کد خبر: 1409993
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴
نگاهی به فعالیت مؤسسه اهل‌البیت(ع) رامشیر؛

برآمدن افق‌های روشن قرآنی از شهری به کوچکی رامشیر

گروه فعالیت‌های قرآنی: مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) رامشیر در فضای محدود خود، عزم‌های استوار و همت‌های بلندی را جای داده است که برای ساختن شهر قرآنی، با بچه‌هایی که وسعت روحشان محدودیت‌ها و دشورای‌ها را به آسانی پشت سر گذاشته است، منتظر وعده‌ فردایی بهتر نمی‌نشیند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، رامشیر از شهرهای استان خوزستان است که در جنوب اهواز و 95 کیلومتری آن قرار دارد. شش هفت سالی می‌شود که در گوشه‌ای از این شهر آرام، عده‌ای با شور و علاقه‌ای ستودنی برای قرآن و به نام آن می‌کوشند. رنگ و بوی روح‌افزای فعالیت‌های قرآنی شهر را که دنبال کنیم، به مؤسسه‌ای قرآنی اهل‌البیت(ع) می‌رسیم؛ فضایی کوچک با دو کلاس که علاقه‌مندان و مستعدان قرآنی را در فضایی آرام و صمیمی و پرنشاط، به دور از روزمرگی‌هایی که مردم شهر به آن مبتلا هستند، گردهم آورده است. در خیابان 22 بهمن، جنب مدرسه حضرت زینب(س). حتی می‌شود گفت در این گوشه از شهر، قرآن مهجور نیست؛ بلکه روی چشم مشتاقان آن قرار دارد.

محمود حمیداوی، معلم قرآن شهرستان رامشیر، مدیریت این مؤسسه قرآنی را برعهده دارد. او در صحبت‌های خود در خصوص آغاز فعالیت مؤسسه می‌گوید: تشکیل مجمع قاریان در رامشیر در سال 85، سنگ بنای اولیه در راه‌اندازی این مؤسسه بود. مجوز این مؤسسه در تاریخ 1387 اخذ شد و یکسال پس از دریافت مجوز، مکان فعلی مؤسسه با مساعدت آموزش و پرورش رامشیر در اختیار مؤسسه قرار گرفت و این مرکز قرآنی افتتاح شد.

یکسال پس از آغاز به کار مؤسسه و در دومین ماه، فعالیت‌های قرآنی مؤسسه در سطح شهر معروف شد. به گفته این معلم قرآن یکسال پس از آن که از طرف برخی ادارات دولتی، دارالقرآن‌های آموزش و پرورش منحل می‌شوند، تنها عاملی که باعث شد قرآن رامشیر احیا شود، فعالیت همین مؤسسه قرآنی اهل‌بیت(ع) بود.

او در این باره گفت: در آن شرایط ما عملاً اجازه ندادیم دارالقرآن آموزش و پرورش منحل شود؛ بلکه به دانش‌آموزان گفتیم به علت کمبود مکان، دارالقرآن به مؤسسه قرآنی منتقل می‌شود و فعالیت خود را در این جا پیگیری می‌کند. از این رو مؤسسه صبح‌ها برای بزرگسالان دائر بود و بعدازظهرها در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گرفت. روزهای زوج نیز برای دختران و روزهای فرد برای پسران.

به گفته این معلم قرآن فعالیت وی در زمینه تربیت قرآن‌آموز در رامشیر در سال‌های پیش از راه‌اندازی مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع)، باعث می‌شود که با راه‌اندازی مؤسسه اهل‌البیت(ع)، شاگردان که هم اکنون نیروی متخصص قرآنی هستند، به کمک مربی خود همقدم شوند و به کمک یکدیگر فعالیت‌های قرآنی را این بار سازمان یافته و در قالب یک مؤسسه قرآنی پیش‌ برند.

موسسه اهل‌البیت رامشیر؛ پیشگام فعالیت قرآنی

اداره تبلیغات اسلامی رامشیر در سال 92 در این شهرستان راه‌اندازی شد و یکسال پیش از آن یعنی در سال 91 اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان افتتاح شد. در نبود این دو اداره و در سال‌های گذشته تنها مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) بود که تلاش می‌کرد برنامه‌های فرهنگی را پیش برد و این خلأ را در شهرستان جبران کند.

