محمد احمد ابراهیم بسیونی، قاری مصری و داور سیویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: من از قاریان مصر هستم که با هدف نشر فرهنگ قرآن در جهان در این مسابقات حضور یافتهام، مسابقاتی که یک تجمع و گردهمایی قرآنی است. این دومینباری است که در رقابتهای بینالمللی قرآن ایران حضور مییابم و پیش از این در سال 1990 میلادی در این رویداد قرآنی حضور یافتم.
ایرانیان دوستدار قرآن و اهالی قرآن هستند
بسیونی با بیان اینکه ایرانیان دوستدار قرآن و اهالی قرآن هستند، گفت: برگزاری مسابقات قرآن در تشویق جوانان، زنان و کودکان به رویآوردن به قرآن مؤثر است؛ مسابقات قرآن، رقابتی ارزشمند و معنوی با محوریت قرآن کریم است. از این رو که حفظ و قرائت قرآن و گوشدادن به کلام وحی پاداشی عظیم دارد؛ چه آن کسی که به قرآن گوش میدهد و چه کسی که قرآن را حفظ میکند، پاداش هر دوی آنها نزد خداوند محفوظ است.
وی قرآن را کتابی وحدتبخش در بین مسلمانان دانست و اظهار کرد: قرآن یک کتاب واحد بین همه مسلمانان است و در آن تحریف و تغییر وارد نیست؛ قرآن کتابی نازل شده به عربی مبین است که محفوظ خواهد ماند و در بین همه مسلمانان جهان در اروپا، آمریکا و آسیا یک کتاب واحد و مقدس است.
این داور مصری مسابقات قرآن با ارزیابی عملکرد کمیته داوری سییکمین مسابقات بینالمللی قرآن کشورمان افزود: هر چند که در روزهای نخست مسابقات هستیم و خیلی نمیتوان در این باره اظهارنظر کرد، اما به نظرم این کمیته عملکردی دقیق دارد و با قضاوتی منصفانه حق شرکتکنندگان را به آنان میدهد.
ارائه پیشنهاد برای تقویت عملکرد کمیته داوری
محمد احمد بسیونی تصریح کرد: ما در این کمیته نکات و مسائلی را که لازم است، به مسئولان گوشزد کرده و پیشنهاداتی را ارائه میدهیم تا در سالهای آینده شاهد رشد و پیشرفت این کمیته باشیم.
بسیونی با بیان این که مسئولان برگزاری مسابقات، اهتمام ویژهای به این رقابتها دارند، تأکید کرد: ما تلاش میکنیم به بهترین شکل در این کمیته داوری کنیم تا در نهایت نتایجی منصفانه و عادلانه اعلام شود و شرکتکنندگان به حقشان برسند.
وی یادآور شد: در حال حاضر کمیته داوری از رایانه برای دادن امتیاز به شرکتکنندگان استفاده میکند و لپ تاپ در اختیار دارد که این مسئله علاوه بر بالابردن سرعت، سبب دقت در اعلام امتیازها شده و امکان هرگونه تحریف و تغییر نتایج را از بین میبرد.
گروههبندی داوران از شاخصههای مسابقات قرآن ایران
این قاری مصری، گروهبندی داوران در رشتههای مختلف تجوید، صوت و لحن و دیگر رشتهها را از دیگر ویژگیهای مسابقات قرآن ایران برشمرد و گفت: داوران در رشتههای مختلف اعم از تجوید، صوت و لحن گروهبندی شدهاند و هریک از این رشتهها تنها یک داور ندارد، این مسئله سبب شده که داوران با دقتنظری خاص، منصفانه عمل کرده و به هر کس حقش را بدهند.
محمد احمد بسیونی با تأکید بر ضرورت پوشش مسابقات بینالمللی قرآن در رسانههای جهان اسلام، بیان کرد: اگر این رقابتها در رسانههای گروهی بهویژه شبکههای ماهوارهای کشورهای اسلامی تبلیغ و پخش شود، رویآوردن علاقهمندان به حفظ و تلاوت قرآن را در پی دارد.
بسیونی در پایان یادآور شد: پخش این مسابقات در رسانههای کشورهای غیراسلامی نیز سبب میشود که اقلیتهای مسلمان این کشورها با چنین رقابتهایی بیشتر آشنا شده و بدانند که این کشورها به چه شکل برای قرآن و رقابتهای قرآنی اهمیت قائل هستند.