کد خبر: 1410607
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۶

اهدای قرآن دست‌نویس توسط مسلمان انگلیسی به بارگاه حضرت رضا(ع)

گروه ادب: قرآن دست‌نویس سده دهم قمری، توسط یک مسلمان لندنی به بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) اهدا و در گنجینه قرآن‌های دست‌نویس آستان قدس رضوی ماندگار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، قرآن دست‌نویس ارزشمندی متعلّق به سده دهم قمری، پس از سفر به کشورها و شهرهای گوناگون در مسیر تاریخ، از خرید یک نفر کتاب‌فروش هندو تا هدیه به مسلمانی در لندن، سرانجام با اهدا به بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع)، در گنجینه قرآن‌های دست‌نویس آستان قدس رضوی ماندگار شد.

جعفر درباغ عنبران، رئیس  کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و معاون هماهنگی این سازمان درباره این موضوع گفت: این قرآن در مسیر تاریخ، راه زیادی پیموده و از خاستگاه اصلی‌اش به انگلستان و هندوستان رفته و پس از خرید یک هندو و هدیه آن به یک مسلمان، در نهایت به گنجینه قرآن‌های دست‌نویس آستان قدس رضوی اهدا شده است.

وی افزود: این قرآن دست‌نویس ارزشمند که در سده دهم قمری به خط نسخ مغربی کتابت شده است، توسط نرگس خاتون کورجی، به نام مرحوم بهادرعلی غلامحسین کورجی اساریا به کتابخانه حضرت رضا(ع) اهدا شد.

درباغ عنبران با بیان این که این قرآن دارای تذهیب بوده و بر روی کاغذ نخودی فرنگی کتابت شده و دارای جلد تیماج قهوه‌ای است، ادامه داد: در این قرآن، اسامی سوره‌ها به سرخی، فواصل آیه‌ها به شکل گل سه‌پَر زعفرانی، اعراب‌گذاری به سرخی، در حاشیه، نشانه‌های سنجاقک و قرص منقش، ذیل فاتحة‌الکتاب، کتیبه منقش به دایره‌های زعفرانی و به سرخی و سیاهی و در آخر سوره کهف، لوح منقش به سرخی و زعفرانی است.

در همین زمینه، واقف و اهداکننده این اثر معنوی، انگیزه خود را عشق و ارادت به آستان امام مهربانی و صفا، حضرت علی‌بن موسی‌الرضا(ع) عنوان بیان کرد: ما براساس وصیت بهادرعلی این قرآن را به کتابخانه معظم حضرت رضا(ع) اهدا کردیم و خدا را شکر می‌کنم که ما را وسیله قرار داد تا این اثر معنوی را به جایگاه اصلی‌اش تحویل دهیم.

نرگس خاتون کورجی در ادامه با بیان این که از شوق فراوان، قادر نیستم احساساتم را بیان کنم، افزود: کتابخانه حضرت رضا(ع)، بهترین مکان برای آموختن است.

گفتنی است که گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی با حدود 85 هزار دست‌نویس کهن، یکی از پایگاه‌های فکری جهان اسلام است که با نیت‌های خیر واقفان و اهداکنندگان دست‌نویس‌های کهن در طول تاریخ به وجود آمده است.

captcha