حدود یک سال و نیم است که به منظور برنامه‌ریزی، تثبیت، توسعه و رصد فعالیت‌های قرآنی رامشیر، شورای قرآنی متشکل از 14 عضو در این شهرستان راه‌اندازی شده است. حمیداوی درباره این شورا می‌گوید: اعضای این شورا افرادی هستند که صبغه و قدمت قرآنی در رامشیر دارند.

این شورا بر اساس برنامه هر دو هفته یکبار جلسه تشکیل می‌دهد و برای اینکه رامشیر بتواند جهشی در فعالیت‌های قرآنی داشته باشد، به صلاح‌دید شورا، فعالیت‌های قرآنی در 7 واحد تقسیم شده‌اند؛ این واحدها شامل واحد کودک، واحد ابتدایی، واحد راهنمایی، واحد متوسطه، واحد طلاب، واحد دانشجویی و واحد عموم مردم است.

میر مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) رامشیر در توضیح این واحدها گفت: اقداماتی در واحد کودک و در زمینه راه‌اندازی مهد قرآنی به صورت مطالعاتی و تربیت مربیان متعدد صورت گرفته است. واحد کودک این مؤسسه در زمینه تربیت قرآنی کوکان متمرکز خواهد شد. در حال حاضر به همت دو خیر، محلی برای فعالیت این واحد آماده شده است که از امسال کار خود را آغاز می‌کند.

وی افزود: با توجه به محدودیت فضای مؤسسه و لزوم فعالیت در واحد آموزش مقطع ابتدایی دانش‌آموزان، بر آن شدیم آموزش در این مقطع به سه منطقه تقسیم شود تا نیروهای فعال و زبده مؤسسه در مساجد به صورت شعبه، به کار آموزش قرآن بپردازند. در حال حاضر این واحد در دو منطقه رامشیر رسماً فعال است و در یک منطقه مربیان در حال گذراندن دوره آموزشی هستند. واحد راهنمایی نیز در دو مسجد فعال است و در واحد متوسطه نیز، مربیان، دوره‌های آموزشی لازم را سپری می‌کنند.

این معلم قرآن در توضیح فعالیت واحد طلاب و دانشجویی این مؤسسه قرآنی، با اشاره به وضعیت داوطلبان ورود به حوزه‌های علمیه در شهرستان رامشیر گفت: در سالهای گذشته سالانه یک نفر داوطلب ورود به حوزه علمیه بود که به همت مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع)، تقریباً 25 نفر از قرآن‌آموزان مؤسسه در حوزه علمیه مشغول به تحصیل هستند. در قسمت طلاب و دانشجویی در واحد آقایان، قرآن‌آموزان، ده دوره آموزشی در زمینه شیوه کلاس داری، شیوه تربیت و کار با کودک و نوجوان و مباحث اعتقادی را گذرانده‌اند. بانوان در این واحد، در حال حاضر دوره اول خداشناسی از راه عقل و طبیعت را می‌گذرانند که تاکنون 8 کلاس آن برگزار شده است. در واحد طلاب و دانشجویی 50 قرآن‌آموز شرکت فعال دارند.

چشم‌انداز وسیع مؤسسه قرآنی رامشیر و حضور میان مردم

در این مؤسسه که تنها دو کلاس وجود دارد و یکی از آنها کانکسی قدیمی است که در حیاط مؤسسه قرار دارد، چشم‌اندازی به گستره ساختن یک شهر قرآنی، به صفای نگاه مربیان و قرآن‌آموزان آن، چنان نشاط و امیدی بخشیده است که آنها را از این فضای محدود به مناطق و محلات دیگر رامشیر نیز هدایت کرده است. از این رو غیر از مکان فعلی مؤسسه، شعبه «الزهرا(س)» در روستای رُمیله علیا و شعبه «امام موسی کاظم(ع)» در شهر مشراگه و شعبه «ثقلین» این مؤسسه در نه منطقه شهر رامشیر به منظور تربیت حافظ قرآن راه‌اندازی شده است که هم اکنون فعال هستند. شعبه‌های دیگری نیز از این مؤسسه در مساجد فعال هستند.

مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع)، روزانه در شعب‌ قرآنی مختلف خود با 500 نفر ارتباط مستقیم دارد؛ این مؤسسه قرآنی از صبح تا ساعت 22 فعال است. در ماه مبارک رمضان نیز جلوه ویژه‌ای دارد و 24 ساعت فعال است؛ در این ماه کلاس‌های طلاب و دانشجویان از افطار تا سحر برگزار می‌شود و روزها در اختیار بانوان است.

این جا کسی به دنبال کسب درآمد نیست

فعالیت‌ها و برنامه‌های جنبی این مؤسسه قرآنی با علاقه مردم به قرآن و اعتباری که قرآن به خدمتگزارانش می‌دهد، پیش می‌رود. آشپز شهر، نجار، بازاری و مردم معمولی و کارکنان ادارات و مسئولان رامشیر این مؤسسه را می‌شناسند و به آن به دیده احترام نگاه می‌کنند؛ چراکه این جا کسی به دنبال کسب درآمد نیست؛ کسی نمی‌خواهد اسم و رسم پیدا کند؛ در این جمع قرآنی پرنشاط، فقط صوت آیات قرآن به گوش نمی‌رسد؛ بلکه در رفتارو سکنات هم دیده می‌شود. مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) در رامشیر امین مردم است.

حمیداوی در توضیح ارتباط این مؤسسه قرآنی با سایر اقشار عنوان کرد: علاوه بر تربیت نیروهای متخصص در این موسسه، ارتباط مردمی در این موسسه برقرار شده است. ادارات هم تعامل خوبی با مؤسسه قرآنی دارند. در این مؤسسه 11 دوره در زمینه‌های مختلف برای کارکنان ادارات مختلف برگزار شد. در آموزش و پرورش نیز دانش‌آموزان زیادی تربیت شده‌اند. از چندین طیف با مردم سر و کار داریم. از زمانی که مؤسسه قرآنی افتتاح شد، همه هیئت‌های مذهبی شهرستان اقدام به راه‌اندازی واحد قرآنی در هیئت کردند یعنی مؤسسه در حال حاضر از هر هیئتی یک نماینده قرآنی دارد. شناخت قبلی از نیروهای مؤسسه میان مردم به کمک مؤسسه آمد و آن را مردمی کرد.

مؤسسه قرآنی اهل‌البیت رامشیر؛ فرزند خلف آموزش و پرورش

وی افزود: این مؤسسه قرآنی فرزند خلف آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش رامشیر دانش‌آموزان را به گونه‌ایی تربیت کرده است تا این گونه فکر کنند. تعامل خوبی‌ میان این مؤسسه قرآنی با آموزش و پرورش رامشیر وجود دارد و مسئولان اداره از هیچ کمکی به مؤسسه دریغ نمی‌کنند چرا که شاهد فعالیت صادقانه نیروهای این مؤسسه هستند.

حمیداوی در ادامه در خصوص پیشرفت قرآنی دانش‌آموزان رامشیر گفت: در زمینه دانش‌آموزی در رامشیر با توجه تشکیل شورای قرآنی در این شهرستان، جهش قرآنی دانش‌آموزان در چهار، پنج سال اخیر در کسب رتبه اول یا دوم استان صورت گرفت. تا پیش از تأسیس مؤسسه قرآنی اگر به دنبال یک جلد تفسیر قرآن در رامشیر بودیم، به دشواری یافت می‌شد اما در حال حاضر در کتابخانه‌ای که برای دانش‌آموزان در مؤسسه قرآنی راه‌اندازی شده است، بیش از 70 میلیون تومان کتاب و 16 تفسیر قرآن کریم وجود دارد.

