به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی علی سوزنچی، معاون امور موزههای این سازمان گفت: تعدادی از آثار ارزشمند هنرمندان کشور در رابطه با پیامبر اعظم(ص) و همچنین بعثت ایشان در گنجینه قرآن و نفایس موزه مرکزی آستان قدس رضوی به نمایش درآمده است.
وی دو تابلو از استاد محمود فرشچیان را مورد اشاره قرار داد و افزود: تابلوی نگارگری این هنرمند بزرگ، به نام «اولین پیام» یکی از آثاری است که رسول اکرم(ص) را در غار حرا در حال دریافت اولین وحی به تصویر کشیده است.
سوزنچی ادامه داد: در این تصویر، حضرت رسول(ص)، در انوار الهی مستغرق شدهاند و نام «محمد» در حالی، در هالهای از نور و درمیان بال ملائک، منعکس شده است که ایشان دست نیایش بلند کردهاند و عبا از دوش حضرت بر زمین افتاده است.
وی با بیان اینکه این تابلو، مملو از فضایی نورانی و عرفانی است، بیان کرد: وجود یک قوس در این تصویر، تداعیکننده غار حراست که نشانگر نزول اولین آیات الهی به قلب و زبان پیامبر(ص) در دل شب در این غار است و این تابلو با سبک نگارگری و با تکنیک اکریلیک در سال 1379 به دست استاد فرشچیان خلق شده که در همان سال به این موزه اهدا شده است.
معاون امور موزههای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به تابلوی «خمسه آل طیبه» عنوان کرد: این تابلوی نفیس، از آثار به جا مانده از اجداد استاد فرشچیان است که در دوره قاجار به سبک نگارگری و با تکنیک نگارگری در ابعاد 25*35 سانتیمتر، خلق و در سال 1369 به این موزه اهدا شده است. این تابلو، نشاندهنده تصویر رسولاکرم(ص)، حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س) و حسنین(ع) است و قبای حضرت رسول در این تصویر، نمایانگر حدیث شریف کسا است.
سوزنچی، تابلوهای «زیارتنامه حضرت رسول(ص) و زیارت وارث» را یکی دیگر از آثار هنری به نمایش درآمده ذکر کرد و گفت: این تابلوی هنری، در ابعاد 110*79 سانتیمتر، به دست علی شعله، از هنرمندان اصفهان، به صورت کندهکاری بر روی چوب گلابی طراحی شده است.
وی همچنین از تابلوی نقاشیخط «قلم گلزار» نام برد و تصریح کرد: در این تابلو آیه شریفه «وانک لعلی خُلق عظیم» با خط ثلث ترکیبی توسط حسینی هروی و تذهیب عیسی آلفته، به گونهای هنرمندانه ترسیم شده است.
گفتنی است گنجینه قرآن و نفایس موزه مرکزی آستان قدس رضوی، با نمایش مجموعهای از قرآنهای نفیس خطی از قرن سوم تا سیزدهم، مرقعات از دوره صفوی تا دوره معاصر و مجموعهای از جلدهای لاکی روغنی، نقاشی، تذهیب، خوشنویسی و... هنرمندان معاصر و همچنین تالار اختصاصی آثار استاد محمود فرشچیان، همه روزه پذیرای بازدیدکنندگان است.