حجتالاسلام والمسلمین علی غضنفری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در سالروز ولادت نهمین پیشوای مسلمین حضرت امام محمد تقی(ع) که به جوادالائمه(ع) شهرت دارند، اظهار کرد: تاریخ اسلام بذل، جود و سخاوت فراوانی از این امام بزرگوار به ثبت رسانده است.
وی صدقه دادن اول هر ماه را از عادات امام محمدتقی(ع) برشمرد و گفت: همه امامان معصموم(ع) به فضائل اخلاقی آراستهاند، اما هر یک از این بزرگواران در یک زمینه شاخص بودند. جود و کرم نیز از مصادیق بارز سیره امام محمدتقی(ع) است که با وجود اینکه 25 سال بیشتر عمر نکردند همیشه جوانی دست گیر و سخاوتمند در میان اطرافیان خود بودند و عموم مردم از برکت وجود ایشان بهره میشدند.
حجتالاسلام غضنفری شفاعت امام برای مردم، نزد صاحبان مناصب را از دیگر ویژگیهای بارز امام جواد(ع) برشمرد، گفت: هر گاه امام نمیتوانستند به صورت مالی به فردی کمک کنند شفیع ایشان میشدند تا صاحبان ثروت و قدرت به واسطه منزلتی که این امام بزرگوار در نزد آنان داشت به افراد فرصت و رخصت دهند.
کاروان غارت زده و مساعدت مالی امام جواد(ع)
وی با اشاره به روایتی که در بحارالانوار در رابطه با این امام همام آمده است عنوان کرد: احد پسر حدید میگوید: در راه حج، راهزنان به کاروان ما حمله کردند. وقتی وارد مدینه شدیم، امام جواد (ع) را دیدم. امام مرا به منزلش دعوت کرد و من ماجرای راهزنی قافله خود را برایش بازگو کردم.
وی داستان را اینگونه ادامه داد: امام جواد(ع) دستور داد به من جامهای و مقداری پول دادند. آن گاه به من فرمودند: «این دینارها را در میان همسفرانت تقسیم کن، به اندازهای که راهزنان از هر کس سرقت کردهاند»، من دینارها را تقسیم کردم و به هر کس دقیقا همان اندازه رسید که از دست داده بود، نه کمتر و نه بیشتر.
حجتالاسلام غضنفری در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه طول عمر مبارک حضرت امام محمد تقی(ع) 25 سال، حضرت امام علی النقی(ع) 42 سال وحضرت امام حسن عسگری(ع) 28 سال بوده است گفت: این ائمه بزرگوار که همگی عمر کوتاهی داشتند در پی ایجاد شرایطی در جامعه بودند تا موضوع غیبت امام معصوم را در نزد مردم تبیین کنند.