حمید بهمنی، کارگردان سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) عملکرد سینمای کشورمان را در معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی موفق ندانست و بیان کرد: فردا روز ایرانگردی و ایرانشناسی است؛ کشوری که دارای تمدن 10 هزار ساله است. این سرزمین مهد بزرگان بسیاری بوده که هنوز پس از گذشت قرنها نامشان در تاریخ با افتخار ذکر میشود. ابوریحان بیرونی، ابن سینا، فارابی، رازی و ... از جمله این بزرگان هستند، اما نکته مهم اینجاست که سینما به عنوان یک ابزار مهم و تاثیرگذار تا چه حد توانسته معرف فرهنگ و تمدن ایران باشد؟
وی افزود: برای پاسخ دادن به این سؤال نیاز به تفکر نیست، چون جوابی مشخص دارد. آن نیز این است که در این زمینه نتوانستهایم به نتایج دلخواهی دست پیدا کنیم. این کمکاری در شرایطی است که هر روزه بدخواهان این نظام اسلامی با تولیدات سینمایی خود فرهنگ دینی و ملی ما را مورد هجمه قرار میدهند. نکته تعجب آور اینجاست که رشد و شکوفایی تفکر اسلامی به واسطه ایرانیان حاصل شده است.
سینمای ایران محروم از زیباییها طبیعت
کارگردان فیلم «آن مرد آمد» گفت: موضوع دیگر اینکه در سینمای ما مختصات جغرافیایی محدود به یک شهر و منطقه شده است و کمتر فیلمی را میبینیم که بتوان در آن اقلیمهای مختلف را مشاهد کرد، درصورتی که ایران اسلامی به لحاظ زیبایی بسیار بکر و جذاب است، اما سینما چشمان خود را به روی این زیباییها بسته است، این در حالی است که کشورهایی که نیمی از زیبایی ایران را ندارند تصویرسازی زیبا از طبیعت خود در سینما دارند.
بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: جدا از بحث جغرافیای طبیعی، پراکندگی قومی و فرهنگی هم در سینمای ما نمود ندارد، چون بیشتر کارها به پایتختنشینی توجه دارند. در کنار این امر باید به مناسک و رسوم دینی قومیتهای مختلف هم اشاره کرد که میشد دستاویز فیلمهای بسیاری باشد، اما در عمل این داشتهها به هیچ وجه با زبان سینما تصویر نشدهاند.
این کارگردان در پایان با اشاره به اینکه تصویرگری از ایران اسلامی نیازمند حمایت مسئولان است، بیان کرد: برای ساخت فیلمهایی درباره زیبایی طبیعی و آیینی ایران باید مسئولان وارد عمل شوند، چون این کارها با حمایت های دولتی است که شکوفا میشود. جدا از این موضوع باید به یاد داشت که بخشهای خصوصی نیز قادرند با آثار خود هم به رشد سینما کمک کند هم برای خود درآمدزایی اقتصادی داشته باشند.