به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «منامه پست»، شورای علمای شیعه بحرین در این پیام که دیروز، 15 اردیبهشتماه، منتشر شد، اعلام کرد: این شورا از منطق گفتوگوی میان ادیان و تمدنها که در گسترش محبت و دوستی، تسامح و همزیستی مسالمتآمیز تأثیرگذار است، استقبال میکند، اما رژیم آلخلیفه تلاش میکند از طریق برگزاری این کنفرانس، بر چهره سرکوبگر خود سرپوش بگذارد.
در این بیانیه آمده است: رژیم آلخلیفه امروز از دین، مذهب و مقدسات دینی به عنوان ابزاری برای اعمال فشار و سرکوب علیه مخالفان استفاده میکند و تاکنون مساجد زیادی در بحرین تخریب و بسیاری از علمای شیعه تبعید و بازداشت شدهاند.
پیشنهاد شیخ الازهر به پادشاه بحرین
از سوی دیگر، پایگاه خبری «الیوم السابع» نوشت: شیخ الازهر ضمن سخنانی در مراسم افتتاحیه کنفرانس گفتوگوی تمدنها در منامه گفت: مسلمانان و عربها بیش از آنکه نیازمند گفتوگو و مذاکره با غرب باشند، نیازمند گفتوگو و مذاکره داخلی میان خود هستند تا اهداف خود را متحد و یکپارچه و اختلافات را حل کنند.
احمد الطیب در ادامه به حکومت بحرین پیشنهاد داد که راه گفتوگو و مذاکره با مخالفان بحرینی را پیش گیرد و تأکید کرد: الازهر آماده مشارکت در گفتوگو میان مذاهب مختلف اسلامی است.
کنفرانس بینالمللی «گفتوگوی تمدنها و فرهنگها» که از دیروز، 12 اردیبهشتماه، در منامه آغاز شد، به مدت 3 روز و تحت عنوان «تمدنها در خدمت بشریت» ادامه دارد و 150 اندیشمند از بیش از 15 کشور جهان و 350 شخصت دینی، فکری، ادبی و آکادمیک بحرینی در این کنفرانس حضور دارند.
مسجد «ابوذر غفاری» در منامه تبدیل به پارک شد
همچنین، منابع بحرینی اعلام کردند: رژیم آل خلیفه پس از تصویب کردن حکم تبدیل زمین مسجد «ابوذر الغفاری» در شهرک «النویدرات» به پارک عمومی در سال ۲۰۱۳، شروع به نصب وسایل بازی در زمین این مسجد کرده است.
از زمان تصمیم حکومت مبنی بر تبدیل این مسجد به پارک، فقط اجازه بازیکردن در زمین آن به شهروندان داده شده است و کسانی که به قصد برپایی نماز به آن مسجد آمدهاند، مورد حمله گازهای سمی قرار گرفته و برخی از آنان بازداشت شدهاند.
برخی از علمای بحرینی و نیروهای مخالف، ساخت پارک در زمین مسجد را نوعی انتقامگیری مذهبی از مخالفان قلمداد کردند.
این روحانیون تصریح کردند: رژیم آلخلیفه تنها به تخریب مساجد و کشتن شهروندان اکتفا نکرده است، بلکه بیشرمانه اقدام به نصب وسایل بازی بر روی زمین این مسجد میکند.
رژیم آل خلیفه از آغاز اعتراضات مردمی در سال ۲۰۱۱ تاکنون ۳۸ مسجد را در نقاط مختلف این کشور تخریب کرده و از اقامه نماز جماعت در این مساجد ممانعت به عمل آورده است.