کد خبر: 1404549
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۲
آیت‌الله ری‌شهری در جلسه تفسیر قرآن:

کسی که اهل تکلف باشد، در شمار پیروان پیامبر(ص) نیست + صوت

گروه اندیشه: کسی که اهل تکلف باشد، نمی‌تواند در شمار پیروان پیغمبر(ص) باشد و در روایت آمده است که پیامبر اسلام(ص) می‌فرمایند: «ما گروه پیامبران و امانتداران الهی و اهل پرهیز و تقوا از تکلف به دوریم».

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله ری‌شهری در جلسه تفسیر قرآن اخیر خود در ادامه مباحث گذشته خود، به بیان هفتمین ویژگی از ویژگی‌های صراط مستقیم در سوره حمد پرداخت.
بنابر این گزارش، آیت‌الله ری‌شهری، اظهار کرد: بحث گذشته ما درباره خصوصیات و ویژگی‌های صراط مستقیم بود. ما می‌خواهیم بدانیم راه راستی که در نمازها از خداوند سبحان می‌خواهیم ما را به آن هدایت کند دارای چه ویژگی‌هایی است؟ تاکنون شش ویژگی صراط مستقیم شامل هماهنگی با فطرت و عقل، مطابقت با حق، اعتدال، وسعت، وضوح و روشنی و وحدت را بررسی کردیم.
وی افزود: هفتمین ویژگی صراط مستقیم دوری از تکلف است. این ویژگی که آخرین ویژگی است که به آن اشاره می‌کنیم به این معنی است که کسی که در صراط مستقیم حرکت می‌کند اهل تکلف نیست. در آیه 86 سوره صاد آمده است: «بگو من از شما مزد رسالت نمی‌طلبم و من در شمار افراد متکلف نیستم».
آیت‌الله ری‌شهری تأکید کرد: کسی که اهل تکلف باشد نمی‌تواند در شمار پیروان پیغمبر(ص) باشد و در روایت آمده است که پیامبر اسلام(ص) می‌فرمایند «ما گروه پیامبران و امانتداران الهی و اهل پرهیز و تقوا از تکلف به دوریم» و در روایت دیگری که در احیاء‌العلوم آمده است می‌فرمایند «من از تکلف به دورم».
وی به تبین مفهوم تکلف پرداخت و اظهار کرد: ابن فارِس می‌گوید «تکلف از ریشه کَلَف است و کَلَف، به معنی شیفتگی و آزمندی است و می‌گوید متکلف، کسی است که متعرض کارهای بیهوده می‌شود و به اهدافی علاقه‌مند است که فایده‌ای در آن نیست».

فایل صوتی جلسه تفسیر قرآن آیت‌الله ری‌شهری را بشنوید:

captcha