به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «letempsdz»، «عبدالسعید تومی»، مدیر بخش نسخ خطی دانشگاه علوم اسلامی «امیر عبدالقادر» شهر قسنطینه، با بیان اینکه 1025 نسخه خطی اسلامی در این مرکز علمی وجود دارد، گفت: از این تعداد، فعلا 150 نسخه خطی به صورت دیجیتال درآمدهاند.
وی افزود: طرح دیجیتالسازی این نسخ خطی با همکاری کارشناسانی از آمریکا که در مراکز باستانی ترکیه مشغول به فعالیت هستند، انجام شد. در این طرح از جدیدترین روشهای موجود در مراکز علمی جهان برای دیجیتالسازی نسخ استفاده شد و هیچ آسیبی به این نسخههای اسلامی که شامل کتابهایی درباره تاریخ و تمدن، زبان عربی و فقه اسلامی بود، نرسید.
به گفته مدیر بخش نسخ خطی دانشگاه امیر عبدالقادر، علاوه بر دیجیتالسازی این نسخ اسلامی، مقامات دانشگاه با دعوت از کارشناسان بینالمللی، کارگاهی آموزشی با حضور کارکنان بخش باستانشناسی الجزایر، درباره روشهای نگهداری از نسخ خطی و آثار باستانی نیز برگزار کردند.
وی در پایان عنوان کرد: طرح دیجیتالسازی نسخ باقیمانده به مرور توسط کارشناسان انجام خواهد شد تا احتمال هرگونه آسیب به نسخ اسلامی از میان برداشته شود.