کد خبر: 1411937
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۸
نگاهی به مهم‌ترین رویدادهای قرآنی هفته؛

آغاز مسابقات بین‌المللی قرآن و تعیین مکان برگزاری نمایشگاه + عکس

گروه فعالیت‌های قرآنی: در دومین هفته از خردادماه، آغاز مسابقات بین المللی قرآن و انتخاب مکان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن از مهم‌ترین خبرهای عرصه قرآنی بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در هفته‌ای که گذشت بیشتر اخبار رسانه‌ها در بحث‌های قرآنی حول دو محور نمایشگاه قرآن و مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران چرخید. در این بین پرداختن به مکان برگزاری نمایشگاه و نامشخص بودن این امر در فاصله سه هفته مانده تا آغاز نمایشگاه قرآن موضوعی بود که بیش از هر چیز دیگری به آن پرداخته شد.

معرفی هیئت داوران مسابقات بین‌المللی قرآن
در اولین روز این هفته اسامی داوران ایرانی و خارجی دعوت شده به سی‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اعلام شد. بر این اساس 11 داور خارجی از کشورهای لبنان، عراق، مصر، سوریه، پاکستان، اندونزی، اردن، ترکیه و الجزایر برای حضور در سی‌ و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دعوت شدند.

برگزاری جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج قرآن کریم
دومین جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی در سال جاری، روز سوم خردادماه با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر و اعضای این کمیسیون در دفتر وزیر ارشاد در دو نوبت برگزار شد.
در نوبت اول، بحث ترکیب و شرح وظایف کارگروه‌های تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست تأکید کرد که نمایشگاه بین‌المللی قرآن به جای مصلی در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شود.

اما با وجود این، همچنان تردیدهایی در مورد محل برگزاری نمایشگاه وجود داشت.

برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان پس از یک دور وقفه
همچنین در این روز دبیر جشنواره‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد با اعلام اینکه نهمین دوره این جشنواره امسال پس از توقف یک‌ساله برگزار می‌شود، گفت: مسابقاتی که سال گذشته در چند استان برگزار شد، حکم مسابقات داخلی استان‌ها را دارد.

فراخوان برای تعیین شعار نمایشگاه قرآن
روز یکشنبه شعار اصلی بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن از سوی کمیته روابط عمومی و ارتباطات این دوره از نمایشگاه به مسابقه گذاشته شد. حمید صابرفرزام، مسئول کمیته روابط عمومی و ارتباطات بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن، با اعلام این خبر گفت: برای انتخاب شعاری در شأن بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام، اقدام به فراخوان عمومی برای تعیین شعار نمایشگاه قرآن کریم شده است.
وی افزود: علاقه‌مندان می‌توانند شعار مورد نظر خود را به قسمت «ارتباط با ما» پایگاه اطلاع‌رسانی نمایشگاه بین‌المللی قرآن به نشانی quranexpo.com ارسال کنند. به افرادی که بهترین شعارها را پیشنهاد دهند، جوایز ویژه‌ای اهدا خواهد شد. و شعار برتر به عنوان شعار این دوره از نمایشگاه قرآن انتخاب می‌شود.

برگزاری مراسم افتتاحیه مسابقات بین‌المللی قرآن
آئین آغازین سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ساعت 18 روز دوشنبه پنجم خرداد‌ماه با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و آیت الله آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه و دیگر مسئولان کشوری و لشکری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شد.
در بخشی از این مراسم حجت‌الاسلام محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در سخنانی گفت: 120 حافظ و قاری قرآن جهان و 15 داور بین‌المللی در این دوره از مسابقات حضور دارند که 10 داور خارجی و پنج داور دیگر ایرانی هستند. سه نفر نیز به عنوان ناظر بر مجموعه رقابت‌ها در نظر گرفته شده‌اند تا این مسابقات را به شایستگی مدیریت کنند.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم آیت‌الله آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه در سخنانی به معرفی مراتب مختلف حاملان قرآن پرداخت. وی با تأکید بر اینکه در برخی آیات آمده است که قرآن کریم «نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِیث» است، اظهار کرد: تعبیر مطلق احسن الحدیث به معنای بهترین گفتار است که خداوند بر مردمان نازل کرده است. در همین آیات قرآن، آمده است که اگر در آن سیر داده شود، کوه‌ها و زمین‌ها به حرکت دربیایند و یا مردگان زنده شوند، نباید تعجب کرد و این واقعیتی است که قرآن دارای آن است.

