کد خبر: 1411297
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی:

آثار و پایان‌نامه‌های تقریبی در قم تجلیل می‌شوند

گروه معارف: رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی از برگزاری نخستین همایش آثار و پایان‌نامه‌های تقریبی و تجلیل از این آثار با حضور علمای برجسته شیعه و سنی در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت‎الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: تقریب به عنوان یکی از مهم‌ترین معارف اسلامی و یکی از سفارشات اکید ائمه اطهار و مراجع و رهبر انقلاب است.
وی افزود: اساس کار تقریب در عالم واقع، کار در حوزه پژوهش است و اگر مطالعات پژوهشی و تطبیقی در علوم مختلف انجام شود، می‌توانیم به زودی به این مرتبه دست یابیم و بیشتر در این زمینه موفق باشیم.
مدیر پژوهشگاه تقریب مذاهب اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین منابع پژوهشی، پایان‌نامه‎ها و رسالات حوزوی و دانشگاهی است که قرار است به شکل کتاب منتشر شود.

وی گفت: به منظور توسعه این فعالیت‎ها و همچنین افزایش تلاش علمی در حوزه و دانشگاه در زمینه رساله‌نویسی در حوزه تقریب، همایش تجلیل از پایان‎نامه‎های حوزوی برگزار می‌شود که تا کنون 150 رساله دانشگاهی و حوزوی به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
مختاری اظهار کرد: این همایش روز هشتم خرداد ماه در مدرسه عالی امام خمینی(ره) و با حضور آیت‌الله‎ نوری همدانی و دبیرکل مجمع تقریب مذاهب، آیت‌الله اراکی و برخی از علمای اهل سنت برگزار می‌شود.
وی گفت: در این همایش با تجلیل از پایان‎نامه‎های برتر طلاب و دانشجویان کشور که در زمینه‎های مختلف و پس از فراخوان سه ماهه این مجمع انجام شد، دبیرکل مجمع نیز با اشاره به بایسته‎های تقریبی در حوزه علمی کشور به مباحثی در این خصوص اشاره خواهد کرد.
مختاری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اهداف این همایش که قرار است به شکل بین‎المللی نیز برگزار شود، تشویق و همچنین تربیت طلاب و دانشجویانی است که قرار است اساتید آینده کشور باشند؛ چون نگاه تقریبی آنها کمک زیادی به پرورش شاگردان و فضاسازی علمی برای مردم دارد.
وی گفت: برگزاری نمایشگاه تخصصی آثار علمی و همچنین رونمایی از آثار علمی و کتب پژوهشگاه در زمینه تقریب مذاهب از دیگر برنامه‎های این نشست خواهد بود.
مختاری خاطرنشان کرد: از جمله این کتب می‎توان به موسوعه علم اصول و همچنین چندین اثر فقهی و تفسیری و کلامی اشاره کرد که این کتاب همگی با روش مقارن و مقایسه‎ای به دسته‌بندی علمی دست زده‎اند.

وی اظهار کرد: یکی از برنامه‎های این مجمع حمایت از پایان‌نامه‎هایی است که در حوزه تقریب نگاشته می‎شود وعلاقه‌مندان حوزوی و دانشگاهی که تمایل دارند در بخش تقریب دست به انتشار مقالات بزنند، می‎توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
رئیس پژوهشگاه تقریب مذاهب تصریح کرد: این پژوهشگاه دارای یک منبع عظیم کتب تقریبی است که می‎تواند این گروه از پژوهشگران را یاری کند؛ ما معتقدیم با توجه به ظرفیت عظیمی که در توده جهان اسلام وجود دارد، اندیشه‎های افراطی به حاشیه خواهند رفت ولی این امر با تلاش بسیار علما و قشر فرهیخته مسلمان محقق می‌شود.

captcha