وی با اشاره به استعدادهای قرآنی دانش‌آموزان رامشیر اظهار کرد: همزمان با سه سال آغازین راه‌اندازی مؤسسه، رامشیر هیچ جایگاه قرآنی در استان نداشت. اما می‌توان اذعان کرد در سال‌های اخیر رامشیر یکی از پایه‌‌های اصلی رتبه‌های برتر خوزستان در زمینه فعالیت قرآنی بود. در حال حاضر از این مؤسسه قرآنی، 2 نفر در رشته نهج‌البلاغه، 2 نفر در رشته تفسیر، 1 نفر در رشته قرائت و 1 نفر در رشته حفظ، 2 نفر در رشته تفسیر و 2 نفر در رشته احکام به مرحله کشوری مسابقات دانش‌آموزی راه یافتند. در مجموع امسال 10 دانش‌آموز از رامشیر به مسابقات کشوری اعزام می‌شوند. در مسابقات منطقه‌ای که در امیدیه برگزار شد 70 دانش‌آموز دختر و پسر از رامشیر شرکت کردند که 54 نفر آنها مقام آوردند. ذوق و شوق بچه‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی بسیار خوب است.

اخلاق‌مداری و صداقت از عوامل موفقیت مؤسسه قرآنی رامشیر

سرمایه‌گذاری در فعالیت دانش‌آموزان نخبه قرآنی در این مؤسسه، اخلاق مداری در روابط عمومی و پرداختن همزمان به عترت در کنار قرآن، سه عامل اساسی است که به گفته مدیر این مؤسسه قرآنی، سودآوری بسیاری برای آن داشته است.

حمیداوی در توضیح این عوامل گفت: در این مؤسسه علاوه بر اینکه دانش‌آموز برای مسابقات قرآن تربیت می‌کردیم، دانش‌آموزان کشوری با رتبه‌های برتر را به عنوان مربی در مؤسسه تربیت کردیم و این چنین آنها به کار در مؤسسه بازگشتند. حضور دانش‌آموزان به عنوان مربی در کلاس‌ها باعث می‍‌‌‌‌شد کلاس‌ها بیش از گذشته نتیجه‌بخش‌ باشد چراکه بچه‌ها زبان یکدیگر را خوب می‌فهمیدند. این اقدام باعث شد هزینه‌های مؤسسه به دلیل هم کم شود چون بچه‌های مؤسسه حقوقی از آن نمی‌خواستند. در حال حاضر این بچه‌ها هستند که کلاس‌های مؤسسه را برگزار می‌کنند.

مدیرمؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) اضافه کرد: این دانش‌آموز محوری، یعنی تربیت دانش‌آموز و بازگرداندن آنها به مجموعه کمک بسیاری به پیشبرد اهداف مؤسسه کرد. برخی از بچه‌های مؤسسه که در حال حاضر دانشجو هستند با نزدیک شدن زمان مسابقات دانش‌آموزی، خود را به مؤسسه قرآنی می‌رسانند و خود نیز دغدغه پیشرفت فعالیت‌های قرآنی دانش‌آموزان را دارند.

گاهی بدون اینکه بدانی، عده‌ای درصدد برطرف کردن مشکلت می‌آیند

وی ادامه داد: عامل زیبای دیگر که کمک زیادی به مؤسسه کرد و معتقدم که مدیران موسسات قرآنی باید برای این موضوع اهمیت بسیاری قائل شوند، روابط عمومی خوب است. تعامل مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) با مدارس خوب است وقتی مدیری، دانش‌آموزی به مؤسسه معرفی می‌کند، فوراً از او تقدیر می‌کنیم. بسیاری از مجموعه‌هایی که از بیرون با ما همکاری می‌کنند، با حداقل مراسمی تکریم می‌شوند و خدمت آنها بی‌پاسخ نمی‌ماند. این تعاملات خوب، سود فراوانی برای مؤسسه قرآنی داشته است. اگر اخلاق انسان با مردم خوب باشد، کمک بسیاری به او می‌کند، به گونه‌ای که گاهی بدون اینکه فرد آگاه باشد، عده‌ای برای رفع مشکل شما تلاش می‌کنند.