راه‌اندازی غرفه ویژه «آموزش و پرورش» در نمایشگاه بین‌المللی قرآن
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در این روز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا از راه‌اندازی غرفه ویژه «آموزش و پرورش» در نمایشگاه بین‌المللی قرآن خبر داد. وی افزود: مقرر شده است در غرفه آموزش و پرورش بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن، فعالیت‌های قرآنی آموزش و پرورش شامل طرح نهضت ملی حفظ قرآن، مدارس برنامه‌ای قرآن، مسابقات قرآن و نماز و... به معرض دید علاقه‌مندان گذاشته شود.

 

آغاز مسابقات بین‌المللی قرآن در رشته قرائت
رقابت‌های مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران پس از برگزاری مراسم افتتاحیه در روز دوشنبه پنجم خردادماه، در روز سه‌شنبه شاهد رقابت 26 قاری از کشورهای مختلف بود. همچنین یکی از مهم‌ترین برنامه‌های روز نخست این مسابقات حضور وزیر ارشاد برای اهدای جوایز طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف بود.

تجلیل از 14 نخبه حافظ قرآن در حاشیه مسابقات بین‌المللی
در پایان اولین روز سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از 14 حافظ نخبه طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف تجلیل ‌شد. علی جنتی در این مراسم گفت: اگر قلم نخبگان و قدم دولت‌مردان در مسیر قرآن کریم قرار گیرد، فرهنگ قرآنی، توسعه خواهد یافت.
وی همچنین تصریح کرد: امت اسلامی در دوران معاصر با بحران هویت معرفتی مواجه شده است؛ چرا که خود را به شکل عدم انسجام فرهنگی نشان می‌دهد و اگر قلم نخبگان و قدم دولتمردان در مسیر قرآن قرار بگیرد فرهنگ قرآن توسعه خواهد یافت.

برگزاری همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی
پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی صبح روز چهارشنبه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و بیش از دو هزار نفر از بانوان قرآنی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
آیت‌الله محمدی ری شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی گفت: از توان بانوان قرآن‌پژوه برای تفسیر 300 آیه مرتبط با بانوان استفاده شود. عرصه فعالیت‌های قرآنی برای بانوان در حقیقت مهم‌ترین و اصلی‌ترین عرصه‌های فعالیت بانوان مسلمان است. قرآن، تمام معارف مورد نیاز جامعه را در همه زمان‌ها و برهه‌ها دارا است.
در بخشی از این مراسم معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف اظهار کرد: پروژه آسیب‌شناسی مشکلات بانوان قرآنی در اجرای فعالیت‌های قرآنی در کنار همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی اجرا شده که دستاوردهای آن در صورت نیاز در اختیار پژوهشگران قرار می‌گیرد.
مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این همایش اظهار کرد: تدبر در قرآن به عنوان یک وظیفه عمومی برای تمامی کسانی که قرآن را می خوانند معرفی شده است. حجت‌الاسلام الهی‌زاده با بیان اینکه برخی‌ها شاید تدبر در قرآن را خیلی بالاتر از تفسیر قرآن معنی کرده‌اند گفت: اگر به آیات و روایات مراجعه کنیم، می‌بینیم که تدبر در قرآن به عنوان یک وظیفه عمومی برای تمامی کسانی که قرآن را می‌خوانند، معرفی شده است.

پایان گمانه زنیها درباره مکان برگزاری نمایشگاه

برزین ضرغامی قائم‌مقام نمایشگاه بین‌المللی قرآن در شامگاه چهارشنبه به گمانه‌زنی‌ها درباره مکان نمایشگاه پایان داد و از نهایی شدن محل بیست‌و‌دومین دوره نمایشگاه و انتخاب باغ‌موزه دفاع مقدس خبر داد.

captcha