کد خبر: 1408955
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰
گفت‌وگو با نویسنده اثر/

«در راه»؛ نگاهی متفاوت به 8 سال اسارت

گروه ادب: کتاب «در راه» جدیدترین اثر سعید علامیان است که با نگاهی متفاوت به دوران اسارت، خاطرات یک سرباز وظیفه را که به دست نیروهای بعثی اسیر شده، بیان می‌کند.

نگارش کتاب یکی از ابزارهای انتقال رویدادهایی است که در گذشته رخ داده است و به گونه‌ای می‌توان این اقدام را مستند کردن تاریخ و رخدادهای یک سرزمین برشمرد.
ثبت و ضبط خاطرات نیز بخشی از تاریخ یک سرزمین است و چه تاریخی ارزشمندتر از تاریخ دفاع مقدس. تاریخی که با ابعاد مختلف ایثار و شهادت آمیخته شده است. در این میان شاید بتوان گفت که طی دهه اخیر، نویسندگان بسیاری به این سمت و سو روی آورده و به ثبت خاطرات هشت سال جنگ تحمیلی پرداخته‌اند.
قطعاً در این میان تأکید رهبر معظم انقلاب بر برخی حوزه‌ها به ویژه ثبت خاطرات آزادگان موضوعی است که سبب شد تا نویسندگان بسیاری به این حوزه روی آورند و در کنار خاطرات شهدا، به ثبت خاطرات آزادگان بپردازند.
 خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بر همین اساس در نشستی با سعید علامیان، نویسنده کشورمان، درباره اثر جدید وی که درباره خاطرات یکی از آزادگان جنگ تحمیلی است، به گفت‌وگو نشسته است.
چندی است که اثر جدیدی را در حوزه دفاع مقدس در دست نگارش داشته‌اید. لطفاً درباره این اثر توضیح بدهید.
بله. کتابی است با عنوان «در راه» که درباره یکی از آزادگان جنگ تحمیلی است. این اثر را در راستای ثبت خاطرات آزادگان به نگارش درمی‌آورم.
لطفاً درباره موضوع داستان «در راه» بیشتر بگویید.
این اثر درباره سربازی به نام «علی خسروی» است که در سال 61 به دست نیروهای بعثی رژیم صدام اسیر می‌شود و تا سال 69 در اسارت به سر می‌برد.
برچه اساس به سراغ ثبت چنین داستانی رفتید؟
روایات چندانی از سربازهایی که در دوران دفاع مقدس جنگیده‌ و به اسارت درآمده‌اند تاکنون منتشر نشده است و آثار مرتبط با این حوزه کمتر به چشم می‌خورد که با قالب داستانی به چاپ رسیده باشد. از این منظر، «در راه» روایات ویژه داشته و حائز ویژگی‌های خاص است.
درباره رویکردی که در نگارش این اثر داشته‌اید، بگویید.
در این کتاب با توجه به نگاه علی خسروی نسبت به اسارت که بسیار متفاوت است، روایت متفاوتی را در حوزه داستان‌هایی که تاکنون به چاپ رسیده‌اند، تجربه می‌کنیم. خاطرات این سرباز درباره دوران اسارت، نگاهی از منظر یک زندانی و زندانبان است که خودم معتقدم مطالب خوبی در آن بیان شده است.
چه میزان زمان برای نگارش این اثر صرف کرده‌اید و از چه زمانی دست به قلم شدید؟
برای نگارش این اثر در حدود دو سال زمان صرف کردم. نگارش این کتاب را از سال 90 شروع کردم و می‌توان گفت که کار را با صحبت‌های اولیه با علی خسروی در اواخر سال 89 که در چاپ و نشر بین‌الملل با وی آشنا شدم، شروع کردم.
مصاحبه با وی را نیز در سال 91 انجام دادم و در اواخر همان سال نگارش کتاب را شروع کردم. اواخر بهمن‌ماه سال 92 بود که اثر را برای انتشار به چاپ و نشر بین‌الملل سپردم.
آیا برای این مصاحبه از راویانی که با خسروی در ارتباط بودند نیز استفاده کردید یا تنها به مصاحبه با او اکتفا کردید؟
تنها با خسروی در این رابطه مصاحبه کردم. این کتاب خط ممتد روایت است و به صورت پرسش و پاسخ نوشته نشده است و می‌توان گفت به صورت من راوی منتشر شده است.
داستان «در راه» را از چه دوره‌ای از زندگی خسروی آغاز کردید و با کدام واقعه به پایان رساندید؟
داستان این کتاب با کودکی خسروی در صفحات آغازین کتاب شروع می‌شود. سپس وقوع رویدادهای پیش از انقلاب و پیروزی انقلاب اسلامی و نقش خسروی و زندگی وی در این دوره را به نگارش درآورده‌ام.
پس از این دوره خسروی همزمان با جنگ تحمیلی به سربازی می‌رود و چهار ماه در خدمت سربازی مشغول انجام وظیفه بود که در منطقه فکه و در حین نبرد با دشمن بعثی به اسارت درمی‌آید.
سپس وقایعی که در دوران اسارت بر خسروی می‌گذرد، نگاشته شده‌اند و بیشتر حجم کتاب به این رویداد اختصاص پیدا کرده است و با آزادی وی داستان به پایان می‌رسد.
رونمایی از این اثر چه زمانی انجام خواهد شد؟
 درصدد بودیم که این کتاب را در نمایشگاه کتاب تهران امسال رونمایی کنیم، ولی متأسفانه این امکان فراهم نشد. بر این اساس بعد از ماه رمضان در مکان انتشارات چاپ و نشر بین‌الملل برای این کتاب مراسم رونمایی برپا می‌کنیم.

مریم
|
-
|
۱۳۹۳/۰۳/۱۱ - ۱۴:۰۱
0
0
این کتاب را از نمایشگاه کتاب تهیه کردم و مطالعه کردم بسیار شیوا نگارش شده است و متن بسیار قشنگی دارد با تشکر از نویسنده گرامی
captcha