کد خبر: 1409412
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
حجت‌الاسلام آذربایجانی تشریح کرد:

جایگاه حکمت در مقابل خرافه‌گرایی، سطحی‌نگری و عاطفی‌گری

گروه اندیشه: یکی از وظایف حکمت و اساتید حکمی در جامعه و به ویژه حوزه علمیه، این است که علیه ترویج خرافه‌گرایی، سطحی‌نگری و عاطفی‌گری بدون توجه به معارف قرآنی در کشور اهتمام ورزند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین مسعود آذربایجانی، عضو هیئت‌مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره «علامه حلی» استان تهران که امروز، چهارشنبه، 31 اردیبهشت 93 در مجموعه فتح‌المبین برگزار شد، ضمن ایراد سخنانی، اظهار کرد: مرحوم علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان می‌فرمایند: حکمت، یعنی مواردی که در آن، اتقان و استواری وجود دارد و مقصود از حکمت، معارف عقل است که تطبیق با واقع دارد و مصداقاً انسان را به سعادت اعلی می‌رساند.

وظایف فلسفه و حوزه‌های علمیه
وی افزود: جایگاه حکمت و فلسفه در این چارچوب تعریف می‌شود که معارف عقلی را به گونه‌ای تعریف کند که برای مخاطبین، این استواری را داشته باشد. جایگاه حکمت در مقابل سه دسته از امور با عنوان «خرافه‌گرایی»، «سطحی‌نگری» و «عاطفه‌انگیزی»  که امروزه در کشور ما ارائه می‌شود، قابل تعریف است.
عضو هیئت‌مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی تاکید کرد: قطعا یکی از وظایف حکمت و اساتید حکمی در جامعه و به ویژه حوزه علمیه، این است که در مقابل خرافه‌گرایی و مواردی همانند فالگیری و عرفان‌های کاذب که در گوشه و کنار کشور در حال ترویج است، تلاش کنند. مورد دوم، سطحی‌نگری و ارائه مطالب بدون تعقل و نگاه دینی و مورد سوم، عاطفی‌گری است؛ این که دلخوش باشیم چیزی که خوشایند مردم است را ارائه دهیم، اما جایگاه بلند معارف قرآنی، تحکیم نشود.

استواری فعالیت‌های پژوهشی، اقتضای ترویج حکمت در جامعه است

وی افزود: اقتضای ترویج حکمت در جامعه، این است که کارهای علمی و پژوهشی، اتقان داشته باشد. مقاله‌ای علمی و پژوهشی است که دارای چند شاخصه شامل، پرسش جدی، تازگی و اصالت، روشمندی در پژوهش،  ساختار مناسب در ارائه و عرضه بر متخصصین را داشته باشد.
آذربایجانی ادامه داد: در مجمع عالی حکمت اسلامی، دارای گروه‌های مختلف علمی هستیم که اساتید مختلف علوم عقلی در آن جمع می‌شوند و ایده‌های لازم را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهند. در این دوازده سال گذشته که این مجمع با ابتکار مقام معظم رهبری تاسیس شده است، دستاوردهای خوبی داشته‌ایم. طلاب و فضلای جوان می‌توانند هم از طریق سایت این مجمع و هم از طریق حضوری، از مباحث آن استفاده کرده و ایده‌های خود را مطرح کنند.
وی افزود: یکی از کارهایی که در این مجمع انجام شده است، برگزاری مراسم بزرگداشت بزرگان و فلاسفه است و از چند سال پیش بحث بزرگداشت مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی، ملقب به حکیم طهران مطرح است.

محورهای همایش «حکیم طهران»
آذربایجانی در پایان به معرفی محورهای همایش حکیم طهران پرداخت و اظهار کرد: «شخصیت‌شناسی حکیم طهران»، «معرفی حوزه حکمی طهران»، «تحلیل آراء و اندیشه‌های حکیم طهران»، «مباحث تطبیقی درباره صدرالمتالهین» و « بررسی آثار آقاعلی مدرس‌زنوزی» محورهای اصلی این همایش را تشکیل می‌دهند.

captcha