه سواد خواندن و نوشتن را میآموخت، قرائت و تلاوت قرآن را نیز فرا میگرفت؛ شیوه آموزش هرچند سنتی بود اما قرآنآموز در یک مدت کوتاه میتوانست قرآن را بیاموزد و حتی میتوانم بگویم که یک دانشآموز 60 سال پیش در مقایسه با دانشآموز کنونی سریعتر و بهتر قرآن را میآموخت.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مدتی بعد از آموختن قرآن برای خواندن درس دینی وارد حوزه شدم و در حوزه به صورت تخصصی ادبیات عرب و تفسیر قرآن را فرا گرفتم و به تدریج در معارف قرآنی پیشرفت کردم و آموزش قرآن در دوران کودکی تاثیر فراوانی بر گرایش من به دین و دیانت داشت.