این معلم قرآن افزود: کار دیگری که در مؤسسه انجام شده است و بابت آن سپاسگزار خداوند هستم، توجه به عترت در کنار قرآن کریم است. پیامبر(ص) فرمود: «إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا أَبَداً؛ من در بین شما دو چیز گران قدر را می‌گذارم؛ کتاب خدا و عترت من که تا وقتی به آن دو تمسک جویید، بعد از من گمراه نمی‌شوید». در مؤسسه قرآنی، این دو ثقل را با هم پیش می‌بریم. روزانه در اینجا قرآن تدریس می‌شود و شب در منابر و جلسات موضوع اهل‌بیت(ع) را در نظر داریم. جهت اینکه این دو نباید از یکدیگر فاصله گیرند. نمی‌توان تنها به افراد قرآن درس داد و به آنها درباره اهل‌بیت(ع) چیزی نیاموخت. در این حوزه تلاش شده است سخنرانی‌ها ومنابری که شکل می‌گیرد مطالعاتی وعلمی باشد. به لطف الهی تعاملات در این حوزه به خوبی پیش می‌رود.

صداقت نقش مهمی در موفقیت مؤسسه قرآنی اهل‌البیت رامشیر دارد

حمیداوی در خصوص عوامل موفقیت مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) گفت: اصل اول و آخر هر کلامی این است که هر چه داریم از لطف الهی است. به قول حافظ «هر چه کردم همه از دولت قرآن کردم». لطف الهی شامل حال شد. به یقین می‌توانم بگویم نگاه اهل‌بیت(ع) اینجا مشهود است. گاهی اوقات جملاتی که در کلاس‌ها می‌‌گوییم از خودمان نیست و لطف اهل‌بیت(ع) است. صداقت در موفقیت فعالیت این مؤسسه قرآنی بسیار نقش دارد؛ اینکه مردم بدانند و ببینند فردی که وارد این حوزه فعالیت می‌شود به دنبال کسب اسم و رسم نیست.

این فعال قرآنی گفت: اگر قرار باشد انسان خدمت کند، چیزی بالاتر از قرآن نیست. شفافیت برای مردم بسیار مهم است. روابط عمومی و تعامل خوب با مردم و مسئولان معجزه می‌کند. اگر نیت خیر باشد و مسئولان ببینند جایی خوب کار می‌کنند، خود برای کمک پیش‌قدم می‌شوند. تربیت شاگردان خوب و اعتقادی هم بسیار مهم است و از عواملی است که سبب موفقیت فعالیت‌های مؤسسه شد.

رامشیر نیازمند نگاه ویژه در حوزه قرآن است

مدیر مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) رامشیر تصریح کرد: از مسئولان به‌ویژه نماینده مجلس و فرماندار انتظار حمایت و مساعدت داریم چرا که رامشیر نیازمند نگاه ویژه در حوزه قرآن است. مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) رامشیر از سهم اوقاف چیزی در اختیار ندارد. با توجه به اینکه اغلب زمین‌های رامشیر وقفی هستند و اجاره داده می‌شوند، چرا از اجاره این زمین‌ها چیزی به قرآن رامشیر اختصاص داده نمی‌شود؟ استخراج نفت از چاههای رامشیر سهم مهم و غیرقابل انکاری در تامین بودجه کشور دارد. این سوال مطرح می‌شود که چرا از این نفت، سهمی برای قرآن رامشیر در نظر گرفته نمی‌شود؟ چرا کلاس‌های مؤسسه باید در یک کانکس برگزار شود؟ چرا به دلیل محدودیت فضا، صبح و عصر و شب در این مؤسسه کلاس تشکیل می‌شود؟ اگر کلاس اضافه داشتیم، مربیان خود را در یک یا دو تایم مدیریت می‌کردیم. اما مجبوریم صبح و عصر و شب کلاس برگزار کنیم.

