کد خبر: 1411817
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۷

مسجد جامع‌‌الرسول(ص)؛ نگین سبز میدان کاج

کانون خبرنگاران نبأ: وقتی به میدان کاج سعادت‌آباد تهران می‌رسید اولین چیزی که ابهت خود را در کنار بوتیک‌ها و پاساژهای ریز و درشت این میدان نشان می‌دهد، گنبد سبزرنگ مسجد جامع‌الرسول(ص) است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، مسجد جامع‌الرسول(ص) حالت روحانی خاصی به میدان کاج یا همان میدان سردار تهرانی‌مقدم داده است. حس آرامش و آسودگی از دغدغه‌ها و گرفتاری‌های زندگی روزمره بلافاصله با نگاه کردن به گنبد ملکوتی سبزرنگ مسجد به سراغ انسان می‌آید و او را با خود به آرامشی معنوی‌گونه می‌برد.

داخل مسجد می‌شوم، از بدو ورود به مسجد نگاره‌ها و نقاشی‌های کشیده شده به دیوارها جلب توجه می‌کند. آیات و اشعار زیبایی روی نقوش کشیده شده بر دیوار خودنمایی می‌کند که حس هنردوستی بیننده را همراه با فضای ملکوتی خویش برمی‌انگیزد.

مسجد جامع‌الرسول(ص) میدان کاج، همچون نگینی سبز در روزها و شب‌های میدان کاج می‌درخشد. هرچه در نقاشی‌ها و خطوطی که اشعار زیبایی را به منحصه ظهور رسانده دقیق می‌شوی، ذوق ادبی و هنری بانیان مسجد بیشتر خودنمایی می‌کند.

در ایران به مسجد، مسجد جامع، مسجد جمعه و مسجد آدینه هم گفته می‌شود. می‌توان گفت که تمام شهرهای ایران، مسجدی با نام مسجد جامع دارند.

مساجد از دیرباز کانون گرم فعالیت‌های سیاسی، مذهبی و اجتماعی مسلمانان به‌شمار می‌آمدند و تمدن اسلامی به کمک ابنیه‌های تاریخی اسلامی پایه‌گذاری شده است.

صدای اذان هرگاه در ظهر و شامگاه بر آستانه میدان کاج طنین‌انداز می‌شود، شاید برخی را به سمت خود جذب کند تا از روزمرگی‌ها، زندگی روتین و لختی بیرون بیاید.

مسجد جامع‌الرسول(ص) سعادت‌آباد تهران دارای بخش‌های شبستان، سالن ترحیم، سالن همایش، واحد فرهنگی بانوان و آقایان، درمانگاه، صندوق قرض‌الحسنه، کتابخانه و حوزه علمیه است. بانی آن «عزیزالله اسحق بیگی» است که در سال 1362 آن را بنا کرده است. مساحت این مسجد بالغ‌‌ بر 16 هزار مترمربع است.

تاریخچه ساخت کتابخانه این مسجد نیز به سال 1377 برمی‌گردد که در سال 1378 بنای جدید آن ساخته شده است. این کتابخانه در ضلع شمال غربی میدان کاج و در کوچه نهم واقع شده است.

کانون فرهنگی ـ هنری چشمه کوثر مسجد جامع‌الرسول(ص) نیز از سال 1379 مشغول فعالیت است.

در زمینه برنامه‌های این مسجد با نصیری، مسئول واحد فرهنگی این مسجد گفت‌وگویی داشتیم که در این زمینه می‌گوید: کلاس‌های ما شامل کلاس تجوید، تفسیر و احکام، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، مثنوی مولانا، هنری، خیاطی و کلاس زبان فرانسه است.

وی ادامه می‌دهد: کلاس‌های آتش‌نشانی و کمک‌های اولیه در این مسجد به‌صورت رایگان برگزار می‌شود که علاقه‌مندان جهت شرکت در این کلاس‌ها می‌توانند با همراه داشتن دو قطعه عکس و کپی کارت ملی ثبت نام انجام دهند.

خدای مهربانم، خانه تو امن‌ترین جای دنیاست

در قدیم نوجوانان و جوانان با روحانی مسجد انس و الفت بسیار داشتند و فضای مسجد مأمن و ملجأ آنها چه در اوقات فراغت و چه در زمان ملکوتی اذان بود اما در حال حاضر وجود مراکز آموزشی نظیر فرهنگسراها و سرای محله لزوم حضور در مساجد را کمرنگ کرده است.

نباید لذت عبادت دسته‌جمعی و حس اتحاد و همبستگی که تنها در صفوف نماز جماعت به‌دست می‌آید به فراموشی سپرده شود که آرامش جسمی و روحی و گذر از خستگی‌های زندگی روزمره از این طریق میسر می‌شود.

واقعیت این است خدای مهربانم، خانه تو امن‌ترین جای دنیاست چه در شرق و چه در غرب و در هر کجای این سرزمین خاکی واقع شده باشد. یاد مادربزرگ‌ها و صفا و صمیمیت قدیم بخیر، شاید حضور مستمر قدیمی‌ها در محافل، مراسم‌ و اوقات اذان در خانه تو آرامشی خدایی در درون مردم آن زمان‌ها ایجاد کرده بود که در حال حاضر آن آرامش بی‌قیمت سخت به‌دست می‌آید.

از مسجد خارج می‌شوم فضای معنوی مسجد و آن حس ملکوتی و روحانی کمرنگ شده و دوباره زرق و برق‌ها و رنگ و لعاب‌های میدان کاج پررنگ می‌شوند ولی این حضور، آخرین حضورم نخواهد بود.

* ریحانه آذری

captcha