کد خبر: 1404831
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸
حجت‌الاسلام قرائتی بیان کرد:

بهترین دلالی؛ دلالی ازدواج/ توجه زن و مرد به احترام متقابل

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با تأکید بر اینکه ازدواج از نظر اسلام بسیار امر آسانی است، گفت: بهترین دلالی‌ها، دلالی ازدواج است، اما ما با دستان خود آداب و رسومی را به ازدواج گره زده‌ایم و در آن مانده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه درس‌هایی از قرآن، با موضوع «آسان‌گیری در ازدواج» پنجشنبه، 18 اردیبهشت‌ماه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی برگزار شد.

تأکید اسلام بر آسان‌ گرفتن ازدواج

حجت‌الاسلام قرائتی در ابتدای این برنامه با اشاره به اینکه ازدواج دانشجویی کار خوبی است، گفت: ما با دست خود آداب و رسومی را به ازدواج گره زده‌ایم و در آن مانده‌ایم.

وی در ادامه بیان کرد: ازدواج در اسلام بسیار آسان است و باید زود انجام شود. گرفتن مدرک به ازدواج چه کار دارد؟ اگر کسی تشنه است، می گوید: آب می‌خواهم. می‌گویم: آب می‌خواهی؟ انشاءالله بعد از لیسانس به تو آب می‌دهم! این حرف منطقی است؟ الآن تشنه است. سن ازدواج بالا رفته و این اتفاق خوبی نیست.

بهترین دلالی، دلالی ازدواج است

حجت‌الاسلام قرائتی در ادامه با بیان اینکه ازدواج مقدس است، اظهار کرد: آیه «مَنْ یَشْفَعْ شَفاعَةً حَسَنَة» (نساء/85) که در قرآن هست، این است که هر کس برای کار نیک دلالی کند، اجری دارد؛ امام معصوم(ع) فرمود که بهترین دلالی‌ها، دلالی ازدواج است. انسان تا ازدواج کرد، یک رکعت نمازش هفتاد رکعت حساب می‌شود.

ازدواج سومین نیاز بشر است

وی در ادامه بیان کرد: ازدواج سومین نیاز بشر است. اولین نیاز اکسیژن، دومین نیاز، غذا و آب و سومین نیاز لباس است. قرآن می‌گوید که «هُنَّ لِباسٌ لَکُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُن‏» (بقره/187) شما برای همسرتان لباس هستید، همسر هم برای شما لباس است. هوا که داغ شد، لباس نازک می‌شود. هوا که سرد شد، لباس کلفت می‌شود؛ یعنی زن که عصبانی می‌شود، باید مرد کوتاه بیاد، مرد عصبانی می‌شود، زن کوتاه بیاد. همسران باید همدیگر را حفظ کنند.

توجه زن و مرد به احترام متقابل

این مفسر قرآن در ادامه تصریح کرد: احترام متقابل یعنی اینکه زن و شوهر اسم همدیگر را بیان کنند. ما مسلمان هستیم؛ پیغمبر(ص) به بچه‌ها هم که سلام می‌کرد، با آداب سلام می‌کرد. باید هم به خودمان و هم به بستگانمان احترام متقابل بگذاریم. زنی از زنان پیغمبر(ص)، بد اخلاق بود، گفتند که یا رسول‌الله این بداخلاق است. فرمود: بله، ولی کمالاتی هم دارد. باید جمع و تفریق کنیم.

وی افزود: در قرآن بارها کلمه‌ معروف آمده است، یعنی زندگی عادی باشد. اول انقلاب بنده در یک عروسی دعوت شدم که نان و پنیر و هنداونه به ما دادند، گفتند که می‌خواهیم این عروسی ابتکاری باشد. گفتم: این دختر خانم وقتی متولد شد، مادر و پدرش برایش عقیقه کردند. این دختر وقتی هیچ چیز نداشت، یک گوسفند فدای او شد و عد‌ه‌ای آبگوشت و پلو خوردند؛ حالا که عروس شده و کلی کمالات دارد، نان و پنیر و هندوانه دادی؟

حجت‌السلام قرائتی بیان کرد: پیغمبر(ص) فرموند که همسرداری من از همه مردها بهتر است. حتی خدیجه هم که از دنیا رفته بود، گاهی گوسفند می‌کشت و گوشتش را به خانم‌هایی می‌داد که دوست خدیجه بودند.
وی در ادامه افزود: مهمانی خدمت امام باقر(ع) آمد. مهمان توقع نداشت که امام باقر(ع)، یک اتاق مجللی داشته باشد. وقتی می خواست برود، امام گفت که شما فردا هم بیایید. فردا او را در یک اتاق دیگر برد. گفت: اتاق من این است، اتاق دیروز اتاق همسرم بود. آنجایی که حلال است، آزاد بگذارید. آنجا که حرام است، محکم بایستید.
اگر می‌خواهید زندگی خوب باشد، شعار شما این باشد که «تکلف گر نباشد، خوش توان زیست/ تعلق گر نباشد، خوش توان مرد».

برداشتن قید و بندها؛ یکی از وظایف پیغمبر(ص)

حجت‌الاسلام قرائتی اظهار کرد: قرآن می گوید که یکی از وظایف پیغمبر(ص)، این است که قید و بندهای بی‌خودی که مثل غل و زنجیر انسان را گرفته، بردارد «وَ ما أَنَا مِنَ الْمُتَکَلِّفینَ» (ص/86) یعنی من اهل تکلف نیستم.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر به زن‌ها بگویند: بهترین عکس امام کدام است؟، می گویند که همان عکسی که امام چای دستش است و برای همسرش می‌برد. امام است، دنیا را تکان داد، اما در خانه برای همسرش چای می‌ریزد.

حجت‌الاسلام قرائتی اظهار کرد: در حدیث است که اگر کسی همسرش را اذیت کند، نماز و روزه و کارهای خیرش قبول نمی‌شود. اگر زن و شوهری به هم نیش بزنند، نماز هیچ کدام قبول نیست.

وی در پایان تصریح کرد: سلام و صلوات خدا بر امام باشد. امام به عروس و دامادهایی که برای عقد نزد ایشان می‌آمدند، می‌گفتند که گیر ندهید. بروید با هم بسازید. زندگی شما شیرین می‌شود.

captcha