وی ادامه داد: چرا در حال حاضر با وجود داشتن زمین نمی‌توانیم برای آنها ریالی هزینه کنیم؟ چرا برخی از مسئولان مانع این امر می‌شوند؟ چرا در برنامه‌های عمرانی خود بودجه‌ای برای قرآن اختصاص نمی‌دهند؟ در ابلاغ‌های اعتباری هر شهرستانی، برای قرآن فضایی گذاشته شده است اما چرا از فرمانداری ریالی در این زمینه به قرآن اختصاص داده نشد؟ مگر این عرصه جزء دین یا شرع نیست؟ شورای شهر در رامشیر همت کرد و زمینی در بهترین جای شهر به مؤسسه هدیه کرد اما برخی از مسئولان اجازه ساخت مؤسسه را در این زمین نمی‌دهند. برای توسعه فضای آموزشی نیازمند حمایت هستیم. به یقین اگر از امکانات خود رامشیر به قرآن اختصاص دهند، اینجا آباد می‌شود و پیشرفت می‌کند.

ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه وقف قرآنی

حمیداوی در ادامه فرهنگ‌سازی در زمینه وقف قرآنی را یک ضرورت دانست و افزود: متأسفانه کسی برای کار قرآنی سرمایه‌گذاری نمی‌کند. خیرین مدرسه‌ساز هم معمولاً در هوای گرم رامشیر زندگی نمی‌کنند، آنها بیشتر در شهرستان‌های خنک‌تر هستند. از سویی دیگر کار فرهنگی درباره خیرین انجام نشده است و افرادی که با خیرین تعامل داشتند، آنها را خوب تکریم نکردند. نوع برخوردها، دعوت و تکریم از خیرین برای حفظ آنها در این عرصه بسیار مهم است.

مدیر این مؤسسه قرآنی اظهار کرد: این مؤسسه قرآنی به دنبال هدفی است که قطعاً روزی به آن دست خواهند یافت. در بازدیدی که مهدی دغاغله و شاه‌میوه اساتید برجسته قرآن کشورمان از مصر داشتند در خصوص چگونگی پیشرفت مصر در قرآن کتابی نوشتند. یکی از نکات مهم که در این کتاب آمده اینکه عامل پیشرفت مصر در زمینه قرآنی، این بود که عکس ما به جای آنکه یک مرکز قرآنی راه‌اندازی کند و مردم را به آن دعوت کند، در کنار مردم در هر خیابان مرکز قرآنی احداث کرد. در حالیکه ما در حال حاضر در کل شهر یک مؤسسه هستیم. بسیاری از مردم مشتاق حضور در فعالیت‌های قرآنی هستند اما معذوریت دارند.

به دنبال گسترش فضای فعالیت بانوان در حوزه تجوید قرآن هستیم

این فعال قرآنی گفت: متأسفانه نه تنها در رامشیر بلکه در بسیاری از شهرستان‌ها حوزه فعالیت برای بانوان بسیار کم است. در حال حاضر در رامشیر 40 بانوی طلبه بیکار وجود دارد که نه حوزه‌ای برای تدریس و نه فضایی برای ورود به آموزش و پرورش دارند؛ این بانوان تنها در حوزه بسیج خواهران یا در این مؤسسه قرآنی جمع می‌شوند و روزانه مراجعات بانوانی که به دنبال ورود به کارهای قرآنی هستند را انجام می‌دهند. در حال حاضر 30 بانوی طلبه و دانشجو در این مؤسسه قرآنی دوره تربیت مربی تجوید را می‌گذرانند که پس از آن، جهت برگزاری کلاس‌های قرآنی به مساجد و محلات اعزام می‌شوند.

علاوه بر آموزش قرآن، بچه‌ها مدیریت زندگی خود را نیز یاد می‌گیرند

با وجو همه محدودیت‌هایی که برای فعالیت‌های قرآنی در رامشیر وجود دارد، اشتیاق مربیان این جا برای آموزش قرآن به بچه‌های مستعد از هیچ بخشنامه و دستورالعملی تبعیت نمی‌کند و در محدوده زمانی معینی نمی‌گنجد. در این مؤسسه قرآنی، پایان ساعات آموزش قرآن، به وقت شور و شوق و نیاز بچه‌ها به یادگیری تنظیم می‌شود؛ شب یا روز فرقی نمی‌کند.

