به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ، در آستانه فرا رسیدن سالروز آزادی خرمشهر، نشست خبری بزرگداشت مراسم سوم خرداد که تحت عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری شده است؛ در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار و اهم برنامههای این روز تشریح شد.
سوم خرداد؛ ماندگار در تقویم و تاریخ ایران
در این نشست خبری سردار بهمن کارگر، رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سوم خرداد با بیان اینکه از این روز در تاریخ و تقویم کشور به عنوان یک روز ملی یاد میشود، گفت: امسال سیودومین سالروز حماسه خرداد را در سراسر کشور گرامی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: امام(ره) فرمودند «ما نباید فتحهای بزرگ مانند خرمشهر را از یاد ببریم» همچنین مقام معظم رهبری حماسه خرمشهر را حادثهای بینظیر در جهان میدانند ما نیز با تکیه بر همین اصل، این روز بزرگ را گرامی خواهیم داشت.
عملیات غرورآفرین بیتالمقدس
سردار کارگر به تشریح چگونگی عملیات بیتالمقدس پرداخت و بیان کرد: عملیات بیتالمقدس از صبح روز 10 اردیبهشتماه سال 61 آغاز و در ساعت 11 سوم خرداد همان سال به اتمام رسید.این عملیات که به 24 روز به طول انجامید، آزاد سازی خرمشهر را به همراه داشت.
وی افزود: این پیروزی که بعد 572 روز از اشغال خرمشهر به دست آمد، جنگ را وارد مرحله جدیدی کرد، عملیات بیتالمقدس یکی از عملیاتهای بزرگ در سطح جهان است که بعد از به نتیجه رسیدن آن، استکبار به قدرت جمهوریاسلامی اذعان کرد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سوم خرداد به نقش اقشار مختلف مردم در این سطح اشاره کرد و افزود: ارتش، سپاه، بسیج، جهاد سازندگی، عشایر و اقشار مختلف مردم نقش به سزائی در آزادسازی خرمشهر داشتند لذا باید از ملت تشکر کرد چرا که پیروز واقعی دفاع مقدس مردم هستند.
وی عنوان کرد: در طی این عملیات ارتش عراق 19 هزار اسیر، 16 هزار کشته داد در این عملیات که بیش از دو لشکر عراق منهدم شد روحیه بزرگی برای ملت به همراه آورد.
تقدیم6 هزار شهید به اسلام در بیتالمقدس
سردار کارگر با بیان اینکه در آزادیسازی خرمشهر 6 هزار شهید را تقدیم اسلام کردیم، اظهار کرد: بعد از این عملیات چه در داخل از نظر سیاسی و چه در بعد بینالمللی پیروزیهای بسیاری برای ملت ما به همراه داشت.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح اهم فعالیت خود در زمینه بزرگداشت این روز پرداخت و گفت: برگزاری مراسم شکرگذاری و نثار گل به مرقد مطهر امام(ره) در روز سوم خرداد، برگزاری صبحگاه مشترک با سخنرانی پیشکسوتان دفاع مقدس، تجلیل از خانوادههای شهدا، جانبازان و آزادگان از جمله این برنامههاست.
وی ادامه داد: پخش مستندهای دفاع مقدسی در صدا و سیما، به صدا درآمدن زنگ پیروزی در مساجد، مدارس، دانشگاهها، کشتیها، کلیساها، سازمانها و نهادهای دولتی در ساعت 11 سوم خرداد، برگزاری ششمین جشنواره شعر دفاع مقدس، توضیح نرمافزارهای چندرسانهای، از جمله اقدامات ستاد برگزاری بزرگداشت سوم خرداد است.
وی سخنرانی فرماندهان در نماز جمعه سراسر کشور را یکی دیگر از برنامههای بزرگداشت سالروز آزادی خرمشهر دانست و افزود: در همین راستا برگزاری نشست سیاسی پژوهشی با حضور فرماندهان جنگ، بررسی، تجزیه و تحلیل عملیات بیتالمقدس، اجرای سه شب برنامه زنده در شهر خرمشهر، فعالسازی قرارگاههای مجازی، فراخوان مقاله، همایش سراسری «نخلهای سرافراز»، افتتاح موزه دفاع مقدس در دزفول، تبلیغات محیطی توسط آموزش و پرورش برای دانشآموزان و معلمان در دستور کار قرار دارد.
سردار کارگر با تأکید بر اینکه شناسایی و جمعآوری مطالب مرتبط با فتح خرمشهر از دید ارتش عراق از مهمترین برنامههاست، عنوان کرد: رونمایی از ده عنوان کتاب، برگزاری شب شعر و تجلیل از شاعران، تجلیل از رزمندگان که در عملیات بیتالمقدس شرکت داشتند، مسابقه ویلچررانی جانبازان، دیدار با خانوادههای شهدا، گلباران و عطرافشانی مزار شهدا انجام خواهد گرفت.
آزادسازی خرمشهر؛ نقشه استکبار جهانی را برهم زد
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با تاکید بر اینکه سوم خرداد نقشه استکبار جهانی را برهم زد، اذعان کرد: فتح خرمشهر مسیر دفاع مقدس را عوض کرد آزادی خرمشهر آرزوی همه ملت بود و بسیاری از فرماندهان و شهدای نامی کشور در این عملیات حضور داشتند. نقش مادران و همسران شهدا و ایثارگران نیز در آن دوران بینظیر بود که باید بیشتر به آن پرداخته شود.