کد خبر: 1405985
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
شریفی خبر داد:

ایجاد بانک اطلاعات مکتوب طب و دین/ شفاف‌سازی مبانی معرفت‌شناسی حوزه طب و دین

گروه سلامت: رئیس پژوهشکده اسلام و سلامت پایدار از تهیه بانک اطلاعات افراد و مراکز مرتبط با حکمت اسلامی و روایات طبی خبر داد و گفت: پژوهشکده همچنین درصدد ایجاد بانک اطلاعات مکتوب صوتی و غیر صوتی طب سنتی و طب و دین است.

حسین شریفی، رئیس پژوهشکده اسلام و سلامت پایدار در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فعالیت‌های این مجموعه را در سه زمینه سبک زندگی، طب و دین و طب سنتی دانست و افزود: هر یک از قسمت‌های یاد شده نیز دارای سه کارگروه: پژوهش، آموزش و بانک اطلاعاتی است.
شفاف سازی مبانی معرفت شناسی حوزه طب و دین
شریفی تقویت فعالیت‌های علمی و پژوهشی با هم افزایی فعالیت‌ها، کمک‌ها و تعامل با شخصیت‌‌های حقیقی و حقوقی در حیطه طب سنتی و آموزه‌های دینی را بخشی از اهداف این مجموعه دانست و گفت: پژوهشکده درصدد توسعه رویکرد منطقی به مبانی فکری و فلسفی آموزه‌های دین با بهره‌مندی از اطلاعات صاحب نظران حوزه و دانشگاه جهت شفاف سازی مبانی معرفت شناسی حوزه طب و دین است.
نهادینه کردن فرهنگ زندگی سالم
وی ارتباط بیشتر با شخصیت‌های حقیقی و حقوقی فعال در مباحث آموزشی و پژوهشی را بخش دیگری از برنامه‌های مجموعه در این زمینه دانست و گفت: هم افزایی رشته‌‌های مختلف جهت کاهش پژوهش‌های موازی، کمک به کاربردی کردن پژوهش‌های مبتنی بر آموزه‌های دینی و طب سنتی در زمینه سبک زندگی سالم و نهادینه کرد فرهنگ زندگی سالم بخشی از اقداماتی است که مجموعه برای این بخش از فعالیت‌های خود در نظر گرفته است.
رئیس پژوهشکده اسلام و سلامت پایدار با اشاره به اقدامات آموزشی مجموعه، از طراحی و اجرای آموزش‌های دیجیتالی در فضای مجازی سخن به میان آورد و افزود: در زمینه پژوهش و طب سنتی نیز در حال جمع آوری بانک اطلاعات پژوهش‌های انجام شده و در حال اجرای این حوزه، پیشنهاد اولویت‌های پژوهشی در حوزه طب سنتی و انجام مشاوره‌های تخصصی حضوری و غیرحضوری هستیم.
ایجاد بانک اطلاعات مکتوب صوتی و غیر صوتی طب و دین
شریفی خبر از تهیه بانک اطلاعات افراد و مراکز مرتبط با حکمت اسلامی و روایات طبی داد و گفت: پژوهشکده درصدد ایجاد بانک اطلاعات مکتوب صوتی و غیر صوتی طب سنتی و طب و دین است که بخش زیادی از پایان نامه‌ها، مقالات علمی و کتب نسخ خطی موجود در این حوزه را گردآوری کرده است.
وی با اشاره به بسترسازی لازم جهت ارتباط و تعامل بیشتر بین فعالان طب سنتی و اسلامی و جمع آوری آرا و نظرات متخصصان در این حوزه، تصریح کرد: مجموعه در تلاش برای توسعه و رشد طب سنتی و فرهم سازی زمینه ارتباط بین دانشکد‌ه‌های طب سنتی با سایر علاقه مندان در دانشگاه‌ها است.
رئیس پژوهشکده اسلام و سلامت پایدار با تاکید بر تعامل بین بخش طب سنتی و طب نوین، اظهار کرد: به هر حال طب سنتی بیشتر سلامت محور است تا درمان محور و 80 درصد تاکیداتش بر روی پیشگیری است. بنابراین اگر بتوانیم در جامعه خود به بحث حفظ الصحه و یا همان سلامت محور بودن طب سنتی بپردازیم مسلما باعث کاهش هزینه‌ها و ارتقای سلامت افراد می‌شود.
فصل مشترک بیماری‌ها غیرواگیر به دلیل عدم رعایت تغذیه سالم است
شریفی همچنین 50 درصد از بیماری‌ها را مرتبط با سبک زندگی حوزه تغذیه دانست و گفت: امروزه در کشور بیشتر گرفتار بیماری‌ها غیرواگیری همچون فشار خون، چربی خون، دیابت و.... هستیم که فصل مشترک تمامی این برنامه‌ها عدم رعایت تغذیه سالم است که با پرداخت مناسب به این موضوع بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

captcha