علیاکبر اشعری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره روند کتابسازی در حوزه آثار دینی و قرآنی اظهار کرد: در این حوزه نیز همچون دیگر عرصهها شاهد سرقت ادبی هستیم و کتابسازی به معنی اضافه کردن مطلب از اثری دیگر بدون انجام هیچ تلاشی برای به دست آوردن یا نگاشتن آن نیز از موارد موجود در این حوزه به شمار میآید.
ابلاغ استانداردها به ناشران
وی با بیان این مطلب به ارائه راهکارهای پیشگیری از این روند پرداخت و گفت: یکی از راههایی پیشگیری از کتابسازی این است که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درصدد تدوین استاندارد برای تولید کتاب در این حوزه برآیند.
مدیر باغ کتاب در ادامه سخنانش یادآور شد: پس از تدوین این استانداردها باید این موارد به ناشران ابلاغ شود که دستاندرکاران تهیه و تولید کتاب بدانند که چگونه به تولید کتاب بپردازند و برای خود در این راستا ارزشگذاری کنند تا از روند کتابسازی بهدور بمانند.
بهکارگیری استانداردها در انتخاب آثار برگزیده جوایز ادبی
به گفته اشعری، دستاندرکاران حوزه نشر و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استفاده از این روش در انتخاب کتابهای برگزیده جوایز ادبی، کتاب فصل، کتاب سال و... میتوانند آثاری را که ارزنده و شاخص هستند، برگزینند.
وی افزود: از سوی دیگر با تدوین استانداردهای مرتبط با حوزه نشر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر سازمانهای حامی این حوزه، حمایتهای خود را معطوف به آثاری میکنند که استانداردها را رعایت کردهاند. همین موضوع سبب میشود که از کتابسازی بهدور بمانیم.
هدفمند کردن حمایتها، ناشران را از کتابسازی دور میدارد
مدیر باغ کتاب همچنین به خرید کتاب از ناشران توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارائه آنان در کتابخانههای عمومی اشاره کرد و افزود: بسیاری از کتابهایی که توسط ارشاد خریداری میشود، همین آثاری است که بر اساس رویه کتابسازی و سرقت ادبی به چاپ رسیدهاند.
وی تأکید کرد: اگر ناشران بدانند که همه استانداردها در اختیار آنهاست و بر اساس آنها میتوانند به خلق و چاپ کتب ارزشمند اقدام کنند و از سوی دیگر نیز حمایتهای دولتی از کتابهایی صورت میگیرد که این استانداردها را رعایت کردهاند، وضعیت این رویه نامطلوب در حوزه نشر رو به بهبود خواهد گذاشت.