جایی که اصول و اهداف و الویت‌ها به درستی در وجود افراد نهادینه شده باشد، قوانین فرعی دست و پاگیر نمی‌شود. این جا شوق فراگیری قرآن و نیاز بچه‌ها به آن، قانون اول و آخر است که رعایت محدوده زمانی و مکانی را بی معنا می‌سازد. پای‌بست یادگیری قرآن در کلاس‌ها اینجا صداقت است. بناست دانایی‌های قرآنی، دارایی بچه‌ها برای تمام عمرشان باشد و قرار است آنچه می‌آموزند در رفتارشان بروز یابد.

زهره امیری، مربی تفسیر مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) رامشیر از سال 88 به عنوان مربی در این مؤسسه مشغول به کار است. او از روزهای آغازین حضور در مؤسسه می‌گوید: در ابتدا اینجا امکانات خاصی نداشت ولی صمیمیتی که میان بچه‌ها وجود داشت، متفاوت بود و با هر آمدن به اینجا آرامشی به دست می‌آوردم که هیچ جا نمی‌توانستم آن را  پیدا کنم. این آرامش باعث شد اینجا بمانم. مربیان در این مؤسسه به زمان و ساعت توجه زیادی نمی‌کنند آنچه که مهم است کیفیت آموزش است. تا زمانی که دانش‌آموز احتیاج دارد، ساعت کاری برای مربیان اهمیت ندارد.

به گفته این مربی قرآن کار قرآن قشنگی بسیاری دارد که به خاطر آن گرما و سرما و محدودیت‌های مؤسسه را تحمل می‌کردیم. به دلیل محدودیت فضا، گاهی تراکم کلاسها باعث می‌شد، کلاس خود را در حیاط مؤسسه برگزار کنیم، بچه‌ها اصلا از این موضوع گله‌ای نداشتند.

محمد رابحی از دانش‌آموزان مستعد این مؤسسه قرآنی است که در پایه دوم دبیرستان تحصیل می‌کند. او در نوزدهمین دوره مسابقات اذان دانش‌آموزان پسر سراسر کشور دوره‌های راهنمایی و متوسطه که در سال 89 در اردبیل برگزار شد، رتبه دوم کشوری را به دست آورده است. همچنین در سی‌امین مسابقات قرآن و نهج البلاغه دانش آموزان پسر سراسر کشور که مرحله کشوری آن در سال 91 در اصفهان برگزار شد، رتبه چهارم را کسب کرد.

او می‌گوید: از پایه دوم راهنمایی با آقای حمیداوی آشنا شدم و از آن زمان در کلاسهای ایشان شرکت کردم. ایشان همه کلاسهایی را که برگزار می‌کرد و اساتیدی که دعوت می‌کرد هزینه آنها را شخصاً پرداخت می‌کرد و بچه‌ها هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کردند. اساتید مختلفی از مشهد، اهواز و ... به این کلاسها دعوت می‌شدند . وقتی می‌دیدم که پیشرفت بیشتری در قرائت پیدا می‌کردم، علاقه‌ام بیشتر می‌شد و بیشتر یاد می‌گرفتیم. از پایه دوم راهنمایی نیز در مسابقات استانی شرکت می‌کردم و اول می‌شدم.

این دانش‌آموز نخبه قرآنی درباره نیازهای مؤسسه گفت: اولین نیاز مؤسسه، مکان مناسب است. ما در یک کانکس تمرین می‌کنیم. بعضی روزها دختران و پسران در یک فضای محدود در کنار هم تمرین می‌کنند. پسران گاهی مجبور بودند به مسجد بروند.

محمد رابحی از آرزویش برای مؤسسه می‌گوید: ان‌شاءالله یک ساختمان پنج‌ طبقه مخصوص قرآن در رامشیر داشته باشیم و هر یک از مربیان کلاس مخصوص به خود را داشته باشد.

مینا نوذری 16 ساله نیز از شرکت‌کنندگان کلاس‌های احکام این مؤسسه می‌گوید: آموزش احکام بسیار شیرین است چرا که از آیات قرآن هم استخراج می‌شود. از محیط خوب مؤسسه قرآنی و از محدودیت فضای مؤسسه می‌گوید: روزی 36 کلاس در این مؤسسه برگزار می‌شود. برخی رشته‌ها مثلاً قرائت جایی را نیاز دارند که بتوانند به راحتی تمرین کنند و نامحرم صدای آنها را نشنوند. در تابستان هم ازین شلوغ‌تر می‌شود و به یک جای خوب نیاز داریم.

