کد خبر: 1405790
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۹
عباسی:

سیاست‌های جمعیتی باید بر مبنای واقعیت‌های موجود تدوین شود

گروه سلامت: استاد گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه سیاست‌های ما باید بر مبنای واقعیت‌های موجود جمعیتی تدوین شود، افزود: گزارشی در خصوص مطالعاتی که در طی چند سال اخیر در حوزه سیاست‌های جمعیتی صورت گرفته براساس سند جامع جمعیت ارائه نشده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمدجلال عباسی شوازی، استاد گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران در نشست خبری رونمایی از چهار گزارش تحلیلی و مسائل نوظهور جمعیتی با اشاره به توجهات مناسبی که در طی سالیان اخیر به موضوع جمعیت صورت گرفته است، عنوان کرد: ولی با این وجود بعضا شاهدیم اطلاعات ارائه شده کامل و درست نیست و اقرار در مورد برخی مسائل وجود دارد که خواسته و ناخواسته بحران جمعیتی قلمداد می‌شود.
مطالعاتی براساس سند جامع جمعیت ارائه نشده است
عباسی با تاکید بر اینکه سیاست‌های ما باید بر مبنای واقعیت‌های موجود جمعیتی تدوین شود، افزود: گزارشی در خصوص مطالعاتی که در طی چند سال اخیر در حوزه سیاست‌های جمعیتی صورت گرفته براساس سند جامع جمعیت ارائه نشده و در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسئولان نظام قرار گرفته است.

جمعیت جوان را رها کرده‌ایم و به فکر 30 سال آینده هستیم
وی ادامه داد: ما امروزه در عالی ترین شرایط نسبت به وضعیت کار و... قرار داریم، این مسائل را رها کرده‌ایم و نگاهمان به 30 سال آینده است. جا دارد که مسئولان از کارشناسانی که در این حوزه مطالعه و تحقیق کرده‌اند و ممکن نظرشان موافق با مباحث روز نباشد استفاده کنند تا براساس آن سندی تدوین و قانون گذاری کنیم در غیر این صورت به هدف نهایی خود نخواهیم رسید.
استاد گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران ساختار سنی جمعیت را یکی از موضوعات زیربنای برای برنامه ریزی‌ها دانست و گفت: ساختار سنی جوان جمعیت به اشکال مختلف می‌تواند بر وضعیت اقتصادی، اجتماعی و ... جامعه تاثیر بگذارد. این قشر در آستانه ازدواج و فرزندآوری است و در صورت وجود شرایط مناسب می‌تواند رشد مثبت جامعه را تضمین کند.
وی ادامه داد: این قشر به هر حال نیاز به مسکن، خودرو و... دارد که می‌تواند باعث رونق اقتصادی شود و اشتغال آن‌ها نیز منجر به سرمایه گذاری می‌شود. به هر حال کشور با وجود چنین قشر جوانی در شرایط بسیار مناسبی قرار دارد و باید با برنامه ریزی مناسب از این ظرفیت استفاده مثبتی شود. مسلما اگر از ظرفیت موجود غافل شویم نه تنها از پتانسیل موجود استفاده نکرده‌ایم بلکه ضرر مضاعف خواهیم کرد چرا که نیروی از دست رفته به آسیب‌های اجتماعی مختلفی دچار می‌شود.
عباسی افزود: جمعیت جوان ما تحصیل کرده و اغلب در شهرها زندگی می‌کنند و دارای تحصیلات عالیه هستند که به عنوان سرمایه انسانی مهمی تلقی می‌شوند به هر حال بسیاری از وقایع زندگی افراد همچون ازدواج، اشتغال، والدین شدن و برخی از آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق در دوره جوانی اتفاق می‌افتد بنابراین باید توجه بیشتری به این مقطع داشته باشیم.
بیکاری 25 درصد از جمعیت جوان کشور
استاد گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران بر لزوم آماده سازی شرایط مناسب برای ازدواج جوانان تاکید کرد و گفت: هم اکنون در کشور شاهد بیکاری 25 درصد از جمعیت جوان کشور هستیم.
لزوم اتخاذ سیاست‌های هدفمند و پایدار برای جوانان
وی خاطرنشان کرد: ما باید سیاست‌های جامعه و پایداری را نه تنها برای مقوله جمعیت بلکه برای جوانان داشته باشیم. تغییر دولت‌ها نباید باعث تغییر سیاست‌ها شود به هر حال نیازهای جمعیت جوان این کشور مشخص است و در پی آنیم به سیاست‌های هدفمند و پایدار برای جوانان دست پیدا کنیم.

captcha