موفقیت‌های بزرگی را از محدودیت‌ها کسب کردیم

میراحمدی مربی روخوانی و روانخوانی این مؤسسه با اشاره به دوره‌های قرآنی آن اظهار کرد: در این مؤسسه کلاسهای بانوان در رشته‌های تفسیر، روخوانی، روانخوانی، تجوید، نهج‌البلاغه برگزار می‌شود وعلاقه‌مندان زیادی به مؤسسه مراجعه می‌کنند.

وی با بیان اینکه قرآن اثر بسیاری در زندگی‌اش گذاشته است گفت: همیشه سعی می‌کنم نمازم را در مؤسسه قرآنی بخوانم حس می‌کنم اینجا به خدا نزدیک‌تر هستم. اینجا به عنوان محیط پاک و مطهری است که بسیار به آن وابسته‌ام و دوست دارم بیشتر نفس‌هایم را در این فضا بکشم. بزرگترین مشکل مؤسسه محدودیت فضا است، برخی اوقات با ازدحام کلاسها مواجه می‌شویم. اگر فضای بیشتری در اختیار مؤسسه بود برنامه‌های گسترده‌تری برگزار می‌کردیم. محدودیت فضا باعث شد برخی کلاسها به مساجد منتقل شود و گاه بانوان را تشویق کردیم کلاسهای قرآن را در خانه‌های خود و زیر نظر مؤسسه دایر کنند.

وی در خصوص عوامل موفقیت مؤسسه می‌گوید: لطف الهی شامل حال شد و آقای حمیداوی که تمام زندگی و وقت خود را در مؤسسه صرف کرده است تا یک شهر قرآنی بسازد. ما مشکلات بسیاری را در مؤسسه پشت سر گذاشتیم و مسئولان مشکل ما را برطرف کنند یا نه، ما همچنان در این فضای محدود به قرآن خدمت می‌کنیم. اینجا برای ما با وجود کوچکی، مثل سنگر است و تأثیر زیادی در زندگی بچه‌ها گذاشته است. ما توانسته‌ایم از همین محدودیت‌ها موفقیت‌های بزرگی کسب کنیم.

مؤسسه قرآنی اهل‌البیت(ع) در فضای محدود خود، عزم‌های استوار و همت‌های بلندی را جای داده است که برای ساختن شهر قرآنی، با بچه‌هایی که وسعت روحشان محدودیت‌ها و دشورای‌ها را به آسانی پشت سر گذاشته است، منتظر وعده‌ فردایی بهتر نمی‌نشیند. قرآنیان رامشیر به خود باور دارند و بدون شک هر روز آنها بهتر از دیروزشان است؛ آنها هرگز مغبون نخواهند بود. رامشیر آرام، باید این بچه‌ها را قدر بداند که می‌داند. بزرگان رامشیر هم باید این بچه‌ها را ببینند و قدر بشناسند.

رامشیری
|
-
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
0
0
ان شاء الله که در ظل عنایت قران و اهل بیت پاینده و محفوظ باشید.

درود بر علمداران قرآن رامشیر
رامشیری
|
-
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
0
0
لطفا ازشون سوال کنید چرا فقط برای مسابقات فعالیت می کنند.مگر قرآن تنها به مسابقات .
درزم این کلاس برادران مخصوص سال 1390 بود یعنی سالهای اوج موسسه نه در حال حاضر که خیلی افت کرده.
ماهشهر
|
-
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۳
0
0
موفق باشید خدا نگهدار و حافظ تلاش هایتان باشد انشالله. شما الگوی شهرستانها شده اید.
مؤدب
|
-
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
0
0
فعالیت این عزیزان دست مریزاد دارد/
گزارش خوب و قابل تحسین بود/ امیدوارم این شکل گزارش ها در جهت دیده شدن زحمات فعالان قرآنی بی ادعا استمرار داشته باشد که این همان شکرگزاری شما بر نعمت ابزار و امکانیست که در اختیار دارید.
captcha